Μια νέα μελέτη φαίνεται να αποκαλύπτει την ηλικία στην οποία είμαστε πιο ευτυχισμένοι. Και, ενώ πολλοί από εμάς θα μπορούσαν να υποθέσουν ότι οι απερίσκεπτοι έφηβοι ή τα είκοσι είναι τα καλύτερα χρόνια της ζωής σας, αυτό μοιάζει να απέχει από την αλήθεια.

Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε φτάσει στην ικανοποίηση μέχρι την ηλικία των 50 ετών, αναφέρει η The Independent.

Ευτυχισμένοι πενηντάρηδες.

Παράλληλα μια νέα έρευνα από μια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αποκάλυψε ότι οι άνω των 50 ετών είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο πλούσιοι και πιο ξέγνοιαστοι από οποιονδήποτε άλλον.

Οι λεγόμενοι «πενηντάρηδες» – που αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου – τροφοδοτούν μια τεράστια έκρηξη στην αγορά αναψυχής, καθώς περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σε νέα χόμπι και διακοπές.

Η έρευνα, η οποία εξέτασε τις συνθήκες και τις συνήθειες 50.000 ανθρώπων, βρήκε ότι οι σημερινοί 50-κάτι είναι σε γενικές γραμμές αρκετά καλά διατηρημένοι, επίσης: κατά μέσο όρο, αισθάνονται αρκετά νεότεροι σωματικά και 10 χρόνια νεότεροι ψυχικά από την πραγματική ηλικία τους.

Από τους χιλιάδες που ρωτήθηκαν, η πλειοψηφία (61%) δήλωσαν ότι απολαμβάνουν τη ζωή τους περισσότερο από ποτέ, σημειώνοντας ότι είχαν περισσότερο χρόνο για προσωπικές δραστηριότητες. Εκτός από αυτό, αφότου έγιναν 50, οι περισσότεροι από τους μισούς ταξιδεύουν, ένας στους πέντε ήθελε να μάθει μια νέα γλώσσα και ένας στους 10 σχεδίαζε να μάθει ένα όργανο.

Εξηγώντας γιατί έχει αγαπήσει τη ζωή, μια 51 ετών γυναίκα είπε: «Μου φαίνεται ότι απολαμβάνω τα μικρά πράγματα στη ζωή πολύ περισσότερο – εκτιμώ την τέχνη, τη φύση και απλά το να είμαι στο σπίτι, στον καναπέ με ένα τσάι από βότανα, το να χαλαρώνω με τις ώρες στον καναπέ και να μην αισθάνομαι ένοχη γι ‘αυτό.» Μια άλλη, εν τω μεταξύ σημείωσε ότι η σεξουαλική της ζωή ήταν σε άνοδο, λέγοντας, «είχα την καλύτερη σεξουαλική ζωή με νεότερους άνδρες.»

Πηγή: dailystories.gr

TAGS