ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τίνα Τέρνερ: "Εγκατέλειψε" τα παιδιά της για να ζήσει τον έρωτα με τον νεότερο σύντροφό της

Όταν η ντίβα της ροκ κατηγορήθηκε ότι "εγκατέλειψε" τα τέσσερα παιδιά της.

Τίνα Τέρνερ

Μια ζωή σαν παραμύθι θα έλεγε κανείς πως έζησε η Τίνα Τέρνερ κοιτώντας τις ένδοξες στιγμές επί σκηνής την δεκαετία του 1980. Η επονομαζόμενη "βασίλισσα της ροκ" κατέκτησε την κορυφή με τις γεμάτες πάθος ερμηνείες της και την αξεπέραστη φωνή της, μαγεύοντας τα πλήθη στις solo συναυλίες που πραγματοποιούσε ανά τον κόσμο. Με 12 βραβεία Grammy, δεκάδες μικρότερες αλλά σημαντικές διακρίσεις στην μουσική βιομηχανία και ένα λαμπερό αστέρι στην Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ, η Τέρνερ βίωσε την απόλυτη επαγγελματική επιτυχία, ολοκληρώνοντας την ως άνθρωπο. Όσο για την προσωπική της ζωή, η ευτυχία που ξεχειλίζει το βλέμμα της κοιτώντας τον επί 27 χρόνια σύντροφό της Έρβιν Μπαχ, αποδεικνύει πως η γυναίκα αυτή τα κατάφερε περίφημα.

Τα παραπάνω, ωστόσο, αποτελούν μέρος από το τέλος του παραμυθιού, αφού κάθε πικρή, γεμάτη πόνο ιστορία οφείλει να έχει "happy end". Γιατί η Τίνα Τέρνερ μόνο μια ευτυχισμένη και ήρεμη ζωή δεν έζησε, παρά το φανταχτερό περιτυλίγματα της μεγάλης σταρ. Ξυλοκοπήθηκε ανελέητα, ταπεινώθηκε, απειλήθηκε η ζωή της και όλα αυτά από τον ίδιο της τον σύζυγο, τον άνθρωπο που σε έναν βαθμό οφείλει την πρώιμη αναγνωρισιμότητά της. Η σπουδαία τραγουδίστρια γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο και καλλιτέχνη Άικ Τέρνερ, καθώς εκείνος βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, με το συγκρότημα του "Kings of Rythm" να ανήκει στα δημοφιλέστερα της εποχής. Παρόλο που η Τίνα δεν ταίριαζε με τα γούστα του μουσικού, η ιδιαίτερη φωνή της ήταν και ο λόγος που την προσέγγισε συναισθηματικά. Αφού της πρότεινε να γίνει τραγουδίστρια στο συγκρότημα του, άρχισε να την ερωτεύεται παράφορα. Όντας μόλις 19 ετών, τα αισθήματα φαίνεται πως ήταν αμοιβαία και για εκείνη.

Τίνα Τέρνερ: "Εγκατέλειψε" τα παιδιά της για να ζήσει τον έρωτα με τον νεότερο σύντροφό της

Η τρυφερή σχέση που διατηρούσε το ζευγάρι ανατράπηκε απότομα όταν ο Άικ άρχισε να γίνεται επιθετικός τόσο με τους συναδέλφους του, όσο και με την αγαπημένη του. Την στιγμή που η Τίνα αποφάσισε να ξεστομίσει πως επιθυμεί να διακόψει την συνεργασία με το συγκρότημα, εκείνος την χτύπησε στο πρόσωπο με ένα καλαπόδι. Αυτή ήταν η πρώτη φορά από τις δεκάδες ακόμα στιγμές που της επιτέθηκε, σημαδεύοντας την στο σώμα, μελανιάζοντας της τα μάτια, σπάζοντας της την μύτη.

Με 36 σεντς στην τσέπη και τέσσερα παιδιά, η Τέρνερ θα προσπαθήσει να επιβιώσει ελεύθερη.

Η περίπλοκη και τοξική σχέση οδήγησε σε ένα καταστροφικό γάμο, ο οποίος τερματίστηκε το 1978, αφού η Τίνα είχε πλέον καταφέρει να αποδράσει από την χειριστική συμπεριφορά του. Στην βιογραφική ταινία "Tina" παρακολουθούμε σε μια σκηνή την διάσημη τραγουδίστρια να το σκάει κυριολεκτικά από την πίσω πόρτα ενός ξενοδοχείου όπου βρισκόταν με τον Άικ, έπειτα από έναν ακόμα απαίσιο καβγά. Με 36 σεντς στην τσέπη και τέσσερα παιδιά, η Τέρνερ θα προσπαθήσει να επιβιώσει ελεύθερη.

