ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Tι θα είχε γίνει αν: H Μαράια Κάρεϊ παραδέχθηκε ότι κυκλοφόρησε κρυφά ροκ δίσκο το 1995

Τότε που η τραγουδίστρια καλόβλεπε την άγρια γοητεία της Kόρτνεϊ Λοβ, αλλά τελικά φοβήθηκε να κάνει την «στροφή».Πώς θα είχε εξελιχθεί η ζωή της αν το είχε τολμήσει;

Tι θα είχε γίνει αν: H Μαράια Κάρεϊ παραδέχθηκε ότι κυκλοφόρησε κρυφά ροκ δίσκο το 1995

Έχει ανακηρυχθεί η πιο εμπορική καλλιτέχνιδα της δεκαετίας του '90 από τα Παγκόσμια Μουσικά Βραβεία, το Billboard την έχει αναδείξει την πιο πετυχημένη τραγουδίστρια εκείνης της δεκαετίας και όμως η Μαράια Κάρεϊ στα μέσα των 90s είχε άλλα πράγματα στο μυαλό της. Συγκεκριμένα μια αλλαγή μουσικής κατεύθυνσης τόσο ριζική που ακόμα και 25 χρόνια μετά ακούγεται σαν φάρσα.

Το ημερολόγιο λοιπόν γράφει 1995 και η Αμερικανίδα τραγουδίστρια βρίσκεται στο απόγειο της πορείας της. Όπως άλλωστε και το alternative rock, το οποίο με όπλο την μαζική αποδοχή του grunge ιδιώματος σπάει ταμεία και γεννά εκατοντάδες κιθαριστικά σχήματα, με όνειρο να γίνουν οι επόμενοι Nirvana ή Pearl Jam. Η αποδοχή του εν λόγω ήχου ήταν τόσο ευρεία που κίνησε το ενδιαφέρον του «αηδονιού της ποπ». Η ίδια η Κάρεϊ αποκάλυψε στο Τουίτερ, ύστερα από 2,5 δεκαετίες, πως συμμετείχε σε ένα τέτοιο γκρουπ.

Εν αναμονή της κυκλοφορίας της βιογραφίας της “The meaning of Mariah Carey” η ποπ σταρ ανέφερε σε τουίτ την συμμετοχή της σε ένα alternative rock δίσκο, και αναφέρει ονομαστικά την φίλη της Κλαρίσα. Δηλαδή την τότε συγκάτοικό της Κλαρίσα Ντέιν, που ήταν τραγουδίστρια στο συγκρότημα Chick. Ένα γκρουπ που κυκλοφόρησε ένα δίσκο όλο και όλο, το Someone’s Ugly Daughter.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1995, από την Sony Music (την ίδια έταιρία στην οποία δισκογραφούσε και η Κάρεϊ τότε) και είχε ένα μυστικό μέλος, η ταυτότητα του οποίου αν ήταν γνωστή θα είχε σίγουρα οδηγήσει σε πολύ περισσότερες πωλήσεις για την μπάντα.

Παράλληλα λοιπόν με τις ηχογραφήσεις για τον δίσκο της Daydream, που κυκλοφόρησε εκείνη τη χρονιά, η τότε 25χρονη Κάρεϊ δούλευε και επάνω στο Someone’s Ugly Daughter. Μπορεί στα credits του άλμπουμ να μην αναφέρεται πουθενά το όνομα της, ωστόσο όπως διαβεβαιώνει εκπρόσωπος της στο έγκριτο μουσικό σάιτ Pitchfork, η ίδια έγραψε τραγούδια, έκανε παραγωγη στο LP, ενώ ήταν υπεύθυνη και για τα backing vocals.

Στις σελίδες της πολυαναμενόμενης βιογραφίας της η Κάρεϊ γράφει αναλυτικά, για την περίοδο που συμμετείχε στο συγκρότημα:

«Έφερνα στο γκρουπ ένα μικρό δείγμα alt-rock τραγουδιού, συνοδεία ενός ανόητου κιθαριστικού riff. Οι υπόλοιποι το αναλάμβαναν και το ηχογραφούσαμε άμεσα. Τα τραγούδια ήταν ωμά, όμως άρχισα να τα αγαπώ.

Έπαιζα με το στυλ των grunge και ελαφρώς punk τραγουδιστριών που ήταν δημοφιλείς εκείνη την εποχή. Ήθελα να αφεθώ ελεύθερη, να χαλαρώσω και να εκφράσω την δυστυχία μου, αλλά ήθελα και να γελάσω. Ανυπομονούσα απόλυτα για τις πρόβες με την alter ego μπάντα μου, μετά τις ηχογραφήσεις για το Daydream, κάθε βράδυ».

Περισσότερες λεπτομέρειες για το “άγριο και αμαρτωλό” παρελθόν της Μαράια Κάρεϊ στο βιβλίο της “The meaning of Mariah Carey”, που κυκλοφορεί αύριο 29 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:

Read Next

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι