ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Το μεγάλο δώρο της ζωής μου»: Ο Μιχάλης Οικονόμου για τον γιο που μεγαλώνει με τον σύντροφό του

Ο ηθοποιός, που βλέπουμε στα «Καλύτερά μας Χρόνια», πιστεύει ότι η κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχτεί τις ομόφυλες οικογένειες, μένει όμως να το κάνει και η Πολιτεία

«Το μεγάλο δώρο της ζωής μου»: Ο Μιχάλης Οικονόμου για τον γιο που μεγαλώνει με τον σύντροφό του

Σε νέα συνέντευξή του στο «Pop Up» ο Μιχάλης Οικονόμου μίλησε για τα «Καλύτερά μας Χρόνια», μια τηλεοπτική σειρά που ξεκίνησε με πολύ μεράκι και, επομένως, τους καλύτερους οιωνούς, αλλά και για την οικογενειακή ζωή του, που καταρρίπτει τις κοινωνικές προκαταλήψεις.

Για την αγαπημένη σειρά είπε ότι αυτή την περίοδο γίνονται συζητήσεις να συνεχιστεί και μέσα στην επόμενη σεζόν. Σχολίασε, επίσης, ότι ήταν ανέκαθεν όνειρό του να γίνει ηθοποιός: «Ήταν παιδικό μου όνειρο. Έχω μάλιστα και μια έκθεση από Β' – Γ' Δημοτικού, που λέει τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις και έχω γράψει ακριβώς αυτό, θέλω να γίνω ηθοποιός. Ένα όνειρο που μετά το άφησα, έδωσα Πανελλήνιες, σπούδασα Πληροφορική και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και μετά μου ξαναήρθε αυτό το παιδικό όνειρο και είπα, όχι, δεν θέλω να είμαι πίσω από έναν υπολογιστή».

«Ήταν παιδικό μου όνειρο. Έχω μάλιστα και μια έκθεση από Β' – Γ' Δημοτικού, που λέει τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις και έχω γράψει ακριβώς αυτό, θέλω να γίνω ηθοποιός».

Ο ηθοποιός συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Ο πατέρας μου δεν ήταν πολύ θετικός. Η μαμά μου με υποστήριζε αλλά από τη στιγμή που πέρασα στο Εθνικό με παραδέχτηκε, με έναν τρόπο, και ο μπαμπάς».

Σε ερώτηση για το πώς ανταπεξέρχεται στις δύσκολες συνθήκες της εποχής, είπε: «Εγώ είμαι με τον σύντροφό μου και το παιδί που μεγαλώνουμε. Είναι τώρα δύο ετών και η αλήθεια είναι ότι είναι η χαρά της ζωής, δεν μας έχει αφήσει να βαρεθούμε».

«Η καρδιά μιλάει σε κάποιες κρίσιμες στιγμές της ζωής, όσο μεγάλες και ιλιγγιώδεις κι αν μας φαίνονται. Αν η καρδιά γλυκαθεί και γείρει προς τα εκεί, σου δίνει τη δύναμη να κάνεις πράγματα που δεν περίμενες ποτέ».

Όπως πρόσθεσε ο Μιχάλης Οικονόμου: «Η καρδιά μιλάει σε κάποιες κρίσιμες στιγμές της ζωής, όσο μεγάλες και ιλιγγιώδεις κι αν μας φαίνονται. Αν η καρδιά γλυκαθεί και γείρει προς τα εκεί, σου δίνει τη δύναμη να κάνεις πράγματα που δεν περίμενες ποτέ». Για τον γιο του συμπλήρωσε πως «είναι αυτό που θεωρώ το μεγάλο δώρο της ζωής μου. Είμαστε ομόφυλο ζευγάρι. Ακόμα η Πολιτεία δεν έχει κάποιο νόμο που να μας καλύπτει. Εγώ, συγκεκριμένα, είμαι ο αόρατος γονιός, γιατί ο σύντροφός μου σχετίζεται συγγενικά με το παιδί.

»Εμένα, από την άλλη, δεν με καλύπτει κάποια νομοθεσία αυτή τη στιγμή, ώστε να έχω δικαιώματα στο παιδί. Ελπίζω σύντομα να αλλάξει το οικογενειακό δίκαιο στην Ελλάδα, ώστε να συμπεριλάβει τις ομόφυλες οικογένειες. Η κοινωνία, νομίζω, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο».

Δείτε τη συνέντευξη του Μιχάλη Οικονόμου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:


Read Next

06 Μαϊ 2024

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια στη δήλωση αγάπης θαυμάστριάς του

"Έντριεν από το Μπρούκλιν, αν ακούς, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ από το Λίβερπουλ σε αγαπάει επίσης"

Περισσότερα από

News

06 Μαϊ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Φόρεσε τη νέα εκδοχή του κλασσικού κουστουμιού και όλες το λάτρεψαν

Το μοντέρνο κουστούμι που φόρεσε η Ελένη Μενεγάκη είναι η τάση της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού.

06 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Μαρίνα Σάττι και Έλενα Παπαρίζου τραγουδούν μαζί

Τα τραγούδια τους και η σφιχτή αγκαλιά.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη φορά που θα ήθελα να είμαι αθλήτρια: Για να τρώω το μενού που ετοιμάζουν οι Γάλλοι για τους Ολυμπιακούς

Και θα έτρεχα και ξιφασκία θα έκανα και break dance θα χόρευα, αν ήταν να γευτώ όσα ετοιμάζουν οι Γάλλοι σεφ- ακόμα και τριάστερος μες στο παιχνίδι.

05 Μαϊ 2024

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια: O μπασίστας και η φωνή των Socrates

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ρόκερ και ιδρυτικό μέλος των Socrates Drank the Conium

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.