ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κάποτε ήταν η προσωπική στιλίστρια της δούκισσας του Γιόρκ. Μετά πήγε στη φυλακή για φόνο

Η πρώην στιλίστρια της δούκισσας του Γιορκ, Σάρα Φέργκιουσον έχει μια πολύ σκοτεινή ιστορία.


Η Τζέιν Άντριους δεν είχε κάποια αριστοκρατική καταγωγή. Γεννήθηκε στη φτωχή αγγλική πόλη Γκρίμπσι και ήταν παιδί ενός ξυκουργού και μιας κοινωνικής λειτουργού. Ήταν όμως πάντα αποφασισμένη να ζήσει τη μεγάλη ζωή. Και θα έδινε τα πάντα γι' αυτήν.


Το 1988, η Τζέιν απήρε το πτυχίο της στο σχέδιο μόδας και απάντησε σε μια ανώνυμη αγγελία εργασίας στο The Lady, ένα βρετανικό περιοδικό.

Σύντομα η 21χρονη απόφοιτη, βρέθηκε να κάθεται απέναντι από τη Σάρα "Φέργκι" Φέργκιουσον,Δούκισσα του Γιορκ και συζύγου του πρίγκιπα Αντρέα.


Η Δούκισσα φαίνεται πως απολάμβανε τη λεπτή φύση και τη γοητεία της Τζέιν. Προσελήφθη επί τόπου ως προσωπική της βοηθός και από τα tabloids της αλλάζουν το όνομα και τη μεταμορφώνουν σε Lady Jane.

Αυτή η στενή σχέση της Τζέιν με τη βασιλική οικογένεια ανέβασε πολύ το status της. Άρχισε να έρχεται σε επαφή με πολλούς αριστοκράτες μια που κινούνταν πάντα στο πλευρό της Σάρα. Απολάμβανε πολυτελείς διακοπές, δείπνα και έμενε στα πιο διάσημα ξενοδοχεία.

Πώς προέκυψε λοιπόν και λίγα χρόνια μετά βρέθηκε εμπλεκόμενη σε φόνο;

Όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκε μπλεγμένη στη μέση ενός ερωτικού τριγώνου. Μετά τον χωρισμό της από τον πρίγκιπα Ανδρέα το 1995, η Δούκισσα ξεκίνησε μια σχέση με τον πλούσιο Ιταλό αριστοκράτη, τον κόμη Gaddo della Gherardesca. Ο ερωτιάρης όμως κόμης σύντομα αρχίζει να έλκεται και από την Τζέιν.

Οι φήμες για τις μεταξύ τους ερωτικές σχέσεις άρχισαν να οργιάζουν και θυμωμένη η Δούκισσα του Γιορκ τερμάτισε τη συνεργασί ατους το 1997 κατηγορώντας την μάλιστα ότι της είχε κλέψει κοσμήματα αξίας 250.000 δολαρίων.

Βυθισμένη στην κατάθλιψη και την απογοήτευση για την απώλεια της δουλειάς της, η Τζέιν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Τα μαλλιά της άρχισαν να πέφτουν και της συνταγογραφήθηκαν αντικαταθλιπτικά.

Το 1998, η Τζέιν έδειχνε πώς είχε αναρρώσει. Τότε ήταν και που γνώρισε τον εκατομμυριούχο χρηματιστή Τομ Κρέσμαν. Και προκειμένου να καλύψει τον χαμένο χρόνι και χρήμα, έπεσε κυριολεκτικά με τα μούτρα στη σχέση αυτή. Μετακόμισε βιαστικά στο σπίτι του και παραιτήθηκε από τη δουλειά της.

Η προσκόλληση μαζί του ήταν σχεδόν εμμονική. Άρχισε να τον παρακολουθεί, να ψάχνει τα e-mail του. Τότε για κακή της τύχη ανακάλυψε κάποιο e-mail, που έστειλε ελείνος σε κάποιον φίλο του και αναφερόταν σε εκείνη ως "ένα ζευγάρι παλιές παντόφλες" από τις οποίες δεν μπορούσε να απαλλαγεί.

Παρόλα αυτά, η Τζέιν έκανε υπομονή ελπίζοντας πάντα σε μια πρόταση γάμου από τον Τομ. Η ένωσή της μαζί του, όχι μόνο θα εξασφάλιζε το μέλλον της, αλλά θα την επανέφερε στο προσκήνιο της ελίτ που τόσο πολύ της έλειπε.

Όταν πήγαν διακοπές στην Ιταλία, η Τζέιν ήταν σίγουρη ότι ο Τομ θα της πρότεινε γάμο. Αντίθετα, είπε στην Τζέιν ότι δεν είχε σκοπό να το κάνει ποτέ.

Επιστρέφοντας στο σπίτι στις 16 Σεπτεμβρίου 2000, το ζευγάρι ξεκκίνησε ένα βίαιο καβγά και ο Τομ κάλεσε την αστυνομία. Αλλά η αστυνομία δεν φάνηκε ποτέ.

Όταν ο Τομ αποκοιμήθηκε αργότερα εκείνο το βράδυ, η Τζέιν τον χτύπησε στο κεφάλι με ένα ρόπαλο του κρίκετ, τον μαχαίρωσε πολλές φορές με ένα κουζινομάχαιρο και τράπηκε σε φυγή.

Οι αρχές εντόπισαν την Τζέιν τέσσερις μέρες αργότερα. Ήταν σωριασμένη στο αυτοκίνητό της, μια που είχε πάρει υπερβολική δόση από χάπια και ναρκωτικές ουσίες. Συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φόνο.

Η Τζέιν περιέγραψε τον Τομ ως έναν βίαιο, σεξουαλικό σαδιστή και επέμεινε ότι τον σκότωσε σε αυτοάμυνα, αφού την χτύπησε. Η εισαγγελία υποστήριξε ότι ήταν απλώς μια γυναίκα που περιφρονήθηκε και οι ένορκοι συμφώνησαν. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με απαλλαγή στα 12 χρόνια.

Η Jane αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2015. Τώρα ζει στο Lincolnshire όπου εργάζεται σε ένα σούπερ μάρκετ Morrisons. Δεν έδειξε ποτέ να μετανιώνει για τις πράξεις της.

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.