ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το πιο εντυπωσιακό χριστουγενιάτικο δέντρο όλων των εποχών ανήκει σε έναν διάσημο σταρ

Η ιδέα ανήκει σε έναν από τους πιο διάσημους κωμικούς όλων των εποχών, τον Χάρολντ Λόιντ.

Ο Χάρολντ Λόιντ ήταν Αμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος και ηθοποιός, ένας από τους σημαντικότερους, παγκοσμίως, στο είδος του. Μαζί με τον "Σαρλό", τον Μπάστερ Κίτον, τους Αδελφούς Μαρξ αλλά και το δίδυμο Χοντρός και Λιγνός αποτελεί μία εξίσου εμβληματική μορφή του (βωβού κυρίως) κινηματογράφου.

Ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική σε θεατρικές παραστάσεις του σχολείου του, από την ηλικία των 12 ετών. Από το 1914 έως το 1947 ο Λόιντ πήρε μέρος σε σχεδόν 200 κωμικές παραγωγές, ενώ από το 1923 είχε τη δική του κινηματογραφική εταιρεία. Είχε δημιουργήσει έναν λεπτεπίλεπτο τύπο με γυαλιά και ψάθινο καπέλο. Στην ιστορία του σινεμά, με πρωταγωνιστή το Λόιντ έχει καταγραφεί ως ιδιαίτερα αξιοσημείωτη μία σκηνή του έργου Safety, Last! (1923) όπου ο ίδιος αιωρείται κρεμασμένος από τους δείκτες ενός επιτοίχιου ρολογιού στο πλάι ενός ουρανοξύστη, άσχετα αν προστατευόταν, σε ενδεχόμενη πτώση του, από ένα μικρό ταρατσάκι το οποίο δεν ήταν ορατό στους θεατές.

Τη δεκαετία του ’40 εγκατέλειψε σιγά – σιγά την παραγωγή ταινιών και στράφηκε στη φωτογραφία. Το 1953 τιμήθηκε με ειδικό βραβείο Όσκαρ ως εξαίρετος κωμικός και υπόδειγμα πολίτη. Απεβίωσε, σχεδόν ξεχασμένος, σε ηλικία 77 ετών

Το διάσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του

Πέρα όμως από την λατρεία του με την κωμωδία ο Χάρολντ Λόιντ είχε και μια μεγάλλη εμμονή με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Ο ίδιος έμεινε στην ιστορία και για το χριστουγεννιάτικου δέντρο του που ήταν στολισμένο με πάνω από 5.000 πολύχρωμα στολίδια.

Μάλιστα στη συλλογή του υπάρχουν πάνω από 8.000 στολίδια από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την εγγονή του Σούζαν Λόιντ, στον ηθοποιό άρεσε τόσο πολύ να στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο που άρχισε να το δουλεύει πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών κ για να είναι έτοιμο εγκαίρως για τα Χριστούγεννα.

"Η όλη δαδικασία ξεκινούσε την Ημέρα των Ευχαριστιών. Οι παππούδες μου με πήγαιναν στο κέντρο της πόλης, όπου έφτανε η ετήσια αποστολή δέντρων για την περίοδο των γιορτών", θυμάται η Σούζαν. "Διαλέγαμε τρία μεγάλα έλατα και τα συνδέαμε όλα μαζί για να φτιάξουμε ένα τεράστιο, φανταστικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Αλλά ούτε το πιο ψηλό και δυνατό έλατο δεν μπορούσε να αντέξει το βάρος αυτών των χιλιάδων στολιδιών χωρίς να σπάσει. Μερικά μάλιστα από αυτά ήταν φτιαγμένα από βαριές πολύτιμες πέτρες ή χοντρό γυαλί. Έτσι ο Λόντ βελτίωνε τη δουλειά της Μητέρας Φύσης με τρυπάνια και σύρματα. Αγόραζε πολλά δέντρα, έκοβε τα κλαδιά τους και μετά τρύπωνε στον κορμό του πιο δυνατού δέντρου και έβαζε αυτά τα κλαδιά, στερεώνοντάς τα με κοντάρια από μπαμπού και μεταλλικό σύρμα. Κατέληξε με ένα απόλυτα συμμετρικό δέντρο που δεν λύγισε ποτέ κάτω από το βάρος των στολιδιών του.

Καθώς κάθε χρόνο το δέντρο μεγάλωνε, απαιτούσε όλο και περισσότερο χρόνο προκειμένουνα συναρμολογηθεί και να αποσυναρμολογηθεί. Ο ίδιος ο ηθοποιός περνούσε αρκετές εβδομάδες κρεμώντας τα μπιχλιμπίδια χρησιμοποιώντας μια σκάλα.

"Ένα χρόνο μετρήσαμε πάνω από 5.000 στολίδια που κρέμονταν από το δέντρο και μας περίσσεψαν αρκετά για να στολίσουμε άλλα 3 δέντρα εξίσου μεγάλα!" είπε η εγγονή του Λόιντ. "Κάθε χρόνο το δέντρο μεγάλωνε για να χωρέσει περισσότερα στολίδια. Μετά από ένα χρόνο έγινε μόνιμο στο σπίτι μας. Ήταν πολύ μεγάλο, οπότε και πολύ δύσκολο να αποσυναρμολογηθεί. Έτσι γιορτάζαμε τα Χριστούγεννα κάθε μέρα του χρόνου!".

