ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Sologamy: Η νέα τάση θέλει τις γυναίκες να παντρεύονται τους εαυτούς τους

«Μια αυτο-νύμφευση είναι μια συμβολική τελετή – για να επανασυνδεθείς και να παραμείνεις συνδεδεμένος με τον εαυτό σου».

Sologamy: Η νέα τάση θέλει τις γυναίκες να παντρεύονται τους εαυτούς τους

Υποτίθεται ότι το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο είναι να βρεις τον σωστό σύντροφο. Αν δεν, τότε υπάρχει λύση. Μια τάση που ξεκίνησε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αλλά πλέον γίνεται παγκόσμια: Sologamy, ή σολο-γαμία, ή αυτο-νύμφευση! Βαδίζεις στον διάδρομο της εκκλησίας ή του δημαρχείου, αλλά δεν υπάρχει κανένας να σε περιμένει στο τέλος του διαδρόμου. Με λίγα λόγια, παντρεύεσαι τον εαυτό σου.

«Θα το περιέγραφα σαν να λένε οι γυναίκες “ναι” στην πρόταση γάμου που τους έκανε ο εαυτός τους» δηλώνει η sologamist Έρικα Άντερσον. «Σημαίνει ότι επαρκούμε, ακόμα κι αν δεν έχουμε κάποιον άλλο για σύντροφο». «Το αξίζεις!» δηλώνει, εμφατικά, η Έρικα.

Την ημέρα του γάμου της, η Έρικα ήταν σαν μια κανονική νύφη: λευκό φόρεμα, μπουκέτο στο χέρι. Και ήταν εκθαμβωτική στις φωτογραφίες πάνω στη γέφυρα του Μπρούκλιν, με φόντο τον αστικό ορίζοντα της Νέας Υόρκης.

Δείτε το βίντεο:

«Η Άντερσον είπε ότι κουράστηκε να την ρωτά κόσμος γιατί δεν είναι παντρεμένη. Κατά συνέπεια, ενώπιον συγγενών και φίλων, παντρεύτηκε τον εαυτό της» σημειώνει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος WUSA9. Συμπληρώνει, όμως, ότι η 37χρονη Άντερσον πρόσθεσε πως «αν και είναι νυμφευμένη με τον εαυτό της, βγαίνει ραντεβού με άντρες κι είναι ανοιχτή στο να παντρευτεί κάποιον άλλον». Και αυτό χωρίς διαδικασία διαζυγίου, καθώς η αυτο-νύμφευση δεν είναι νομικά δεσμευτική.

Παρότι παίρνει πλέον τις διαστάσεις lifestyle, η τάση έχει ρίζες. Ο αμερικανικός ιστότοπος ImarriedME.com –τον ξεκίνησε στο Σαν Φρανσίσκο ο Τζέφρι Λιβάιν– προσφέρει, εδώ και καιρό, πλήρες πακέτο για να σχεδιάσεις την τελετή αυτο-νύμφευσής σου (συμπεριλαμβανομένων δαχτυλιδιών αυτο-νύμφευσης και καθημερινών ευχετήριων καρτών στον εαυτό σου). Στη βασική ιστοσελίδα του, διαβάζουμε: «Μια αυτο-νύμφευση είναι μια συμβολική τελετή – για να επανασυνδεθείς και να παραμείνεις συνδεδεμένος με τον εαυτό σου. Φόρα το δαχτυλίδι για να σου υπενθυμίζει καθημερινά να αγαπάς τον εαυτό σου».

Κι οι Καναδοί δεν μένουν πίσω: διαθέτουν τόσο τον ιστότοπο «Marry Yourself» (καλύπτει και τη φωτογράφηση της τελετής) όσο και τον «Marry Yourself Vancouver». Διαπιστώνεται, πάντως, ότι η τάση έχει αρχίσει και εξαπλώνεται πέραν των συνόρων της Βορείου Αμερικής.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.