ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαρίκα Κρεβατά -Γ ιώργος Γαβριηλίδης: Ο κρυφός έρωτας που κράτησε 40 χρόνια

Μια αληθινή ιστορία αγάπης που κράτησε σχεδόν σαράντα χρόνια.

Δύο χαρισματικοί ηθοποιοί που γίνονται γνωστοί και αγαπητοί στο κοινό μέσα από ρόλους πλουσίων και μεγαλοαστών με φίνα και αριστοκρατικη παρουσία συνδυασμένα με απίστευτες ατάκες.

Παρά το γεγονός ότι δεν ερμηνεύουν συνήθως πρώτους ρόλους, καταφέρνουν να λάμπουν και να κλέβουν κάθε φορά την παράσταση και στην οθόνη και στην σκηνή. Η "Βελούδινη"ηθοποιός όπως χαρακτηριστηκε λόγω της λεπτεπιλεπτης και καλαίσθητης προσωπικότητάς της, μπαίνει στο χώρο του θεάτρου από την παιδική της ηλικία όταν η ζωή τής δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Η Μαρίκα Κρεβατά γεννιέται στις 12 Ιουνίου 1910. Σε ηλικία δύο ετών χάνει τον πατέρα της από στενοχώρια όταν ο ίδιος βλέπει την μητέρα της ετοιμοθάνατη την ώρα της γέννας της μικρότερης αδερφής της, η οποία όμως καταφέρνει να ζήσει και με την νεογέννητη αδερφή της να πεθαίνει λίγο αργότερα.

Μαρίκα Κρεβατά -Γ ιώργος Γαβριηλίδης: Ο κρυφός έρωτας που κράτησε 40 χρόνια

Σε συνθήκες σκληρής φτώχειας προσπαθεί να επιβιώσει με την μητέρα της συμμετέχοντας σε παιδικές παραστάσεις, στην εφηβεία της ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με θεατρικές περιοδείες και η ενασχόληση με την υποκριτική να είναι πλέον αναπόφευκτη. Εξελίσσεται σε σημαντική ηθοποιό σε μουσικές παραστάσεις και οπερέτες της εποχής, με την καθολική αναγνώριση να έρχεται μέσα από τις αξέχαστες ελληνικές ταινίες.

Αρχές του '30 παντρεύεται τον ηθοποιό Άγγελο Μαυρόπουλο με τον οποίο αποκτά την επίσης μεγάλη κυρία του θεάτρου Γκέλυ Μαυροπούλου. Τρεις μήνες μετά την γέννηση της κόρης της χωρίζει.

ΜΑΡΙΚΑ-ΚΡΕΒΒΑΤΑ

Την δεκαετία του '40 γνωρίζει τον μεγάλο έρωτα στο πρόσωπο του Γιώργου Γαβριηλίδη τον οποίο κρατά σαν επτασφραγιστο μυστικό μέχρι και τον γάμο της Γκέλυς το 1955 με τον Στέφανο Στρατηγό όπου και το γνωστοποιεί και λίγο καιρό μετά παντρεύονται.

Ο χαμός του το 1980 την συγκλονίζει και τα τελευταία χρόνια της ζωής της με απώλεια μνήμης τον αναζητά με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο ρωτώντας συνεχώς την κόρη της: "Που είναι ο Γιώργος". "Συναντώνται" ξανά το 1994 με το φευγιό της, αφήνοντας στους συναδέλφους και το κοινό που τους αγάπησε ένα υπέροχο έργο και έναν έρωτα ξεχωριστό και ανεπανάληπτο.

Η Μαρίκα Κρεββατά πέθανε στις 14 Σεπτεμβρίου 1994 στην Αθήνα, σε ηλικία 84 ετών.

Διαβάστε Επίσης


Read Next

14 Οκτ 2025

Η αμίμητη Diane Keaton μέσα από 5 καθοριστικές ταινίες

Μια λίστα τίτλων που αποδεικνύουν γιατί δε θα υπάρξει καμία άλλη ηθοποιός σαν την οσκαρική Αμερικανίδα.

14 Οκτ 2025

Τι ακριβώς "μαγειρεύει" ο Σωτήρης Κοντιζάς στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης;

Η σύμπραξη του δημοφιλούς σεφ με την Αγορά του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα από

Stories

14 Οκτ 2025

Kiss Of The Spider Woman | Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία με τη Jennifer Lopez στην Ελλάδα;

Το φιλί της γυναίκας αράχνης κάνει πρεμιέρα και στη χώρα μας.

14 Οκτ 2025

Eat Chic | 5 γαστρονομικά ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε τον Οκτώβριο στην Αθήνα

Οι πρώτες γαστρονομικές συμπράξεις του φθινοπώρου κλείνουν το μάτι στο brunch, το lunch, αλλά και τα dinners μας.

13 Οκτ 2025

Ένας φτερωτός ταύρος στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Ακρόπολης

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της τριλογίας "Michael Rakowitz & Ancient Cultures", μια γλυπτική εγκατάσταση με τίτλο "Lamassu of Nineveh" στον χώρο του Μουσείου.

13 Οκτ 2025

Ένα νέο πορτρέτο της Μαρίας Καλλάς τοποθετείται στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο

Η δωρεά του ζωγράφου και χαράκτη Μάνου Ιωαννίδη στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο.

13 Οκτ 2025

Κωνσταντίνος & Αμαλία Καραμανλή: Σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο στο διαμέρισμά τους στο Κολωνάκι

Η πρώτη σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αμαλία σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

11 Οκτ 2025

Claudia Schiffer & David Copperfield: Ο πιο πολυσυζητημένος έρωτας των ’90s και ο "μαγικός" τους γάμος

O έρωτας που ξεκίνησε στη σκηνή και άφησε το δικό του αποτύπωμα στη δεκαετία του ’90.

10 Οκτ 2025

Movie Review | Roofman: Ένας Έντιμος Κλέφτης ή απλώς ένας ληστής με καλή ψυχή

O L.A. Correspondent του Harper's Bazaar Greece, George Satsidis, γράφει για το Roofman, τη νέα ταινία με πρωταγωνιστές τον Channing Tatum και την Kirsten Dunst.

10 Οκτ 2025

Murmuration στο Ηρώδειο | Η βραδιά που τα σώματα έγιναν ποίηση

Πενήντα σώματα, ένα συγχρονισμός, αέρας γεμάτος κίνηση. Το Murmuration ταξίδεψε χτες το βράδυ το Ηρώδειο σ' έναν ονειρικό κόσμο ακρίβειας, φωτός και μαγείας.

10 Οκτ 2025

Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ | Η εμβληματική ταινία για πρώτη φορά στην αθηναϊκή θεατρική σκηνή

Σε ποιο θέατρο θα δούμε την παράσταση, η οποία βασίζεται στο αριστούργημα του Steven King.

10 Οκτ 2025

Maria Corina Machado | Ποια είναι η πολιτικός από τη Βενεζουέλα που τιμάται με το φετινό Νόμπελ Ειρήνης

Η Maria Corina Machado βραβεύεται για τον "για τον αγώνα της για μια δίκαιη και ειρηνική μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία".