ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι δύο φράσεις που δεν λένε ποτέ οι πραγματικά πετυχημένοι άνθρωποι

Ένας ειδικός εξηγεί γιατί πρέπει να τις βγάλεις από τη ζωή σου.

Οι δύο φράσεις που δεν λένε ποτέ οι πραγματικά πετυχημένοι άνθρωποι

Δεν είναι μόνο η γλώσσα του σώματος μας που πολύ συχνά μας κάνει πιο επιβλητικούς στον χώρο εμπνέοντας σεβασμό στους γύρω μας. Αρκετές φορές οι φράσεις και οι μεμονωμένες λέξεις που χρησιμοποιούμε μπορεί να αλλάξουν όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι αλλά και την ίδια την ψυχολογία μας, δημιουργώντας μέσα μας πολύ πιο έντονη την επιθυμία να πετύχουμε.

Σύμφωνα με τον Bernard Roth, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Stanford και συγγραφέα του βιβλίου αυτοβελτίωσης "The Achievement Habit" υπάρχουν δύο συγκεκριμένες εκφράσεις που οι αληθινά πετυχημένοι άνθρωποι έχουν βγάλει προ πολλού από το λεξιλόγιο τους και είναι ώρα να τις βγάλουμε και εμείς. Πολύ απλά αντικαταστώντας τες με δύο άλλες, πολύ μεγαλύτερης δυναμικής.

Φράση νούμερο 1. Αντικατέστησε το «αλλά» με το «και».

Πολλές φορές σου βγαίνει αυθόρμητα να πεις κάτι αντίστοιχο με το «Θέλω να πάω σινεμά αλλά έχω πολλή δουλειά», αλλά ο Roth σου εξηγεί γιατί κάτι τέτοιο είναι λάθος, προτείνοντας σου να αλλάξεις το εξής. «Την επόμενη φορά δοκίμασε να πεις "Θέλω να πάω σινεμά και έχω πολλή δουλειά"». Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε την λέξη «αλλά» δημιουργούμε τόσο στην έκφραση μας όσο και μέσα μας μία σύγκρουση η οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει και μας προβληματίζει χωρίς πραγματικό λόγο. Από την άλλη αν επιλέξεις να πεις ότι θέλεις να πας στο σινεμά και έχεις πολλή δουλειά βάζεις τον εαυτό σου να στη διαδικασία να βρει μία αποτελεσματική λύση πιο σύντομα. Παράλληλα ο Roth εξηγεί ότι από τη στιγμή που χρησιμοποιείς τη λέξη «και» αυτόματα ο εγκέφαλος σου μπαίνει στη διαδικασία του να βρει έναν τρόπο προκειμένου να ανταπεξέλθει και στα δύο σκέλη εξίσου ικανοποιητικά.

Φράση νούμερο 2. Αντικατέστησε το «πρέπει να» με το «θα ήθελα να».

Ο Roth επιμένει ότι την επόμενη φορά που θα σου βγει μηχανικά να πεις «πρέπει να κάνω αυτό» να φροντίσεις να αντικαταστήσεις το «πρέπει» με το «θα ήθελα».

«Αυτή η άσκηση κάνει τους ανθρώπους να συνεδητοποιήσουν πως ο,τιδήποτε κι αν κάνουμε στη ζωή μας, ακόμα κι αν αυτό αφορά πράγματα που δεν μας ευχαριστούν, στην πραγματικότητα όλα είναι επιλογή μας». Ο Roth για να πείσει περισσότερο φέρνει το παράδειγμα ενός φοιτητή του ο οποίος προκειμένου αποφοιτήσει έπρεπε να ολοκληρώσει έναν κύκλο μαθημάτων στα Μαθηματικά παρόλο που κυριολεκτικά τα σιχαινόταν. Ο ίδιος παραδέχθηκε στην πορεία ότι εφαρμόζοντας την τακτική του Roth έπιασε τον εαυτό του να αισθάνεται πολύ πιο άνετα με το project και να πιστεύει πλέον ότι όντως θέλει να παρακολουθήσει τα συγκεκριμένα μαθήματα, κάτι που του έδωσε μεγάλη ώθηση στο να πετύχει. Φαίνεται λοιπόν πως η ιδέα πως έχεις καταφέρει να φέρεις εις πέρας μία υποχρέωση σε κάνει να αισθάνεσαι ακόμα περισσότερο την αίσθηση της επιτυχίας.

Με πληροφορίες από τον Independent.

Read Next

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!