ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζάκλιν Σμιθ: Ο αγέραστος "Άγγελος του Τσάρλι", ο καρκίνος του μαστού, οι τέσσερις γάμοι και τα εγγόνια

Η Τζάκλιν Σμίθ στα 77 παραμένει αώνιο σύμβολο ομορφιάς. ​

Η Τζάκλιν Έλεν Σμιθ γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1945 στο Χιούστον του Τέξας. Ο ρωσοεβραϊκής καταγωγής πατέρας της ήταν οδοντίατρος και άλλαξε το επώνυμο του από Κούπφερσμιτ σε Σμιθ για επαγγελματικούς και κοινωνικούς λόγους.

Μετά το Λύκειο, η Τζάκλιν Σμιθ αποφάσισε να ακολουθήσει σπουδές ψυχολογίας και υποκριτικής στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Τριάδας (Trinity University) στον Σαν Αντόνιο του Τέξας. Ένα χρόνο αργότερα άλλαξε γνώμη. Εγκατέλειψε τις σπουδές της και αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπαλέτο και το μόντελινγκ.

Η πρώτη ταινία και "Οι Άγγελοι του Τσάρλι"

To 1968 άρχισε να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές διαφημίσεις για προϊόντα ομορφιάς και το 1969 ξεκίνησε την κινηματογραφική καριέρα της με ένα πέρασμα από την κωμωδία του Λάρι Πιρς "Αντίο, έρωτά μου" ("Goodbye, Columbus"), βασισμένη στο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ "Αντίο Κολόμπους", όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια έπαιξε σε τηλεοπτικές σειρές και το 1976 κέρδισε τον ρόλο που την έκανε γνωστή. Υποδύθηκε την Κέλι Γκάρετ, τη μία από τις τρεις όμορφες ιδιωτικές ντετέκτιβ της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς "Οι Άγγελοι του Τσάρλι" ("Charlie’s Angels").

Οι τρεις "Άγγελοι" έχουν ως εργοδότη ένα μυστηριώδη εκατομμυριούχο, που δεν έχουν δει ποτέ και λαμβάνουν τις εντολές του μέσω μηνυμάτων.

Η σειρά κράτησε έως το 1981 και γνώρισε παγκόσμια επιτυχία – και στην Ελλάδα. Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο τρεις φορές: το 2000, το 2003 με τον τίτλο "Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Δράση Πέρα από τα Όρια" ("Charlie’s Angels: Full Throttle") και το 2019, με διαφορετικές ηθοποιούς από το αρχικό τηλεοπτικό καστ.

Η Τζάκλιν Σμιθ έκανε ένα πέρασμα στις δύο τελευταίες ταινίες. Τέτοια ήταν η απήχησε της σειράς, ώστε το 1979 η Σμιθ απέρριψε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Τζέιμς Μποντ "Επιχείρηση Μουνρέικερ" ("Moonraker").

Υποψηφιότητα για "Χρυσή Σφαίρα"

Το 1981 σημείωσε μία ακόμη επιτυχία με τη βιογραφική τηλεταινία "Jacqueline Bouvier Kennedy", στην οποία υποδυόταν την Τζάκι Κένεντι (μετέπειτα Ωνάση), σύζυγο του Αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι.

Για την ερμηνεία της ήταν υποψήφια για "Χρυσή Σφαίρα" το 1982. Από τότε συνέδεσε την καριέρα της με την τηλεόραση, πρωταγωνιστώντας σε τηλεταινίες και συμμετέχοντας σε επεισόδια δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών ("Law&Order, "CSI" κ.ά.).

Παράλληλα, εκμεταλλευόμενη την επιτυχία της στην τηλεόραση, ανέπτυξε μία επικερδή επιχειρηματική δραστηριότητα με γυναικεία (ρούχα, αρώματα, περούκες, κ.α) και οικιακά είδη.

Το 2003 έδωσε μάχη με τον καρκίνο του μαστού και βγήκε νικήτρια. Από τότε συμμετέχει κι ενισχύει οικονομικά ενημερωτικές καμπάνιες για τον καρκίνο του μαστού.

Η Τζάκλιν Σμιθ έχει παντρευτεί τέσσερις φορές και από τρίτο γάμο της με τον Άγγλο κινηματογραφιστή Άντονι Ρίτσμοντ απέκτησε δύο παιδιά.

Στα 76 πιο όμορφη από ποτέ

Πριν από λίγες ημέρες πιο λαμπερή από ποτέ εμφανίστηκε στο The Farrah Fawcett Foundation ίδρυμα που είχε ιδρύσει η αείμνηστη Φάρα Φόσετ. Το Ίδρυμα Farrah Fawcett στοχεύει να βρει μια θεραπεία για τον καρκίνο και ιδιαίτερα τους καρκίνους που σχετίζονται με τον HPV. Θυμίζουμε ότι η ηθοποιός Φάρα Φόσετ πέθανε το 2009 μετά από τρία χρόνια μάχης με τον καρκίνο του πρωκτού.

Read Next

25 Ιουλ 2024

Όταν το περίφημο πάρτι της Βουλιαγμένης του Λουκιανού Κηλαηδόνη έγραψε ιστορία

O Λουκιανός προετοίμαζε το "πάρτι στη Βουλιαγμένη" για τις 25 Ιουλίου 1983, πάνω από ένα χρόνο. Ο τύπος τότε το είχε χαρακτηρίσει με αρκετή δόση υπερβολής "Το Γούντστοκ της Ελλάδας".

25 Ιουλ 2024

Έλενα Ναθαναήλ και Γιώργος Κωνσταντίνου: Εκείνος ήταν 35 ετών και εκείνη 22 - Ο άγνωστος έρωτάς τους

51 χρόνια πριν: Ο μεγάλος έρωτας και η κοινή ζωή του ζευγαριού σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού.

Περισσότερα από

Stories

24 Ιουλ 2024

Πίτερ Σέλερς: Οι 4 γάμοι, ο έρωτας με την Σοφία Λόρεν και το έμφραγμα κατα την διάρκεια του σεξ

Ο επιθεωρητής Κλουζώ του "Ροζ Πάνθηρα", ο κατά λάθος καλεσμένος που... διέλυσε τα πάντα στο "Πάρτι", υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

24 Ιουλ 2024

Πριν 70 χρόνια, η Ρίκα Διαλυνά μαγεύει τα Μις Υφήλιος φορώντας δώρο της Σοφίας Βέμπο

Η σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά από τα Μις Υφήλιος

23 Ιουλ 2024

Η αξέχαστη "Μπιμπί" είναι η Υβόν Σανσόν: Η καλλονή ηθοποιός που αναστάτωσε τη Φίνος Φιλμ

Το ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει ότι ακόμα και οι τουαλέτες στα στούντιο γυρισμάτων ανακαινίστηκαν για χάρη της Σανσόν. H όμορφη σταρ απεβίωσε πριν 21 χρόνια 23 Ιουλίου 2003.

23 Ιουλ 2024

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε συνέντευξη από τη Ζωή Λάσκαρη

"Εμείς οι δύο δεν είχαμε ποτέ καμία αντιπαλότητα", είχε δηλώσει η εθνική μας σταρ που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα στις 23 Ιουλίου του 1996

23 Ιουλ 2024

Δημήτρης Λιαντίνης: H εξαφάνιση του ακαδημαϊκού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο 26 χρόνια πριν

Η ζωή του πιο πολυσυζητημένου νεοέλληνα στοχαστή, που η εξαφάνιση του συγκλόνισε το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 1998.

22 Ιουλ 2024

41 χρόνια πριν- Μίνα Αδαμάκη και Γιώργος Κιμούλης: Ο δεσμός των 5 χρόνων και ο γάμος που "ακυρώθηκε"

Μια άγνωστη ιστορία με "πρωταγωνιστές" την αγαπημένη μας Ειρήνη από τις Τρεις Χάριτες και τον Γιώργο Κιμούλη.

22 Ιουλ 2024

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

22 Ιουλ 2024

"Η ψυχή δεν είναι μια παχύσαρκη τραγουδίστρια ναϊτκλάμπ". Ο Τομ Ρόμπινς γράφει για την ψυχή

Απόσπασμα από το βιβλίου του Τομ Ρόμπινς, Villa Incognito. Ο πιο εγκεφαλικός παραμυθάς κλείνει σήμερα τα 92 του χρόνια. Και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

21 Ιουλ 2024
20 Ιουλ 2024

Τα κρυφά μηνύματα του νέου βίντεο-κλιπ της Σάττι : "Αχ Θάλασσα"

Η Μαρίνα Σάττι συνεργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το βίντεο-κλιπ του τελευταίου τραγουδιού του άλμπουμ της, ένα κομμάτι που μας έχει συγκινήσει πολύ.