ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Έμαθα όταν ήμουν υιοθετημένη στα 13 μου σε συνέλευση πολυκατοικίας»

Είμαι πολύ ευτυχής που με δώσανε και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και που έμαθα γράμματα», λέει η Χρύσα Ρώπα.

«Έμαθα όταν ήμουν υιοθετημένη στα 13 μου σε συνέλευση πολυκατοικίας»

Η ηθοποιός Χρύσα Ρώπα, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Προσωπικά με την Έλενα Κατρίτση. Μεταξύ άλλων, περιέγραψε με λεπτομέρειες τη στιγμή που έμαθε ότι ήταν υιοθετημένη σε ηλικία 13 ετών και έφυγε ο κόσμος κάτω από τα πόδια της.

Όπως είπε, αυτό έγινε σε μια συνέλευση στην πολυκατοικία όπου ζούσε όταν άκουσε μια γειτόνισσα να λέει μια ατάκα στη μητέρα της, η οποία της έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό. «Ξαφνικά έπεσε μια βαριά σιωπή. Διαλύθηκε η συνέλευση που γινόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας και ο καθένας μπήκε σπίτι του. Σαν να μην συνέβη τίποτα. Όταν ανεβήκαμε στο σπίτι δεν έπρεπε να κλάψω, δεν έπρεπε να στεναχωρηθώ. Δεν μπορούσαν να ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι χωρίς αυτό το ψέμα. Ήταν από τα ζωτικά τους ψέματα. Αλλά κι εγώ δεν μπορούσα να το διαχειριστώ, ήμουν 13 χρονών παιδί. Δεν μου εξήγησε κανείς τίποτα. Δεν δικαιολόγησε κανείς τον σεισμό που έπαθα ψυχολογικά. Δεν υπήρχε καμία κατανόηση σε αυτό. Εγώ έπρεπε απλά να είμαι πολύ ευχαριστημένη. Αυτό επικράτησε.

»Πηγαίναμε κάπου κάπου σε κάτι γάμους. Έβλεπα την αδερφή μου που ήμασταν δίδυμες αλλά δεν καταλάβαινα. Ποτέ δεν αμφέβαλλα. Πες ότι ήμουν αφελής ή ότι ήμουν παιδί… Βέβαια αυτό το έχω διατηρήσει στη ζωή μου. Δεν είμαι διαρκώς στην τσίτα για να πιάσω τον άλλον αν μου λέει αλήθεια. Άμα θέλει να πει ψέματα ας πει» είπε η ηθοποιός.

«Πήγαινα στη μητέρα μου την πραγματική που ήταν η θεία. Αλλά για εμένα ήταν η θεία. Δεν πήγα ποτέ να τη ρωτήσω γιατί με έδωσε γιατί ούτε αυτοί με διεκδίκησαν ποτέ. Είχαν μια περίεργη υπερηφάνεια. Δεν θα ζητούσαν πίσω το παιδί που δώσανε. Δεν ξέρω πως λέγεται αυτό. Με τη γυναίκα αυτή, τη θεία, έχω μνήμες μετά τα 14. Τι να πάω να της πω δηλαδή; Με γέννησες; Και; Με έδωσες; Και; Δεν με ενδιέφερε καθόλου.

»Επειδή έχω λύσει αυτά τα θέματα, έχω δώσει δικές μου εξηγήσεις. Και θα σου πω μια. Το 1956, μετά τον εμφύλιο, φτωχοί και κατατρεγμένοι άνθρωποι που ζούσαν σε ένα χωριό λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, ένας ψαράς έχει ένα κορίτσι, μετά κάνει ένα ακόμα κορίτσι… Από αυτά που έχω ακούσει έκανε και κάποιες εκτρώσεις.

»Κάπου εκεί είπε ο παπάς "δεν θα σε ξανακοινωνήσω”. Άφησε λοιπόν μια εγκυμοσύνη αλλά βγήκαν δύο κορίτσια. Αν έκανε ένα αγόρι θα το έπαιρνε στη βάρκα. Τώρα με τέσσερα κορίτσια… Έδωσε το ένα και τελείωσε.

»Είμαι πολύ ευτυχής που με δώσανε και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και που έμαθα γράμματα. Τα άλλα παιδιά δεν μάθανε. Ένα δημοτικό τελείωσαν και με το ζόρι. Δεν έχω θυμό που μου είπαν ψέματα. Απλά ήμουν 13 χρονών και κλήθηκα να αντιμετωπίσω κάτι που είναι δύσκολο ακόμα κι αν είσαι 43. Έπρεπε ξαφνικά να μεγαλώσω και να ισορροπήσω. Να πάρω ανάσες και σιγά σιγά να βρω άλλους ανθρώπους στη ζωή μου που θα μπορούσαν να καταλάβουν γιατί έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτό πονούσε εξίσου.

Ήταν τόσο γεμάτα τα χρόνια που υπήρξα δίπλα τους, που μου φτάνει και για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Καταλαβαίνω ότι είμαι μία ξένη. Ξένη, ξένη. Δεν έκανα πουθενά ρίζες, δεν ένιωσα ποτέ ότι ανήκα κάπου. Ήμουν ξένη.

Είναι κάποια πράγματα που μαθαίνεις να τα απαγορεύεις στον εαυτό σου. Απαγορεύεται να κάνεις παιδικά όνειρα, απαγορεύεται να έχεις κάποιες απαιτήσεις απ' τον εαυτό σου, δεν εξαρτάται από τους άλλους».

Δείτε όλα όσα εξομολογήθηκε η ηθοποιός:

Φωτό: YouTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".