Όταν προγραμματίζεις το χρόνο που αφιερώνεις στην προσωπική σου εξέλιξη, ουσιαστικά δημιουργείς το χρόνο για να σχεδιάσεις τη ζωή που θέλεις να ζήσεις. Γίνεσαι ο δημιουργός του ανθρώπου που θέλεις να γίνεις.

Από τη στιγμή που θα υιοθετήσεις τη συνήθεια της “εξέλιξης”, θα δημιουργήσεις και τις συνθήκες για μια καλύτερη ζωή.

Θα σκέφτεσαι διαφορετικά.

Θα αλλάξεις τον τρόπο που προσεγγίζεις οποιαδήποτε κατάσταση στη ζωή.

Θα επανεξετάσεις τις επιλογές σου, αφού θα αλλάξεις τα μοτίβα της σκέψης σου.

Η προοπτική σου και ο τρόπος που βλέπεις τον κόσμο θα διαφοροποιηθούν.

Θα είσαι σε θέση να διαχειριστείς καλύτερα τα εμπόδια και τις δυσκολίες.

Γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, όταν εστιάζεις σε εσένα!

Ο Lao Tzu είχε πει “Γνωρίζοντας τους άλλους γίνεσαι εξυπνότερος. Γνωρίζοντας τον εαυτό σου γίνεσαι σοφότερος.”

Γνώρισε τον εαυτό σου και αναζήτησε την εξέλιξη.

Όταν κάνεις τους προσωπικούς στόχους και την προσωπική σου εξέλιξη το ίδιο σημαντική με την επαγγελματική, η ισορροπία θα έρθει ως φυσικό αποτέλεσμα αυτής της επιλογής σου.

Σχεδιάζοντας τον νέο σου εαυτό, σχεδιάζεις τη μελλοντική σου ζωή.

Πόσο διαφέρει αυτός ο άνθρωπος που είσαι σήμερα από αυτόν που θέλεις να γίνεις; Τι κοινά έχουν και ποιες διαφορές;

Το να γίνεις καλύτερος δεν θα συμβεί κατά τύχη. Το σύμπαν δεν θα συνεργήσει επειδή απλά το ευχήθηκες το βράδυ εκείνο που είδες ένα αστέρι να πέφτει. 

Κατάφερα να αλλάξω ζωή όταν αποφάσισα να σεβαστώ το χρόνο “μου”, το χρόνο που αφιέρωνα σε “εμένα”. Ο χρόνος που αφιερώνω στο να γίνομαι καλύτερη και να εξελίσσομαι είναι ο πιο σημαντικός χρόνος, γιατί με κρατάει ευθυγραμμισμένη με τις προτεραιότητές μου, με τις αξίες μου, με τα όνειρά μου, με τους στόχους μου.

Βρες από σήμερα χρόνο για “εσένα”, γιατί όσο προχωράς, όσο καλύτερος γίνεσαι, τόσο λιγότερο χρόνο θα χρειαστείς για να πετύχεις όσα θέλεις.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσεις τη συνήθεια της εξέλιξης.

Προσωπικά, έχω δημιουργήσει μία πρωινή τελετουργία, για να επικεντρώνομαι στους στόχους της ημέρας, να ξεκινάω τη μέρα με ένα κείμενο που με εμπνέει και μου θυμίζει το “νόημα” της ζωής, να βλέπω ενδιαφέρουσες ομιλίες (κυριώς από το TED) και να ακούω μουσική που κρατάει το νου μου καθαρό. Αργότερα μέσα στην ημέρα, φροντίζω να περπατάω και να είμαι «παρούσα» στη βόλτα μου. Το βράδυ, συνηθίζω να γράφω ή να διαβάζω. Αυτές είναι 3 στιγμές από το χρόνο «μου». Το χρόνο που αφιερώνω για να γίνομαι καλύτερη.

Κάνω σήμερα αυτά που με κάνουν καλύτερο από χθες.

Για να δημιουργήσεις τη συνήθεια της εξέλιξης, αφιέρωσε 15’ τη μέρα σε κάτι που σε γεμίζει, σε εμπνέει και σε βοηθάει να προσεγγίσεις τους στόχους σου και τα όνειρά σου.

Μην σταματάς ποτέ. Να αναζητάς διαρκώς νέους τρόπους για να ξεπερνάς τα ίδια εμπόδια.

Γράψε μερικές ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την περιέργειά σου για τη ζωή και τις καταστάσεις που καλείσαι να διαχειριστείς. Ρώτα τον εαυτό σου συνεχώς: “πώς μπορώ να δω αυτήν την κατάσταση διαφορετικά;”

Άντλησε σοφία από τη νοημοσύνη σου.
Αφιέρωσε χρόνο για να εξερευνήσεις κομμάτια του εαυτού σου που δεν γνώριζες ή δεν τολμούσεις να αποκαλύψεις.

Μάθε. Μάθε. Μάθε. Οτιδήποτε μαθαίνεις μπορεί να γίνει πολύτιμη πληροφορία για να πλησιάσεις το στόχο σου. Ένας νέος τρόπος μπορεί να σου ανοίξει την πόρτα σε μια αλλαγή που επιδιώκεις εδώ και καιρό.

Εστίασε στις περιοχές της ζωής σου που σε βοηθούν να γίνεις αυτό που θέλεις, που υποστηρίζουν το όραμά σου, που γίνονται αρωγοί για να δημιουργήσεις τη ζωή που θέλεις να ζήσεις.

Για να αλλάξεις, αρκεί να αφιερώσεις 15’ κάθε μέρα, με επιμονή και συνέπεια σε όλα αυτά που θα σε κάνουν να αναπτύξεις ένα νέο τρόπο να ζεις.

Αντί να περιμένεις αυτά τα 15’ να βρεθούν σε μια ιδανική μέρα, κάνε προτεραιότητά σου την “αλλαγή σου” σε κάθε ευκαιρία μέσα στην ημέρα.

Η προσωπική εξέλιξη είναι ένα ταξίδι, μακρύ και περιπετειώδες, όχι ένας προορισμός.

Αφιερώνοντας καθημερινά χρόνο σε αυτήν, θα δεις πως “μαγικά” αρχίζουν να αλλάζουν διαφορετικές πτυχές της ζωής σου.

Ξεκίνα από σήμερα, βάζοντας στο πρόγραμμά σου τρία 15-λεπτα μέσα στην εβδομάδα και γράψε στο ημερολόγιό σου “ΕΓΩ”.

Το να επιλέξεις να γίνεις η προτεραιότητά σου, είναι, συχνά, ο μόνος τρόπος για να βρεις το δρόμο προς την αλλαγή.

15 λεπτά δεν είναι πολύς χρόνος αν σκεφτείς πόσες ώρες αφιερώνεις στη “δουλειά” σου, ή πόσα λεπτά διαρκεί η διαδρομή σου προς αυτήν.

Ο χρόνος που αφιερώνεις σε σένα είναι ο κρίκος που σε συνδέει με την επιτυχία και την ευδαιμονία.

Την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείς “γιατί δεν έχω καταφέρει και φέτος τίποτε από αυτά που σχεδίαζα όταν ξεκινούσε η χρονιά”, σκέψου πόσο χρόνο αφιέρωσες στους στόχους σου.

15’ την ημέρα είναι αρκετά για να φέρεις την αλλαγή.

 

TAGS