ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Stephane Ravacley: Ο Γάλλος αρτοποιός που επιδιώκει να αλλάξει την πολιτική σκηνή

Φουρνίζει 15 ώρες την ημέρα, κοιμάται άλλες 3 και όμως αγωνίζεται να βοηθήσει με κάθε τρόπο τους Γάλλους συμπατριώτες του, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει απεργός πείνας για δεύτερη φορά.

Ενόψει του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία την ερχόμενη Κυριακή, ο Stephane Ravacley, ένας αρτοποιός από την Μπεζανσόν, βάζει τα δυνατά του να διαπρέψει. Ο λόγος; Όχι γιατί απλώς επιθυμεί να γίνει πολιτικό πρόσωπο της χώρας καταγωγής του, δίνοντας ακόμα μια φορά ανεκπλήρωτες υποσχέσεις στον γαλλικό λαό, αλλά γιατί δουλεύοντας περισσότερες από 15 ώρες την ημέρα, φουρνίζοντας ασταμάτητα κρουασάν και μπαγκέτες, πιστεύει ότι διαθέτει χρόνο για να ζωντανέψει την πίστη των συμπατριωτών του προς ένα καλύτερο μέλλον.

A post shared by Stephane Ravacley (@stephaneravacley)

"Πολλοί Γάλλοι έχουν χάσει την πίστη τους στην πολιτική. Δεν ψηφίζουν γιατί δεν αισθάνονται πως τους ακούει κανείς. Για αυτό είμαι εγώ εδώ, δίνω μάχη για να τους κερδίσω ξανά" ανέφερε αρχικά ο 53χρονος φούρναρης στον Guardian, επιβεβαιώνοντας στη συνέχεια πως ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν – όπως οι περισσότεροι άλλωστε – παρουσιάζεται "απόμακρος", όσο αναφορά τις καθημερινές ανησυχίες των πολιτών. Ο Ravacley δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό κόμμα, ωστόσο κατεβαίνει υποψήφιος καθώς υποστηρίζει ότι το Γαλλικό Κοινοβούλιο έχει ανάγκη ανθρώπους της εργατικής τάξης, χειρώνακτες οι οποίοι κατανοούν πολύ καλύτερα τον τρόπο που σκέπτονται οι απλοί πολίτες.

ο Stephane είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τους ανθρώπους γύρω του με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα γίνει για δεύτερη φορά απεργός πείνας.

Γνωστός ως ο "ανθρωπιστής φούρναρης", ο Stephane είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τους ανθρώπους γύρω του με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα γίνει για δεύτερη φορά απεργός πείνας. Μόλις ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που διέκοψε την 11ήμερη απεργία πείνας, την οποία ξεκίνησε με αφορμή την ενδεχόμενη απέλαση του 18χρονου βοηθού του στο αρτοποιείο, Laye Fode Traore. Πρόκειται για την περίπτωση ασυνόδευτου ανηλίκου, ο οποίος έφτασε ορφανός στην Γαλλία στα 16 του χρόνια και ενώ στην ηλικία αυτή ξεκίνησε να εργάζεται για τα προς το ζην, βρέθηκε αντιμέτωπος με απέλαση όταν ενηλικιώθηκε. Η υπόθεση αυτή προκάλεσε εθνική ανησυχία για τους ασυνόδευτους μετανάστες, με τους αστέρες του γαλλικού κινηματογράφου να λαμβάνουν μέτρα υπεράσπισης.

Συγκεκριμένα, οι καλλιτέχνες Ομάρ Σι και Μαριόν Κοτιγιάρ, συγκινημένοι από την προσπάθεια του αρτοποιού, υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή προς τον Γάλλο Πρόεδρο εκ μέρους του, ζητώντας την διευθέτηση του προβλήματος καθώς και την λήψη ευνοϊκότερων αποφάσεων, όσο αναφορά τους ασυνόδευτους ανηλίκους. "Όταν θέλεις να αλλάξεις κάτι, πρέπει να παλέψεις για αυτό μέχρι τέλους" υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Ravacley, ο οποίος δεν έχει πάψει να υποστηρίζει τους οικονομικούς μετανάστες, που φτάνουν στην Γαλλία ως ασυνόδευτοι ανήλικοι, όπως επίσης και την νεολαία της χώρας, που αναζητά συνεχώς καλύτερες προοπτικές. Το έργο του Stephane Ravacley μνημόνευσαν επίσης και οι σκηνοθέτες Jean-Pierre και Luc Dardenne στο Φεστιβάλ Καννών του περασμένου μήνα, μιλώντας για την τελευταία τους ταινία, η οποία περιγράφει την ζωή νεαρών μεταναστών στο Βέλγιο. Δεν δίστασαν, μάλιστα, να χαρακτηρίσουν την απεργία πείνας του Γάλλου αρτοποιού "μεγάλη πράξη αντίστασης στην εποχή μας".

