Μια ακόμα υπόθεση, αυτή του Στάθη Παναγιωτόπουλου, έρχεται να ξεφλουδίσει την εικόνα της άγιας ελληνικής κοινωνίας, της Ελλάδας των «νοικοκυραίων». Να το πούμε απλά: δεν υπάρχει σεβασμός για τις γυναίκες στην Ελλάδα. Και ναι, προφανώς δεν αφορά όλους τους άντρες, αλλά για ένα μεγάλο ποσοστό εκεί που δεν τους βλέπουν, εκεί που τους «παίρνει» θα την κάνουν την «απερισκεψία», το «ατόπημα», όπως χαρακτήρισε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος τη προμελετημένη διαρροή φωτογραφιών και βίντεο προσωπικών στιγμών με την πρώην συντρόφό του. Ακόμα και μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει, για εκείνον η πράξη του ήταν μια «απερισκεψία» σε μια δήλωση που ήρθε (κυρίως;) για να απαλλάξει τους φίλους και συμπαρουσιαστές του από τη σκιά ότι πιθανόν να γνώριζαν τα όσα είχαν συμβεί.

Ακόμα και μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει, για εκείνον η πράξη του ήταν μια «απερισκεψία» σε μια δήλωση που ήρθε (κυρίως;) για να απαλλάξει τους φίλους και συμπαρουσιαστές του από τη σκιά ότι πιθανόν να γνώριζαν τα όσα είχαν συμβεί.

Κατά γράμμα:

«Έκανα μια απαράδεκτη πράξη, εις βάρος ενός ανθρώπου που δεν με είχε βλάψει. Έκανα την πράξη αυτή υπό την επήρεια κακής συγκυρίας στη ζωή μου, χωρίς καμία πρόθεση να βλάψω, να προσβάλλω ή να ζημιώσω κανέναν. Ήταν μια τεράστια απερισκεψία, η χειρότερη που έχω κάνει ποτέ και αντιμετωπίζω τις συνέπειες. Το μετάνιωσα πικρά και ειλικρινά, μάλιστα δεν περνάει ούτε μια μέρα έως και σήμερα που να μην το μετανιώνω. Ζήτησα συγγνώμη από το εν λόγω πρόσωπο και επανόρθωσα εμπράκτως χωρίς να θεωρώ ότι η μεταμέλειά μου εκμηδενίζει την απαξία της πράξης μου. Τώρα ζητώ συγγνώμη και δημοσίως. Επίσης, ζητώ συγγνώμη από τους φίλους-συναδέλφους μου στην εκπομπή που συμπαρουσιάζω, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα για το ατόπημά μου αυτό, και τους έφερα σε πολύ δύσκολη θέση. Στο εξής απέχω από την εκπομπή θέλοντας να τους απαλλάξω από αυτή τη δύσκολη θέση. Μεταμελήθηκα ειλικρινά, και δεν μπορώ παρά να ζητήσω για άλλη μια φορά συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου από το πρόσωπο που προσέβαλα».

Μάλιστα, σε συνέχεια των εξελίξεων που ήρθαν μέσα από τον ίδιο τον κόσμο και όχι τους δημοσιογράφους, η τραγουδίστρια Chrysa καταγγέλλει από τον δικό της λογαριασμό πως ο Παναγιωτόπουλος είχε παρενοχλήσει και την ίδια όσο μάλιστα ήταν ανήλικη!

Η ανεκτικότητα και το κλείσιμο του ματιού για το «αντριλίκι» και τις «επιδόσεις» του κάθε εύθραυστου αρσενικού που πρέπει να αποδείξει με κάθε τρόπο τον ανδρισμό του ακόμα και αν πρέπει να διαπράξει έγκλημα είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό για όλη την κοινωνία και βέβαια είναι σύνθετο και πολυπαραγοντικό. Όλοι και όλες έχουμε ευθύνη για το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας ή για την ανεκτικότητα που δείχνουμε όταν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας κάτι και δεν αντιδρούμε με τον πιο δριμύ και αυστηρό τρόπο, πόσο μάλλον όταν χασκογελούμε και χτυπάμε φιλικά στον ώμο τον «μάγκα». Την ευθύνη όμως έχουν πρωτίστως οι ίδιοι -ο κάθε Στάθης Παναγιωτόπουλος, της διπλανής πόρτας ή της τηλεοπτικής μας οθόνης.

Κεντρική εικόνα: NDP

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS