ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βλάσσης Μπονάτσος: «Αφήστε μας να πούμε δυο τραγούδια και θα παίξουμε και τον εθνικό ύμνο»

Η ιστορία του αιώνια έφηβου και τραγουδιστή των Πελόμα Μποκιού, που έφυγε από τη ζωή στις 14 Οκτωβρίου του 2004, στα 55 του.

Βλάσσης Μπονάτσος: «Αφήστε μας να πούμε δυο τραγούδια και θα παίξουμε και τον εθνικό ύμνο»

Οι παλιότεροι τον θυμούνται σαν τραγουδιστή της ροκ, μέλος των Πελόμα Μποκιού, που τραγουδούσε το αγαπημένο «Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε». Οι νεότεροι τον γνώρισαν από τα σόου και τα τηλεπαιχνίδια. Ο Μπονάτσος ήταν ένας καλλιτέχνης που κέρδιζε το κοινό με το χιούμορ και τις πλάκες του, σε όποιο είδος θεάματος και αν ασχολήθηκε. Οι Πελόμα Μποκιού και ο Βλάσσης εμφανίστηκαν στη μουσική σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Οι Πελόμα Μποκιού είχαν δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το τι σημαίνει το όνομα του συγκροτήματος. Αίσθηση προκάλεσε το περίεργο όνομα του συγκροτήματος. Στην αρχή τα μέλη δεν αποκάλυπταν τι σημαίνει. Κάθε φορά που τους ρωτούσαν, απαντούσαν και κάτι διαφορετικό. Μέχρι και αρχαίο μουσικό όνομα υποστήριξαν ότι είναι το «Πελόμα Μποκιού».

Βλάσσης Μπονάτσος: «Αφήστε μας να πούμε δυο τραγούδια και θα παίξουμε και τον εθνικό ύμνο»

Τελικά, σύντομα αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από τα αρχικά των επιθέτων των μελών του συγκροτήματος. Από τους Πελόμα, αμέσως ξεχώρισε για το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο, ο Βλάσσης Μπονάτσος. Έκανε πλάκες, έλεγε αστεία και χρησιμοποιούσε ατάκες που πέρναγαν στο λεξιλόγιο των νέων.

Ο Βλάσσης «δεν κολλούσε πουθενά», έλεγαν όσοι τον γνώρισαν. Τη δεκαετία του ’70 δε δίστασε να τα βάλει ακόμα και με έναν αστυνομικό που πήγε να διακόψει μια από τις συναυλίες του συγκροτήματος. Ο Βλάσσης τότε του ζήτησε να τους επιτρέψει να πουν άλλα δύο τραγούδια για να μπορέσουν να πληρωθούν και να γλιτώσουν το ξύλο από τους πατεράδες τους.

«Θα παίξουμε ακόμα και τον Εθνικό Ύμνο αν θέλετε», είπε στον αστυνομικό. Τελικά, η συναυλία κράτησε ακόμα 25 λεπτά.

Οι Πελόμα Μποκιού ξεσήκωναν πάντα το κοινό. Το αγαπημένο τραγούδι του κόσμου ήταν το «Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε», που γράφτηκε από τον Μπάμπη Κιουρτσόγλου σε μια μέρα.

Με το πέρασμα του χρόνου, ο Μπονάτσος ταύτισε το όνομά του με το συγκεκριμένο τραγούδι. Σημαντική στιγμή στην καριέρα του ήταν η εμφάνισή του ως Τσε Γκεβάρα, στη θεατρική παράσταση «Εβίτα», με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Την εποχή που γινόταν η οντισιόν, ο Βλάσσης είχε μια άλλη επαγγελματική πρόταση. Να εμφανιστεί σε μπουζουξίδικο της Εθνικής οδού. Ο χρόνος έδειξε ότι η επιλογή του να εμφανιστεί στο θέατρο ήταν σωστή, όχι μόνο για την επαγγελματική του πορεία, αλλά και γιατί τότε γνωρίστηκε και έγινε ζευγάρι με την Αλίκη. Βουγιουκλάκη και Μπονάτσος έμειναν μαζί για έξι χρόνια και η σχέση τους ανανέωσε, την ερωτικά ταλαιπωρημένη, Βουγιουκλάκη.

Μετά τον χωρισμό τους, ο Βλάσσης συνέχισε την πορεία του στην τηλεόραση, παρουσιάζοντας σόου και τηλεπαιχνίδια. Κορυφαία στιγμή στην τηλεοπτική του καριέρα ήταν η συμμετοχή στο σήριαλ «Απαράδεκτοι». Παντρεύτηκε την Μάρθα Κουτουμάνου και απέκτησαν μια κόρη, τη Ζένια.

Ο Μπονάτσος πέθανε ξαφνικά στις 14 Οκτωβρίου του 2004, σε ηλικία 55 ετών, από «αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα».

Δείτε μερικά αποσπάσματα από τους Απαράδεκτους, επικεντρωμένα στον Βλάσση Μπονάτσο:



Πηγή: mixanitouxronou.gr

Read Next

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι