0
SHARES

Γράφει ο Στάθης Σαμαντάς

Ξεματιάσματα, κακό μάτι, κακό κάρμα, ζώδια, γρουσουζιές, σπασμένοι καθρέπτες, μαύρες γάτες, δεισιδαιμονίες, γλωσσοφαγιά, τιμωρίες από τον Θεό και από αγίους και άλλα συναφή, αποτελούν το υλικό ή για να τρελαθεί κανείς ή για να αποθέσει την πραγματικότητα σε κάτι άλλο απόκοσμο, το οποίο απλά δεν μπορεί να εξηγήσει, δεν μπορεί να κατανοήσει ή σε μερικές περιπτώσεις απλά για να ξεφορτωθεί την ευθύνη. Φυσικά και είναι προτιμότερο να φταίει ο ανάδρομος Ερμής από το να φταίω εγώ ή ο άλλος για κάτι που συμβαίνει!. Πιστεύω πως για όλα φταίει η ανθρώπινη συμπεριφορά και τίποτα άλλο. Αυτά που συμβαίνουν στη γή που πατάμε έχουν σχέση με το γεγονός πως όσο ζούμε σε αυτή τη ζωή, είμαστε δεσμευμένοι με μια ανθρώπινη-υλική-πραγματική συνθήκη η οποία άλλοτε λειτουργεί υπέρ μας και άλλοτε κατά μας. Δεν έχουν όλα αυτά κάποια σχέση με το πνευματικό δηλαδή με τον Θεό διότι ο Θεός ΔΕΝ κάνει κακό αλλά μόνο καλό. Όταν μάθουμε να αποδεσμεύσουμε την έννοια του από τα γεγονότα της πραγματικότητας, τότε θα αρχίσουμε να τον απενοχοποιούμε. Αλλά όσο πιστεύει κανείς πως όταν στην γιορτή του Αγίου Συμεών, μια έγκυος γυναίκα ζηλέψει κάτι, αυτό το κάτι θα σημαδευτεί πάνω στο παιδί και το μωρό θα γεννηθεί με σημάδι!. Με λίγα λόγια, ο άγιος θα σε τιμωρήσει. Πως μετά να μην φοβάται κανείς τον Θεό;.

Ο Στάθης Σαμαντάς, σχεδιαστής παπουτσιών και γνωστός στην πιάστα ως Manolo Blahnik της Ελλάδας, γράφει για στυλ.

Υπάρχουν στιγμές που μια γυναίκα θέλει αυτό το κάτι, αυτό το παραπάνω. Δεν μιλάω για πράγματα, για αγορές αλλά για μια διαφορετική συμπεριφορά από την συνηθισμένη, από αυτή που την γνωρίζουν όλοι. Ζει μια περίοδο πειραματισμού με τον εαυτό της και θέλει να ξαναδεί, να επανεξετάσει κάποια πράγματα στην ίδια. Παράδειγμα, νιώθει πιο σέξι και θέλει να βάλει ένα πιο επιθετικό ζευγάρι παπούτσια. Θέλει να βάλει ένα ζευγάρι γόβες πολύ ψηλές με τακούνι στιλέτο. Με το ανάλογο ντύσιμο (και δεν εννοώ να έχει ξεχάσει να ντυθεί...) η εικόνα της επικοινωνίας είναι έτοιμη και κάποιοι θα πιάσουν το μήνυμα. Προσοχή, αυτό δεν σημαίνει τίποτα, μπορεί και να σημαίνει κάτι. Για εκείνη σίγουρα. Μέχρι πρότινος, μια συνθήκη ή καλύτερα ένας δαίμονας μέσα της, δεν την άφηνε να δει τον εαυτό της αλλιώς. Δεν την άφηνε να δει πως μπορεί και να υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι μέσα της, το οποίο ζητάει και αυτό το χώρο του. Είναι η ανασφάλεια, είναι ο φόβος, είναι τα ταμπού, είναι η κοινωνία και το φύλο της;. Ας τα πούμε όλα αυτά δαίμονες. Άδικο πάντως δεν έχει η καημένη, μιας και οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να έχουν σεξουαλικές εμπειρίες.

Αν έχουν, είναι πόρνες. Δαίμονας.

Επίσης αν δεν είναι παντρεμένες μέχρι μια ηλικία, είναι γεροντοκόρες. Δαίμονας.

Επίσης αν κάνουν γυμνισμό, είναι πόρνες. Δαίμονας.

Επίσης αν μιλάνε στη παρέα για το σεξ, είναι πόρνες. Δαίμονας.

Επίσης αν θέλεις να βγεις με γυναικοπαρέα και να κάνετε χαβαλέ, σημαίνει ότι ψάχνεστε για σεξ της μιας βραδιάς. Δαίμονας.

Αν αντιμιλήσεις στην πεθερά σου η οποία πιστεύει πως είσαι η κακιά νύφη για τον γιόκα της, είσαι μια γλωσσοκοπάνα. Δαίμονας.

Όλοι αυτοί οι δαίμονες, οι οποίοι δεν έχουν τελειωμό και ισχύουν και για άλλες περιπτώσεις δεν καταπολεμούνται ούτε με ξεματιάσματα, ούτε με κεριά αναμμένα, ούτε με φτυσίματα στον κόρφο, ούτε με μέντιουμ, ούτε με χαρτιά, ούτε με τίποτα από όλα αυτά. Μια είναι η λύση για όλα αυτά και έχει να κάνει με εμάς τους ίδιους. Μέσα μας υπάρχει και το καλό και το κακό. Μέσα μας υπάρχει και ο λύκος αλλά και το πρόβατο. Το πιο από τα δύο θα μεγαλώσει, εξαρτάται από ποιο από τα δύο θα ταΐσεις Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει δεύτερες σκέψεις για μια επιλογή του, διότι αυτό που του λένε οι άλλοι, πατάει πάνω και σε ‘’κάτι’’ δικό του, ψυχικό. Πάνω σε κάτι που πιστεύει και ο ίδιος. Άρα υπάρχει μέσα μας ο δαίμονας. Η νίκη δεν θα έρθει με τον θάνατο του δαίμονα αλλά με την κατανόηση του, για να μπορέσεις να αφήσεις τα σχοινιά, να φύγει. Να φύγει, να ελευθερωθείς.

Προσοχή. Οι δαίμονες μας θα μας πείσουν, αν δεν μάθουμε πως θα απελευθερωθούμε από αυτούς.

TAGS