ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Υπήρχε μια μανιακή κατάσταση σχετικά με το τι συνέβαινε εκείνον τον τελευταίο χρόνο»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain» ρίχνει φως στις τελευταίες στιγμές του διάσημου σεφ.

 «Υπήρχε μια μανιακή κατάσταση σχετικά με το τι συνέβαινε εκείνον τον τελευταίο χρόνο»

Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον θάνατό του, το κοινό μπορεί να ακούσει και πάλι τη φωνή του Άντονι Μπουρτέν και να γνωρίσει λίγο καλύτερα μέσα από το αρχειακό υλικό που παρουσιάζεται στο νέο ντοκιμαντέρ «Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain» που κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουλίου.

«Να μια μικρή προειδοποιητική αλήθεια» ακούγεται ο Μπουρντέν να λέει στην αρχή του ντοκιμαντέρ «δεν υπάρχει ευτυχισμένο τέλος». Ο σκηνοθέτης Μόργκαν Νέβιλ επέλεξε να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει αποσπάσματα με τη φωνή του διάσημου σεφ. Ο αλγόριθμος AI έκανε φωνή ένα κείμενο που είχε γράψει ο Μπουρντέν και παρά τις αντιδράσεις από τους fans του για αυτή την τακτική, ο σκηνοθέτης απάντησε σε συνέντευξή του πως «δεν έβαλα λόγια στο στόμα του. Απλώς προσπαθούσα να τα ζωντανέψω».

Το ντοκιμαντέρ ξεκινά από το 1999 λίγο πριν την κυκλοφορία του best seller του διάσημου chef ‘Kitchen Confidential’ δείχνοντας την πορεία του προς τη δόξα ως μετέωρη και σαν ένα γεγονός που τελτικά τον αποξένωσε.

Ο σκηνοθέτης Μόργκαν Νέβιλ επέλεξε να ξεκινήσει την ιστορία του από το 1999 λίγο πριν την κυκλοφορία του best seller του διάσημου chef ‘Kitchen Confidential’ δείχνοντας την πορεία του προς τη δόξα ως μετέωρη και σαν ένα γεγονός που τελτικά τον αποξένωσε.

«Έγινε μέσα σε μια νύχτα» εξηγεί ο Μπουρντέν σε ένα βίντεο, λέγοντας πως «τη μια στιγμή ήμουν μάγειρας σε ένα εστιατόριο, όχι απαραίτητα καλό, και την επόμενη στιγμή, ήμουν συγγραφέας». Η επιτυχία του βιβλίου τον έκανε διάσημο, κάτι που «είναι τρομακτικό» όπως είχε πει χαρακτηριστικά.

Οι παραγωγοί της δημοφιλούς εκπομπής του ‘Parts Unknown’, Λύδια Τενάλια και Κρίστοφερ Κόλινς, τον θυμούνται να είναι αρχικά πολύ περίεργος μπροστά στην κάμερα σε ένα ταξίδι στην Ιαπωνία και το Βιετνάμ. «Ο Τόνι ήταν ένας πολύ ντροπαλός άνθρωπος» λέει ο Κόλινς σε συνέντευξή του για το ντοκιμαντέρ.

Ο Μπουρντέν χώρισε με την πρώτη του σύζυγο και παντρεύτηκε με την μάναζτερ εστιατορίου Οτάβια Μπούσια. Το ζευγάρι απέκτησε ένα παιδί και για ένα διάστημα ο chef έδειχνε να απολαμβάνει την οικογενειακή ζωή. Τότε, όμως, έγινε πολύ διάσημος. Τον σταματούσαν κάθε δύο λεπτά όταν περπατούσε στον δρόμο. Οι φίλοι του θυμούνται ότι απομακρύνθηκε από όλους κι έγινε αγοραφοβικός. Η ζωή του γινόταν ολοένα και μικρότερη επειδή δεν μπορούσε να βγει έξω.

Τον σταματούσαν κάθε δύο λεπτά όταν περπατούσε στον δρόμο. Οι φίλοι του θυμούνται ότι απομακρύνθηκε από όλους κι έγινε αγοραφοβικός. Η ζωή του γινόταν ολοένα και μικρότερη επειδή δεν μπορούσε να βγει έξω.

Μετά τον χωρισμό του με την Μπούσια γνώρισε την ηθοποιό Άσια Αρτζέντο ενώ βρισκόταν στη Ρώμη για τα γυρίσματα του Parts Unknown. Ο Κόλινς θυμάται ότι την ερωτεύθηκε σαν έφηβος ενώ φίλοι του στο ντοκιμαντέρ χαρακτήρισαν τα συναισθήματά του για εκείνη ως ‘εθισμό’. «Υπήρχε μια μανιακή κατάσταση σχετικά με το τι συνέβαινε εκείνον τον τελευταίο χρόνο» λέει ο Κόλινς «τα καλά ήταν πολύ καλά και τα άσχημα πολύ άσχημα».

Η Αρτζέντο έχει δηλώσει ότι εκείνη και ο Μπουρντέν είχαν ελεύθερη σχέση, όμως το ντοκιμαντέρ υπονοεί κάτι διαφορετικό. Ο σκηνοθέτης της εκπομπής Μάικλ Στιντ θυμάται τον Μπουρντέν να κοιτάζει τις φωτογραφίες της Αρτζέντο με τον γάλλο ρεπόρτερ Χιούγκο Κλεμέντ και να λέει «λίγη διακριτικότητα» εκνευρισμένος που η σύντροφός του δεν έκρυψε την απιστία της.

«Η άποψή μου είναι ότι ο Τόνι δυσκολευόταν με τον εξευτελισμό» λέει στο ντοκιμαντέρ ο Μόργκαν Νέβιλ εξηγώντας ότι «είχε ρισκάρει τόσο πολύ για να τον κάνουν να νιώθει σαν βλάκας δημοσίως. Αυτό ήταν το πρόβλημα, δεν ράγισε η καρδιά του. Ήταν εξευτελισμός».

«Η άποψή μου είναι ότι ο Τόνι δυσκολευόταν με τον εξευτελισμό» λέει στο ντοκιμαντέρ ο Μόργκαν Νέβιλ εξηγώντας ότι «είχε ρισκάρει τόσο πολύ για να τον κάνουν να νιώθει σαν βλάκας δημοσίως. Αυτό ήταν το πρόβλημα, δεν ράγισε η καρδιά του. Ήταν εξευτελισμός».

Το ντοκιμαντέρ δεν ρίχνει τις ευθύνες για την αυτοκτονία στην Αρτζέντο, όπως αναφέρeι η New York Post. Φίλοι του πιστεύουν ότι ο διάσημος chef δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τους δαίμονές του, που ήταν υπεύθυνοι και για την εξάρτησή του από την ηρωίνη όταν ήταν νέος. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης και πρώην τοξικομανής Ντλειβ Τσόι, η εξάρτηση του Μπουρντέν απλά μεταπήδησε σε κάτι άλλο, συμπεριλαμβανομένης και την Αρτζέντο: «Όσο τον γνώριζα, τόσο καταλάβαινα ότι μεταπήδησε. Ο εθισμός μεταπήδησε σε κάτι άλλο».

Κέντρικη φωτογραφία: Splash News/Ideal Image

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Αλεξάνδρα Μητσοτάκη: Η σπάνια εμφάνιση στο Καλλιμάρμαρο

Η διακκριτική και σπάνια εμφάνιση της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη.