Χριστουγεννιάτικα έλατα, λαμπάκια, στολίδια, δώρα, κι άλλα δώρα, ακόμα περισσότερα δώρα. Και προσδοκίες. Πολλές προσδοκίες. Αν οι γιορτές μπορούσαν να περιγραφούν σε μερικές μόνο σειρές θα ακουγόντουσαν κάπως έτσι.

Στην πιο γιορτινή περίοδο του χρόνου, όταν όλοι ελπίζουν και αισθάνονται κατά κάποιο τρόπο «υποχρεωμένοι» να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα, οι επιθυμίες του καθενός παρέα με τις προσδοκίες μας για τις συγκεκριμένες μέρες εκτοξεύονται. Μαζί τους εκτοξεύονται και τα νεύρα μας.

Έτσι λοιπόν οι επιστήμονες μέσα από μία σειρά ερευνών, κατέληξα ότι οι έντονες προετοιμασίες για την περίοδο των γιορτών βλάπτει σοβαρά τις σχέσεις των ζευγαριών, προκαλώντας εντάσεις και καυγάδες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία οι εντάσεις αυτές κορυφώνονται περίπου δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, δηλαδή σήμερα.

Οι ειδικοί καταλήγουν ότι 14 μέρες πριν την πιο εορταστική μέρα του χρόνου είναι πιο πιθανό από κάθε άλλη φορά να τσακωθείς τόσο άσχημα με το ταίρι σου που θα πείτε ότι «δεν πάει άλλο». Η λύση που προτείνουν πάντως είναι μία: είναι γιορτές και θα περάσουν. Άρα πάρ’τε το χαλαρά. Μόνο έτσι περνάς όντως υπέροχα.

TAGS