ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Την έχω φωτογραφίσει να κοιμάται στα πιο απίθανα μέρη: σε καταστρώματα, σε βράχια, στο πάτωμα»

Ο Γιώργος Νανούρης σε ένα βίντεο-έκπληξη μίλησε για την ακούραστη Λένα Παπαληγούρα, για την οποία αρκούν πέντε λεπτά ύπνου για να «φορτίσει μπαταρίες».

«Την έχω φωτογραφίσει να κοιμάται στα πιο απίθανα μέρη: σε καταστρώματα, σε βράχια, στο πάτωμα»

Ένα από τα τραγούδια που τη χαρακτηρίζουν είναι το «Supergirl» και πράγματι, η Λένα Παπαληγούρα, που έδωσε νέα τηλεοπτική συνέντευξη στο «Φλερτ» και τη Νάντια Κοντογεώργη, έχει εργαστεί για πάρα πολλά χρόνια ακούραστα, όπως επιβεβαιώνει και ο φίλος και συνεργάτης της, Γιώργος Νανούρης, σε ένα βίντεο-έκπληξη που προβάλλεται στην εκπομπή.

Αυτή τη φορά, τη σκηνοθετεί στον «Γυάλινο Κόσμο» του Τένεσι Ουίλιαμς, μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου που θα προβληθεί στις 23 Ιανουαρίου σε live streaming, και με αυτή την αφορμή μιλάει γι’ αυτήν, χαρακτηρίζοντάς την «εξαιρετικό πλάσμα» και «ταλαντούχα ηθοποιό». «Τα τελευταία έξι χρόνια έχουμε ζήσει συγκινητικές στιγμές. Και τώρα θα είμαστε μαζί στην πρώτη μου σκηνοθεσία στο Εθνικό Θέατρο αλλά και το καλοκαίρι στην πρώτη μου σκηνοθεσία στην Επίδαυρο» λέει ο Νανούρης και προσθέτει:

«Χαίρομαι γι’ αυτήν που έχει προχωρήσει και προσωπικά και έχει κάνει αυτά τα δύο υπέροχα παιδιά. Με έναν τρόπο έχω ζήσει τις εγκυμοσύνες της στη σκηνή. Μια φωτεινή ψυχή, πολύ δοτική, δεν παραπονιέται, δεν κουράζεται ποτέ. Για μια πολύ μεγάλη περίοδο δούλευε ασταμάτητα, οπότε πολλές φορές ερχόταν στο θέατρο μετά από πρόβες ή άλλες παραστάσεις και μπορούσε για πέντε, δέκα λεπτά να κλείσει τα μάτια της όπου βρισκόταν, σε μια καρέκλα, στο πάτωμα, να κοιμηθεί, να φορτίσει τις μπαταρίες της και να είναι φρέσκια. Κάτι που εγώ ποτέ δεν μπορώ να κάνω. Και κάθε φορά που το έκανε αυτό εγώ τη φωτογράφιζα, οπότε έχω μια σειρά φωτογραφιών όπου κοιμάται στα πιο απίθανα μέρη: σε καταστρώματα πλοίων, σε βράχια, σε καρέκλες, στο πάτωμα, και λέμε ότι κάποια στιγμή που θα μαζευτούν πάρα πολλές φωτογραφίες θα κάνουμε μια έκθεση».

«Για μια πολύ μεγάλη περίοδο δούλευε ασταμάτητα, οπότε πολλές φορές ερχόταν στο θέατρο και μπορούσε για πέντε, δέκα λεπτά να κλείσει τα μάτια της όπου βρισκόταν, σε μια καρέκλα, στο πάτωμα, να κοιμηθεί, να φορτίσει τις μπαταρίες της και να είναι φρέσκια»

Στην ίδια συνέντευξη, η Παπαληγούρα παραδέχεται ότι «δεν μπορώ να βλέπω τον εαυτό μου [σε παραστάσεις], δεν αντέχω. Μου φαίνομαι χάλια, νιώθω ότι πρέπει να τα διορθώσω όλα και έχω αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται να πιέζομαι και ποτέ δεν βλέπω δικά μου πράγματα». Έκανε μια εξαίρεση, ωστόσο, για μια παλαιότερη παράστασή της με την Καμεράτα, στο Μέγαρο Μουσικής, που ανέβηκε πριν από τρία χρόνια, συνδυάζοντας τη μουσική με τα παραμύθια, και προβλήθηκε πρόσφατα. «Ήταν η πρώτη φορά που με είδε ο γιος μου στην τηλεόραση. Νομίζω ότι δεν με γνώρισε. Περίμενα να συγκινηθεί, αδιαφόρησε πλήρως» προσθέτει χαριτολογώντας.

