ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαίρη Χρονοπούλου: "έδωσα τις τουαλέτες μου σε φίλους μου τρανς"

Μια υπέροχη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε η αγαπημένη ηθοποιός το 2022 λίγο πριν τα γενέθλιά της με φόρεμα αστραφτερό.

«Δεν με ενδιαφέρει να θυμάμαι τα γενέθλιά μου»: Η Μαίρη Χρονοπούλου έκλεισε μοναχικά τα 87 της

Πολλά και διάφορα συζήτησαν η Μαίρη Χρονοπούλου με τους δημοσιογράφους και παρουσιαστές της εκπομπής "Στούντιο 4", Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο τον Ιούλιο του 2022 όταν ακόμα η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν στη ζωή.

Μεταξύ άλλων και για μόδα. Άλλωστε οι εμφανίσεις της Μαίρης Χρονοπούλου στις ταινίες της εποχής έκοβαν την ανάσα. Με την ψιλόλιγνη φιγούρα της, τη γοητεία και τον αριστοκρατικό αέρα μπορούσε να υποστηρίξει εντυπωσιακά φορέματα. Όπως το μαύρο φόρεμα με τη χαρακιά στο στήθος (δημιουργία του σχεδιαστή Γιάννη Βούρου) που φορούσε όταν τραγουδούσε το θρυλικό "Του αγοριού απέναντι" (Μια Κυρία στα μπουζούκια) φλερτάροντας τον Φαίδωνα Γεωργίτση. Δεν ήταν μόνο αυτό όμως. Το ροζ φόρεμα με τα ανοίγματα στο πλάι και τις παγιέτες στο στήθος στην ταινία "Οι Θαλασσιές οι χάντρες"- πολύ πριν από το κόκκινο φόρεμα της Λιζ Χάρλεϊ με τις υπερμεγέθεις παραμάνες.

Εκείνο όμως που αποκάλυψε στην εκπομπή η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν πως οι ηθοποιοί αγόραζαν οι ίδιες τα ρούχα για τις ταινίες και όχι η παραγωγή. Συγκεκριμένα είπε: "Είχα πάρει για την ταινία 180.000 δραχμές και θυμάμαι ότι έδινα 250.000 για τα ρούχα". Παραδέχτηκε πως όντως "έμπαινε μέσα" αφού ξόδευε στα ρούχα περισσότερα από την αμοιβή της κάποιες φορές, ρούχα τόσο αξιομνημόνευτα που δεν μπορούσε προφανώς να ξαναβάλει σε άλλη ταινία ή στην κανονική ζωή. Έτσι, όπως δήλωσε η ίδια τα χάρισε σε φίλους της τρανς για τις δικές τους εμφανίσεις και έτσι "έβγαλαν τα λεφτά τους".

Η "μεγάλη μετοχή" στη ζωή

Η Μαίρη Χρονοπούλου αναφέρθηκε όμως, δύο φορές μάλιστα, στην καλύτερη επένδυση που έχει κάνει στη ζωή της: στους φίλους. "Παρότι λένε πως με τα χρόνια οι άνθρωποι ξεσκαρτάρουν και κρατούν λίγους φίλους, εγώ τους έχω κρατήσει όλους" είπε περήφανα. Εξάλλου, ήταν εκείνοι που την στήριξαν και σε δύσκολες στιγμές, όπως την περίοδο που πέρασε κλεισμένη στο σπίτι και μάλιστα στην πιο σκοτεινή κρεββατοκάμαρα του σπιτιού. Ήταν κάποιες προσκλήσεις για συνεντεύξεις που την κινητοποίησαν και ήρθαν να της υπενθυμίσουν πόσο πολύ την αγαπάει ο κόσμος, ώστε να αφήσει πια πίσω αυτό το κεφάλαιο της ζωής της.

Γι' αυτό και τώρα που έχει "ξεθαρρέψει", όπως σημειώνει η ίδια αστειευόμενη, φόρεσε για πρώτη φορά στην τηλεόραση φόρεμα πάνω από το γόνατο, κεντημένο μάλιστα με παγέτες. "Είπα να το φορέσω, να το ευχαριστηθώ" πρόσθεσε.

Άλλο η Μαίρη, άλλο η κινηματογραφική περσόνα

Η Μαίρη Χρονοπούλου δήλωσε επίσης πως ως άνθρωπος και προσωπικότητα δεν έχει καμία σχέση με την κινηματογραφική της περσόνα. Δεν ήταν ούτε μαγκιόρα, ούτε δυναμική και σίγουρα μάλλον όχι "λαϊκό παιδί". Αντιθέτως ήταν " ένα παιδί καταπιεσμένο με αυστηρή μαμά που μεγάλωσε με γερμανίδα νταντά" όπως θυμάται. Η μητέρα της, που φαίνεται να υπήρξε κάπως σκληρή μαζί της, είχε μάθει από νωρίς πως να συμπεριφέρεται. Δεν της είπε ποτέ "συγχαρητήρια" για τη δουλειά της στο θέατρο ή στον κινηματογράφο. Μάλιστα, η μητέρα της συνήθιζε να αγοράζει κανονικά εισιτήριο και να πηγαίνει να την βλέπει, χωρίς να την έχει ειδοποιήσει προηγούμενως - και μετά δεν σχολίαζε το έργο ποτέ.

Μαίρη Χρονοπούλου: "έδωσα τις τουαλέτες μου σε φίλους μου τρανς"

Οι πρώτες της δουλειές της έδωσαν το διαβατήριο της ανεξαρτησίας. "Εγώ υπήρξα ο άντρας στη ζωή μου και φρόντιζα για όλα. Όμως η ανεξαρτησία μού πρόσφερε ένα απερίγραπτο συναίσθημα. Είναι αλλιώς να ανοίγεεις την πόρτα του δικού σου σπιτιού".

Στη συνέντευξή της αναφέρθηκε επίσης στις σχέσεις της και πως συντροφεύτηκε, αλλά και μεταμόρφωσε σε φιλίες τις σχέσεις της μετά το τέλος του. Αναφέρθηκε όμως και σε μια άκρως κακοποιητική σχέση που είχε στα 36 της χρόνια που την στοίχειωσε τόσο, ώστε για 8 χρόνια δεν θέλησε να κάνει καθόλου καμία σχέση.

Στο τέλος, σε ερώτηση της Νάνσυς Ζαμπέτογλου για το αν πιστεύει πως έζησε και ζει μια ευτυχισμένη ζωή απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη πως ναι. Σημείωσε μάλιστα πως "θέλω να πιστεύω στην καλοσύνη των ανθρώπων".

Ακολουθήστε το womantoc στο instagram



Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"