Με σύμμαχο την ελπίδα για ένα ισότιμο και ισάξιο μέλλον, ο Stephane Ravacley είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή για τους Γάλλους συμπατριώτες του, αλλάζοντας ολοκληρωτικά την πολιτική σκηνή της χώρας.

Με πληροφορίες από την Guardian

Read Next

10 Οκτ 2025

Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ | Η εμβληματική ταινία για πρώτη φορά στην αθηναϊκή θεατρική σκηνή

Σε ποιο θέατρο θα δούμε την παράσταση, η οποία βασίζεται στο αριστούργημα του Steven King.

10 Οκτ 2025

Maria Corina Machado | Ποια είναι η πολιτικός από τη Βενεζουέλα που τιμάται με το φετινό Νόμπελ Ειρήνης

Η Maria Corina Machado βραβεύεται για τον "για τον αγώνα της για μια δίκαιη και ειρηνική μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία".

Περισσότερα από

Stories

10 Οκτ 2025

Η Elizabeth Taylor φορά το θρυλικό σετ διαμαντιών Cartier που της χάρισε ο Mike Todd

Μια στιγμή πολυτέλειας και αγάπης που έμεινε στην ιστορία του Χόλιγουντ.

08 Οκτ 2025

Athens International Music Festival | Το φεστιβάλ κλασικής και ορχηστρικής μουσικής που φέρνει στην πρωτεύουσα σημαντικούς διεθνείς καλλιτέχνες

Η αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει με έναν από τους σημαντικότερους βιολονίστες της εποχής μας, τον Pinchas Zukerman.

07 Οκτ 2025

Εχθρός του λαού | Ο Γερμανός σκηνοθέτης Thomas Ostermeier παρουσιάζει μία ανατρεπτική εκδοχή του έργου του Ίψεν στο Θέατρο Κνωσός

Το σπουδαίο θεατρικό γεγονός θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Κνωσός, σε μια διεθνή συνεργασία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου με τη Schaubühne του Βερολίνου και τον Thomas Ostermeier.

07 Οκτ 2025

Series Review | Το φιλόδοξο αλλά κι επικίνδυνο εγχείρημα του Ryan Murphy με το The Monster

Ο γοητευτικός Charlie Hunnam μεταμορφώνεται στον πιο διαβόητο δολοφόνο του 20ού αιώνα, τον Ed Gein, για τη νέα σειρά του Ryan Murphy στο Netflix. Το Monster: The Ed Gein Story δεν είναι απλώς άλλη μια ιστορία εγκλήματος — είναι μια σκοτεινή εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, που προκαλεί δέος και αντιδράσεις. Ο George Satsidis γράφει για τη νέα σειρά.

07 Οκτ 2025

21 χρόνια πριν: Όταν η Στεφανί Καπετανίδη υποδύθηκε την ελληνογαλλίδα στο πλευρό του Σπύρου Παπαδόπουλου

Η Στεφανί Καπετανίδη επιστρέφει με ρόλο-έκπληξη στη νέα δραματική σειρά του Alpha.

06 Οκτ 2025

Έλλη Λαμπέτη: Με καρό πουκάμισο και μαντήλι στον λαιμό στο Λονδίνο, πριν από 71 χρόνια

Η κομψή εμφάνιση της ηθοποιού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη βρετανική πρωτεύουσα.

04 Οκτ 2025

This That Keeps On | Η ξεχωριστή παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Ηρώδειο μέσα από 10 φωτογραφίες

Κάτω από το φως της Ακρόπολης, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσίασε το THIS THAT KEEPS ON – a personal archaeology –, την παράσταση που σχεδίασε αποκλειστικά για τη "Μεταμόρφωση" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

04 Οκτ 2025

Όταν η πριγκίπισσα Diana μεταμφιέστηκε σε άνδρα για μια νύχτα με τον Freddie Mercury

Η Diana και ο Freddie Mercury ζουν μια ξέφρενη νύχτα μεταμφιεσμένοι για να διασκεδάσουν χωρίς περιορισμούς σε gay club