Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal Of Craniofacial Surgery ανακάλυψε ότι υπάρχουν μόνο 14 είδη μύτης στον κόσμο. Επιπλέον, κάθε είδος συνδέεται με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η μελέτη, με επικεφαλής τον καθηγητή Abraham Tamir, εξέτασε σχεδόν 1300 φωτογραφίες ανθρώπων και τις αντιστοίχισαν με έργα τέχνης στα οποία υπήρχε ένας παρόμοιος τύπος μύτης. Τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με αυτά τα έργα αποδόθηκαν στην συνέχεια σε κάθε τύπο μύτης.

Φυσικά, η ιδέα ότι συγκεκριμένοι τύποι μύτης συνδέονται με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας δεν είναι καινούρια. Αυτή η άποψη υπάρχει στην κινεζική κουλτούρα εδώ και αιώνες.

Δείτε τις παρακάτω κάρτες για να μάθετε τι σημαίνει κάθε τύπος μύτης:

1. Με κλίση προς τα κάτω: Σχετίζεται με τον προσεκτικό σχεδιασμό, την καλή κρίση και την υπευθυνότητα. Ωστόσο, δείχνει και αναξιοπιστία.

2. Με κλίση προς τα πάνω: Δείχνει παρορμητικότητα και κακή κρίση. Το καλό είναι ότι φανερώνει παιχνιδιάρικη διάθεση.

3. Μακριά μύτη: Συνήθως συναντώνται σε ηγέτες που είναι καλοί στο να δίνουν οδηγίες. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν την τάση να εξελίσσονται σχετικά εύκολα επαγγελματικά.

4. Κοντή μύτη: Οι άνθρωποι αυτοί τείνουν να είναι πολύ αφοσιωμένοι και εργατικοί. Συνήθως είναι πολύ δημιουργικοί και επιδέξιοι ως προς την λήψη δύσκολων αποφάσεων.

5. Ίσια μύτη: Συνήθως δείχνει ότι το άτομο διαθέτει ισχυρή λογική αίσθηση. Τα άτομα με ίσια μύτη είναι συνήθως καλά στα μαθηματικά και την φυσική.

6. Μύτη με καμπούρα: Τα άτομα αυτά είναι καλά με δημιουργικές δραστηριότητες. Έχουν δυνατό ένστικτο και ικανότητες αφαιρετικής σκέψης.

7. Φαρδιά μύτη: Δείχνει αισιοδοξία και κίνητρο. Επίσης, δείχνει εξωστρέφεια και διάθεση για συνεργασία.

8. Λεπτή μύτη: Υποδεικνύει ένα άτομο με εσωστρεφή και μοναχική φύση. Αυτά τα άτομα είναι συνήθως ικανοποιημένα με ό,τι έχουν.

TAGS