«Δεν μπορώ να βλέπω τον εαυτό μου, δεν αντέχω. Μου φαίνομαι χάλια, νιώθω ότι πρέπει να τα διορθώσω όλα και έχω αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται να πιέζομαι και ποτέ δεν βλέπω δικά μου πράγματα».

Για τον «Γυάλινο Κόσμο» εξηγεί ότι σκηνοθετείται ειδικά για προβολή σε live streaming και πως «ενώ θα μπορούσε όλο αυτό να είναι πολύ μη εμπνευστικό, το να μην αγγιζόμαστε, να παίζουμε σε απόσταση 1,5 μέτρου με μάσκες, χάρη στον Νανούρη μπήκαμε σε μια διαδικασία να το σκεφτούμε διαφορετικά».

Η ίδια φοβάται τις αρρώστιες, αλλά αυτό που την τρομάζει περισσότερο στον κορονοϊό είναι η μοναξιά της πανδημίας: «Δεν είμαι αρρωστοφοβική σε βαθμό να μην μπορώ να υπάρξω, αλλά σίγουρα το γεγονός ότι αυτή η αρρώστια έχει μοναξιά και απομόνωση και άνθρωποι πεθαίνουν μόνοι τους στο νοσοκομείο, αυτό το κομμάτι με τρομάζει πολύ. Προσέχω πάρα πολύ, στο Εθνικό κάνουμε συνέχεια τεστ, αλλά είναι καλό γιατί ανά τακτά χρονικά διαστήματα τσεκάρεσαι. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό γιατί και οι ψυχικές επιδράσεις είναι τεράστιες».

Δείτε τη συνέντευξη της Λένας Παπαληγούρα στη Νάντια Κοντογεώργη:

«Την έχω φωτογραφίσει να κοιμάται στα πιο απίθανα μέρη: σε καταστρώματα, σε βράχια, στο πάτωμα»

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Glomex

Read Next

30 Νοε 2023

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Συγγραφέας, σκηνοθέτης και σεναριογράφος ο Βασίλης Βασιλικός αφήνει πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά. Ανάμεσα στα έργα του και το Ζ, το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Κώστα Γαβρά.

30 Νοε 2023

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: "Κι αν δεν γνώρισες την αγάπη, ψάξ’ την μέσα στην καρδιά σου και χάρισέ την απλόχερα στους άλλους"

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μιλά στο Woman toc για την εμβληματική Φραγκογιαννού του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας "Φόνισσα" στους κινηματογράφους.

Περισσότερα από

News

30 Νοε 2023

Η Τζούλια Ρόμπερτς ξετρέλανε το Λονδίνο στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας

Εμφανίστηκε με νέο λουκ στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας Leave The World Behind, παραγωγοί της οποίας είναι ο Μπάρακ και η Μισέλ Ομπάμα!

30 Νοε 2023

Η Τζόαν Κόλινς ήταν fashion idol από...νήπιο

Η 90χρονη ηθοποιός μοιράστηκε με τους θαυμαστές της ένα στιγμιότυπο από τα (πολύ) παλιά.

30 Νοε 2023

Άννα Βίσση: Σε σκληρή προπόνηση πριν από την πρεμιέρα

Το βίντεο που δείχνει την σκληρή προπόνηση λίγο πριν την εμφάνισή της στο "Hotel Ερμού".

30 Νοε 2023

Αμέρικα Φερέρα: "Ακόμη αγωνιζόμαστε για να είμαστε ορατές"

Η Αμέρικα Φερέρα τονίζει πως ακόμα παραμένουν πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους ανθρώπους με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική παρότι αποτελούν το 20% του αμερικάνικου πληθυσμού.

30 Νοε 2023
30 Νοε 2023

Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και Μάικλ Ντάγκλας χορεύουν α λα Bollywood

Ο 79χρονος σταρ έδειξε μερικές απολαυστικές χορευτικές φιγούρες.

30 Νοε 2023

Μαρία Ναυπλιώτου: Ταξίδι με φίλες στο Μιλάνο

Η ηθοποιός σε ένα διάλειμμα από τις θεατρικές της υποχρεώσεις, απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης στο Μιλάνο.

29 Νοε 2023

Νάταλι Γουντ: Το 1955, ο Κερκ Ντάγκλας βίασε την έφηβη τότε ηθοποιό και δεν κατηγορήθηκε ποτέ για την πράξη του

Τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις έκανε μέσα από το βιβλίο της η αδερφή της Λάνα.

29 Νοε 2023

Ο πατριός του Μάθιου Πέρι μιλά για τον γιο του ένα μήνα μετά τον θάνατό του

Μίλησε για την κληρονομιά που αφήνει πίσω του ο αγαπημένος μας ηθοποιός.