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Χάρολντ Λόιντ έγινε μόνιμο στοιχείο στο σπίτι του στις Γκρίνακρες και διατηρήθηκε και μετά τον θάνατό του, το 1971 όταν ο χώρος έγινε μουσείο. Ωστόσο, δεν κράτησε πολύ, καθώς τόσο τα χρέη όσο και τα παράπονα από γείτονες ανάγκασαν το ίδρυμα Lloyd's να πουλήσει το Greenacres σε δημοπρασία.

Δυστυχώς ο κατασκευαστής που αγόρασε το ακίνητο ισοπέδωσε τους κήπους, πούλησε το σπίτι και χώρισε τη γη. ΕΡννοείται ότι το όδιο άκαρφα φφέρθηκε και στο δέντρο που το έστειλε για κάψιμο. Ευτυχώς, φωτογραφίες του από τις μέρες της δόξας του εξακολουθούν να κάνουν τον γύρο των social media πάντα τα Χριστούγεννα.

Read Next

25 Ιουλ 2024

Όταν το περίφημο πάρτι της Βουλιαγμένης του Λουκιανού Κηλαηδόνη έγραψε ιστορία

O Λουκιανός προετοίμαζε το "πάρτι στη Βουλιαγμένη" για τις 25 Ιουλίου 1983, πάνω από ένα χρόνο. Ο τύπος τότε το είχε χαρακτηρίσει με αρκετή δόση υπερβολής "Το Γούντστοκ της Ελλάδας".

25 Ιουλ 2024

Έλενα Ναθαναήλ και Γιώργος Κωνσταντίνου: Εκείνος ήταν 35 ετών και εκείνη 22 - Ο άγνωστος έρωτάς τους

51 χρόνια πριν: Ο μεγάλος έρωτας και η κοινή ζωή του ζευγαριού σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού.

Περισσότερα από

Stories

24 Ιουλ 2024

Πίτερ Σέλερς: Οι 4 γάμοι, ο έρωτας με την Σοφία Λόρεν και το έμφραγμα κατα την διάρκεια του σεξ

Ο επιθεωρητής Κλουζώ του "Ροζ Πάνθηρα", ο κατά λάθος καλεσμένος που... διέλυσε τα πάντα στο "Πάρτι", υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

24 Ιουλ 2024

Πριν 70 χρόνια, η Ρίκα Διαλυνά μαγεύει τα Μις Υφήλιος φορώντας δώρο της Σοφίας Βέμπο

Η σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά από τα Μις Υφήλιος

23 Ιουλ 2024

Η αξέχαστη "Μπιμπί" είναι η Υβόν Σανσόν: Η καλλονή ηθοποιός που αναστάτωσε τη Φίνος Φιλμ

Το ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει ότι ακόμα και οι τουαλέτες στα στούντιο γυρισμάτων ανακαινίστηκαν για χάρη της Σανσόν. H όμορφη σταρ απεβίωσε πριν 21 χρόνια 23 Ιουλίου 2003.

23 Ιουλ 2024

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε συνέντευξη από τη Ζωή Λάσκαρη

"Εμείς οι δύο δεν είχαμε ποτέ καμία αντιπαλότητα", είχε δηλώσει η εθνική μας σταρ που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα στις 23 Ιουλίου του 1996

23 Ιουλ 2024

Δημήτρης Λιαντίνης: H εξαφάνιση του ακαδημαϊκού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο 26 χρόνια πριν

Η ζωή του πιο πολυσυζητημένου νεοέλληνα στοχαστή, που η εξαφάνιση του συγκλόνισε το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 1998.

22 Ιουλ 2024

41 χρόνια πριν- Μίνα Αδαμάκη και Γιώργος Κιμούλης: Ο δεσμός των 5 χρόνων και ο γάμος που "ακυρώθηκε"

Μια άγνωστη ιστορία με "πρωταγωνιστές" την αγαπημένη μας Ειρήνη από τις Τρεις Χάριτες και τον Γιώργο Κιμούλη.

22 Ιουλ 2024

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

22 Ιουλ 2024

"Η ψυχή δεν είναι μια παχύσαρκη τραγουδίστρια ναϊτκλάμπ". Ο Τομ Ρόμπινς γράφει για την ψυχή

Απόσπασμα από το βιβλίου του Τομ Ρόμπινς, Villa Incognito. Ο πιο εγκεφαλικός παραμυθάς κλείνει σήμερα τα 92 του χρόνια. Και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

21 Ιουλ 2024
20 Ιουλ 2024

Τα κρυφά μηνύματα του νέου βίντεο-κλιπ της Σάττι : "Αχ Θάλασσα"

Η Μαρίνα Σάττι συνεργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το βίντεο-κλιπ του τελευταίου τραγουδιού του άλμπουμ της, ένα κομμάτι που μας έχει συγκινήσει πολύ.