
Καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη στα «Μεσάνυχτα» η Ματίνα Παγώνη, η γνωστή πλέον λοιμωξιολόγος, μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, για τη δουλειά της, αλλά και για την προσωπική ζωή της, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα.
Όπως αποκάλυψε, ο σύζυγός της είναι επίσης γιατρός, οπότε δεν παραπονιέται για τα εξαντλητικά ωράριά της. «Γνωρίζει τι σημαίνει να ασχολείσαι με την Ιατρική. Είναι παθολόγος. Οπότε δεν παραπονιέται κανείς. Όταν έχεις το ίδιο αντικείμενο και καταλαβαίνεις πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώσεις σε αυτό που κάνεις, δεν υπάρχει πρόβλημα». Η ίδια πρόσθεσε ότι γνωρίστηκαν όταν εκείνη έκανε το αγροτικό της στη Λήμνο για δύο χρόνια, ένα «μεγάλο σχολείο» όπως χαρακτήρισε αυτή την εμπειρία.
Με τον σύζυγό της γνωρίστηκαν όταν εκείνη έκανε το αγροτικό της στη Λήμνο για δύο χρόνια, ένα «μεγάλο σχολείο» όπως χαρακτήρισε αυτή την εμπειρία.
Οι ιδιαίτερες απαιτήσεις της Ιατρικής συνδέονται και με τη συνειδητή απόφασή της να μην κάνει παιδιά – αν και παραδέχεται ότι ανέκαθεν δεν τη συγκινούσε ιδιαίτερα αυτή η ιδέα. «Τα παιδιά μού αρέσουν να παίζω για λίγο, αλλά μέχρι εκεί. Μα γιατί να ντρέπομαι να το πω; Έβλεπα τον κόσμο, τις γυναίκες, που ήθελαν να κάνουν οπωσδήποτε ένα παιδί. Εγώ όμως είχα σκεφτεί το εξής και πάντα το σκέφτομαι: Όταν κάνεις ένα παιδί, θα πρέπει να αφοσιωθείς στο παιδί, να είσαι πολλές ώρες μαζί του και να είσαι πάντα δίπλα του».
Η ίδια πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πάντα εύκολο να δουλεύεις, δεν είναι τόσο εύκολο να βρίσκεσαι δέκα ώρες στη δουλειά σου και να γυρίζεις στο σπίτι σου το βράδυ. Δεν έχει κανένα νόημα το να μεγαλώσουν τα παιδιά οι γιαγιάδες, οι παππούδες ή μια γυναίκα ξένη, για μένα προσωπικά αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Μπορεί αυτό που πιστεύω εγώ να είναι λάθος, αλλά αυτή είναι η δική μου αντίληψη».
Δείτε τη συνέντευξη της Ματίνας Παγώνη:
Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
φωτό: YouTube