Τίνα Τέρνερ

Η Τίνα απέκτησε το πρώτο της παιδί με τον Άικ το 1960, δύο μόλις χρόνια πριν παντρευτούν και εφόσον της είχε επιδείξει την "περίεργη" τρυφερότητά του. Ο Ρόνι, απέκτησε σύντονα αδέρφια, αφού η τραγουδίστρια δέχτηκε να υιοθετήσει τα δύο παιδιά του Άικ από τον πρώτο του γάμο με την Λορέιν Τέιλορ, τον Άικ τζούνιορ και τον Μάικλ καθώς και τον θετό γιό του πρώην ζευγαριού, Κρεγκ. Η πολυμελής οικογένεια γέμιζε χαρά την νεαρή Τίνα, ωστόσο η οικογενειακή ευημερία του ζευγαριού δεν κράτησε για πολύ.

Σχεδόν μια δεκαετία μετά τον χωρισμό τους, η Τίνα επιστρέφοντας δυναμικά στην μουσική σκηνή, βρέθηκε αντιμέτωπη με "κατηγορίες" πως εγκατέλειψε τα παιδιά της, προκειμένου να ζήσει τον έρωτα με τον κατά 15 χρόνια μικρότερο σύντροφό της. Μιλώντας σε συνέντευξη της για την ανατροφή των τεσσάρων γιων της, η σούπερ σταρ με αφοπλιστική ειλικρίνεια δήλωσε: "Ο Άικ με εγκατέλειψε με αυτά τα παιδιά χωρίς να έχω δεκάρα. Έμεινα όμως κοντά τους και προσπάθησα να τα φροντίσω όπως έκανα με το δικό μου παιδί. Και όσο αναφορά τις κατηγορίες της "κακής" μητέρας, έκανα τα πάντα για τον Ρόνι.

Τον έβαλα σε ιδιωτικά σχολεία, του πρόσφερα επιδόματα και οτιδήποτε άλλο μπορούσε να προσφέρει μια μητέρα στο παιδί της", ολοκληρώνοντας την εξομολόγησή της αναφέροντας το εξής: "Όλα αυτά τα χρόνια τον παρακολουθώ, όταν πιάνει πάτο, είμαι εκεί να τον επαναφέρω, ωστόσο πάντοτε μετά κάνω ένα βήμα πίσω. Δεν πρόκειται να γίνω "τράπεζα" για έναν νέο 30 ετών. Φρόντισα οικονομικά τον Ρόνι και τα άλλα αγόρια μέχρι τα 20 τους και μετά όλοι τους αποκόπηκαν. Είμαι εδώ για τα αγόρια μου, αλλά δεν πρόκειται να τα αφήσω να με χρησιμοποιήσουν".

Πιστεύω δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το παρελθόν της

Το 2018, ο Ρόνι φούντωσε και πάλι τις φήμες περί εγκατάλειψης, λέγοντας σε συνέντευξη του πως δεν είχε δει την μητέρα του για αρκετά χρόνια. "Δεν την έχω δει, δεν θυμάμαι και εγώ από πότε. Νομίζω τελευταία φορά ήταν το 2000. Ούτε και τα αδέρφια μου νομίζω πως την έχουν συναντήσει ή μίλησαν μαζί της από τότε" ανέφερε αρχικά, προσθέτοντας στην συνέχεια. Η μητέρα μου ζει την ζωή της πια. Έχει πλέον έναν νέο σύζυγό και ζει μόνιμα στην Ευρώπη. Πιστεύω δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το παρελθόν της".

Η Τίνα, ωστόσο, ήταν "κοντά" στους γιους της, σύμφωνα με τον Άικ τζούνιορ και τον Μάικλ, οι οποίοι αν και τα κατάφεραν περίφημα με τις ζωές τους, δέχτηκαν οποιαδήποτε βοήθεια προσφέρθηκε να τους παραχωρήσει η θετή τους μητέρα. Την ίδια χρονιά, η σταρ βρέθηκε αντιμέτωπη με τον χαμό του θετού γιου της, Κρεγκ, όταν εκείνος αποφάσισε να βάλει πρόωρο τέλος στην ζωή του. Χωρίς δεύτερη σκέψη ταξίδεψε από την Ελβετία, όπου διαμένει μόνιμα, μέχρι την Καλιφόρνια για να αποχαιρετήσει για τελευταία φορά τον γιό της. "Μπορεί να ήταν 59 ετών όταν πέθανε, αλλά για μένα θα είναι πάντα το μωρό μου" εξομολογήθηκε σε συνέντευξη της το 2019, καταλήγοντας "Η ημέρα που έφυγε από κοντά μας ήταν η χειρότερη μου ως μητέρα".

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87