ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα καλοκαίρια της Μελίνας στις Σπέτσες: Το ασπρόμαυρο κλικ με εμπριμέ μπικίνι

Η Μελίνα Μερκούρη λάτρευε το κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού, όπου περνούσε πολλά από τα καλοκαίρια της παιδικής αλλά και ενήλικης ζωής της.

Μελίνα Μερκούρη

Οι Σπέτσες αποτελούσαν αγαπημένο προορισμό για την Μελίνα καθώς το κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού φιλοξενούσε την παραθεριστική κατοικία της οικογένεια Μερκούρη. Τα περισσότερα καλοκαίρια της παιδικής αλλά και εφηβικής της ηλικίας τα πέρασε ξέγνοιαστη δίπλα σε αγαπημένα της πρόσωπα, δημιουργώντας μερικές από τις πιο όμορφες αναμνήσεις, οι οποίες θα την συνόδευαν σε όλη της την ζωή. Η Ελληνίδα "Θεά", ωστόσο, γυρνούσε ξανά και ξανά ως ενήλικη στον αρχοντικό τόπο της Μπουμπουλίνας, συντροφιά με επιφανείς προσωπικότητες της εποχής. Από εφοπλιστές με πολυτελή γιοτ, μέχρι μουσικά ταλέντα και καλλιτέχνες, σταρ του Χόλιγουντ και νομπελίστες, οι καλοκαιρινές παρέες που προσκαλούσε η Μελίνα στο νησί δεν πέρασαν ποτέ απαρατήρητες.

Είναι η υπέρτατη ομορφιά, η υπέρτατη καλλιτέχνις, η υπέρτατη μάγισσα, η μεγαλύτερη ηθοποιός στον κόσμο

Όπως, άλλωστε, ανέφερε χαρακτηριστικά στην αυτοβιογραφία της, οι Σπέτσες είχαν σημαδέψει την ζωή της σπουδαίας ηθοποιού και για έναν ακόμα προσωπικό λόγο: υπήρξαν το μέρος όπου γνώρισε για πρώτη φορά την Γκρέτα Γκάρμπο – την αινιγματική σταρ από την Σουηδία που κυρίευσε το Χόλιγουντ. "Είναι η υπέρτατη ομορφιά, η υπέρτατη καλλιτέχνις, η υπέρτατη μάγισσα, η μεγαλύτερη ηθοποιός στον κόσμο" σημείωνε η Μελίνα, απόλυτα γοητευμένη από την γνωριμία τους. "Φορούσε μαύρα γυαλιά. Βρήκα κάπου το θάρρος να της ζητήσω να μ' αφήσει να δω τα μάτια της. (...) Έφερε τα χέρια της στα γυαλιά της και τα σήκωσε αργά και τα όμορφα μάτια μού χαμογέλασαν" περιγράφει σε άλλο σημείο.

Η μεγάλη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μόλις τέσσερις μήνες μετά τον πολυσυζητημένο γάμο της με τον Ζιλ Ντασέν το 1966 και το νιόπαντρο ζευγάρι θα βρεθεί στις Σπέτσες για να διασκεδάσει με την οικογένεια Μερκούρη αλλά και μερικούς ακόμα καλούς φίλους. Σε εκείνο το καλοκαίρι γύρισε τον χρόνο πίσω ο ρετρό λογαριασμός του Instagram "VintageGreece" δημοσιεύοντας ένα ασπρόμαυρο κλικ, με πρωταγωνιστές την Μελίνα να χορεύει ανέμελη και άκρως καλοκαιρινή δίπλα στον Τάκη Δουφεξή, σε ταβέρνα της Ζωγεριά Σπετσών. Φορώντας ένα εμπριμέ στράπλες μπικίνι και ένα λευκό παρεό, μοιράζει χαμόγελα στους θαμώνες, οι οποίοι φαίνεται να απολαμβάνουν το γλέντι που στήθηκε μπροστά τους.

Ακολουθήστε το womantoc στο instagram

Read Next

23 Ιουν 2026

Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη | Η νέα πολιτιστική της κίνηση μετά το χειροποίητο ένδυμα

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη στρέφει το βλέμμα στη σύγχρονη ελληνική χειροτεχνία.

Περισσότερα από

Stories

23 Ιουν 2026

Κάθριν Χέπμπορν: Τα τέσσερα Όσκαρ, ο Σπένσερ Τρέισι και η αυτοκτονία που στιγμάτισε την ζωή της

Φεμινίστρια, ασυμβίβαστη, καλλιεργημένη και ανεξάρτητη η Κάθριν Χέπμπορν που μαγνήτιζε τους θεατές υπήρξε role model για τις γυναίκες.

22 Ιουν 2026

Άννα Ανδριανού | Το σπάνιο κλικ, απείρου κάλλους, με τον πατέρα της και το μεγάλο παράπονό του από εκείνη

Η Άννα Ανδριανού σε σπάνιο κλικ με τον γοητευτικό πατέρα της από το παρελθόν.

22 Ιουν 2026

Λάκης Κομνηνός: Η σπάνια φωτογραφία με την πρώτη σύζυγό του, Ντίνα Τριάντη και τους δυο γιους τους

Η σπάνια οικογενειακή φωτογραφία του Λάκη Κομνηνού με την πρώτη του σύζυγο.

22 Ιουν 2026

Φρεντ Αστέρ: "Δεν μπορεί να παίξει. Δεν μπορεί να τραγουδήσει. Αρχίζει να έχει φαλάκρα. Μπορεί να χορέψει λίγο...".

Ο Φρεντ Αστέρ διέψευσε τις προβλέψεις των παραγωγών του Χόλιγουντ και έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου ως ο επιδραστικότερος χορευτής του αιώνα.

22 Ιουν 2026

Λάιζα Μινέλι: Η καταστροφική σχέση με την διάσημη μητέρα της, οι εθισμοί και οι απεγνωσμένες προσπάθειες για παιδί

Η καταστροφική της ζωή είναι η απάντηση σε όσους θεωρούν τα παιδιά των διάσημων -γνωστά και ως nepo babies... ευνοημένα.

19 Ιουν 2026

"Σε όλη αυτήν την πορεία ίσως έχω ξεχάσει να ζήσω": Το τελευταίο ηχητικό ντοκουμέντο της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Τριάντα χρόνια μετά τον θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ακούμε ξανά τη φωνή της.

19 Ιουν 2026

Μαρία Ηλιάκη: Η σπάνια φωτογραφία από την παιδική της ηλικία με μακριά σκούρα μαλλιά

Αυτή είναι η σπάνια εικόνα της παρουσιάστριας που δείχνει τη μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της.

19 Ιουν 2026

"Η πιο παράδοξη κομπανία" | Όταν η Μάρω Κοντού τραγούδησε με τον Φώτη Μεταξόπουλο και τον Σωτήρη Μουστάκα

Το σπάνιο στιγμιότυπο της Μάρως Κοντού από την πιο αυθεντική πτυχή της νυχτερινής Αθήνας.