Σίγουρα θα υπάρχουν τόσες κι άλλες τόσες, κάποιες κομμένες και ραμμένες στις παραξενιές του καθενός. Συλλέξαμε τις πιο κραυγαλέες. Ιδού: 

1. Να μιλάς για τα επαγγελματικά κατορθώματά σου. Το να καυχιέσαι για το ενεργό παρελθόν σου δεν αφορά άμεσα κανέναν. Ίσως μόνο να λειτουργεί υπέρ του βιογραφικού σου, αλλά έτσι κι αλλιώς, γι' αυτό το λόγο δεν βρίσκεσαι σε αυτή τη δουλειά; Για το σωστό βιογραφικό σου; Οπότε καλύτερα κλείσε το στόμα σου και άρχισε να δουλεύεις.

2. Τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Όσο κι αν πιστεύεις ότι το «καρφί» που έριξες στο αφεντικό για κάποιος συνάδελφό σου, δεν θα γίνει γνωστό, η αλήθεια πάντα, με κάποιον τρόπο λάμπει. Και τα πάντα μαθαίνονται, αυτό έχει δείξει η ιστορία. Μια λέξη θα σου πω: Ιούδας.

3. Το κουτσομπολιό. Την πληροφορία πολλοί αγάπησαν, τον πληροφοριοδότη ουδείς. Αυτό καλό θα ήταν να το θυμάσαι πριν ανοίξεις το στόμα σου και βγάλεις «βατράχια». Άσε που το ψευδές κουτσομπολιό το σιχαίνονται όλοι. Ακόμα κι αυτοί που ενδεχομένως μοιάζουν με το ακροατήριό σου για λίγη ώρα.

4. Το να λες καθημερινά πόσο απεχθάνεσαι τι δουλειά που κάνεις. Δηλαδή, εάν δεν σου αρέσει σήκω και φύγε. Αλλιώς, άσε τη γκρίνια. Κανένας δεν έχει την όρεξή σου.

5. Το να κοκορεύεσαι για τις τωρινές επιτυχίες σου. Ο ανταγωνισμός είναι δημιουργικός και ως ένα βαθμό αποδεκτός αλλά το να πουλάς μούρη με κάθε πιθανή νίκη σου είναι εκτός από εξόχως άκομψο, πολύ χαζό επίσης. Δείχνει συναισθηματική νοημοσύνη κάτω του μετρίου.

6. Το να μυρίζεις. Όχι να ευωδιάζεις, αυτό θα σε κάνει πολύ συμπαθητικό. Το να μυρίζεις άσχημα όμως θα σε στείλει στο πυρ το εξώτερον. Μην αναρωτιέσαι γιατί κανένας δεν επιθυμεί να βγει μαζί σου τσιγάρο.

7. Το να τρως «μυρωδάτα» φαγητά. Τα τάπερ στο γραφείο είναι «επαγγελματική κακοποίηση», το έχουμε ξαναπεί αυτό.

8. Το να μιλάς δυνατά στο τηλέφωνο. Κανένας, μα κανένας, δεν έχει περιέργεια να ακούσει την προσωπική σου ζωή. Ειδικά εάν προσπαθεί να συγκεντρωθεί στη δουλειά του και εσύ τσιρίζεις στο κινητό σου για τα νεύρα που έχεις με την πεθερά σου ή για το πόσο καλοί μαθητές είναι τα παιδιά σου.

9. Το να μιλάς συνέχεια για τα παιδιά σου. Δεν είναι το πιο ενδιαφέρον θέμα συζήτησης ούτε για τους άλλους συναδέλφους/γονείς, ούτε για αυτούς που δεν έχουν παιδιά.

10. Τα κολλητιλίκια με το αφεντικό. Εάν δεν είσαι συγγενής με το boss, οποιαδήποτε άλλη σχέση είναι ύποπτη εξ ορισμού. 

 

 Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS