ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η γυναίκα που γέννησε 44 παιδιά μέχρι την ηλικία των 40 ετών

Και τα μεγαλώνει μόνη μια που την εγκατέλειψε ο σύζυγός της.

Η Mariam Nabatanzi σκαρφάλωσε στην κορυφή σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ ως η μητέρα με τα περισσότερα παιδιά στον κόσμο. Γνωστή για την πολυμελή οικογένεια της, η Nabatanzi μετράει 44 βιολογικά τέκνα, τα οποία απέκτησε μέχρι την ηλικία των 40 ετών. Όπως εξήγησε η ίδια σε συνέντευξη της, αναγκάστηκε να παντρευτεί σε ηλικία 12 ετών και μόλις έναν χρόνο αργότερα κυοφόρησε τα πρώτα δίδυμα παιδιά της. Συνολικά γέννησε ακόμα τρεις φορές δίδυμα, πέντε φορές τρίδυμα και άλλες πέντε τετράδυμα, ενώ σε μια μόνο εγκυμοσύνη έφερε στον κόσμο ένα παιδί.

Η γυναίκα που γέννησε 44 παιδιά μέχρι την ηλικία των 40 ετών

Σε μια μόνο εγκυμοσύνη έφερε στον κόσμο ένα παιδί.

Η μητέρα από την Ουγκάντα διεγνώσθη από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, η οποία είναι σχεδόν αδύνατο να θεραπευτεί και μόνο οι πολλαπλές κυήσεις μπορούν να την βοηθήσουν να αποφύγει άλλου είδους προβλήματα υγείας. Ειδικοί και μελετητές που την εξέτασαν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η Nabatanzi διαθέτει ασυνήθιστα μεγάλες ωοθήκες, με την δυνατότητα να απελευθερώνουν ταυτόχρονα πολλά ωάρια μαζί, κατάσταση που φέρει την επιστημονική ονομασία "υπερωορρηξία". "Η περίπτωσή της είναι μια γενετική προδιάθεση για υπερωορρηξία – απελευθέρωση πολλαπλών ωαρίων σε έναν κύκλο – που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες πολλαπλών γεννήσεων", αναφέρει ο Dr. Charles Kiggundu, γυναικολόγος στο Mulago Hospital στην Καμπάλα, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι οικογένειες σε αυτό το μέρος της Ανατολικής Αφρικής είναι ιδιαίτερα πολυμελείς, αφού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία αναλογούν περίπου 5 παιδιά ανά μητέρα, ωστόσο η περίπτωση της Mariam ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Εκτός από τον ρόλο της μητέρας, έχει αναλάβει και χρέη προστάτη της οικογενείας αφού ο σύζυγός της – και βιολογικός πατέρας των παιδιών της – ο οποίος υπήρξε σημαντικά κακοποιητικός απέναντί τόσο στην ίδια, όσο και στα παιδιά τους, την εγκατέλειψε με όλες τις οικονομίες που συγκέντρωναν για χρόνια με σκοπό να μεγαλώσουν όσο το δυνατόν πιο καλά τα παιδιά τους. "Έχω μεγαλώσει με δάκρυα. Ο άνθρωπος που μου χάρισε πολλά βάσανα με εγκατέλειψε" δήλωσε μεταξύ άλλων, τονίζοντας στην συνέχεια πως θα συνεχίσει να εργάζεται όπου μπορεί για να προσφέρει τα αυτονόητα στα παιδιά της. Όπως εξήγησε είναι διατεθειμένη να εκτελέσει οποιαδήποτε εργασία – κομμώτρια, πώληση παλιών σίδερων, παρασκευή ποτών, εξόρυξη λίθων κ.α. - για να προσφέρει τροφή και ιατρική περίθαλψη στα 44 μέλη της οικογένειας της.

γυναικα με πολλα παιδια

Μιλώντας για τις συνθήκες διαβίωσης, η 40χρονη Αφρικανή είπε πως η μεγάλη της οικογένεια στεγάζεται σε τρεις διαφορετικές καλύβες, ενώ καθημερινά μαγειρεύει περισσότερα από 20 κιλά καλαμπόκι για τα παιδιά της. Το κρέας και τα ψάρια αποτελούν προνόμιο των πλουσίων, για αυτό και είναι μια σπάνια προσθήκη στο διατροφικό τους πρόγραμμα. Για την Mariam η ευτυχία των παιδιών της είναι ο μεγαλύτερος στόχος της ζωής της, για αυτό και φροντίζει να τα στέλνει στο σχολείο. Κάποια έχουν καταφέρει να αποφοιτήσουν, ενώ άλλα διακόπτουν τις σπουδές τους για να βοηθήσουν την μητέρα τους με τις δουλειές στο σπίτι.

γυναικα με πολλα παιδια

Στην τελευταία εγκυμοσύνη, οι γιατροί προέτρεψαν την Nabatanzi να μην μείνει ξανά έγκυος καθώς ενδέχεται να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Όμως, η 40χρονη μητέρα εξήγησε πως δεν σκοπεύει να αποκτήσει άλλα παιδιά στο μέλλον, αφού πλέον έχει αφοσιωθεί στην ανατροφή αυτών που ήδη έχει καθώς και στην δική τους ευτυχία.

Με πληροφορίες Reuters

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.