ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στήριξε τον πατέρα της που την είχε εγκαταλείψει μικρή: Όλα όσα δεν ξέραμε για την Όντρεϊ Χέπμπορν

Αν και αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα, διαχρονικά ινδάλματα του κινηματογράφου και του στυλ, πολλές λεπτομέρειες της ζωής της παραμένουν άγνωστες.

Στήριξε τον πατέρα της που την είχε εγκαταλείψει μικρή: Όλα όσα δεν ξέραμε για την Όντρεϊ Χέπμπορν

Πόσοι γνωρίζουν ότι σε ηλικία έξι μόλις ετών εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα της; Ή ότι η UNICEF διέσωσε την οικογένειά της την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Αν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά και στιλιστικά ινδάλματα στην ιστορία, υπάρχουν πολλές άγνωστες λεπτομέρειες γύρω από τη ζωή της Όντρεϊ Χέπμπορν, που δεν αφορούν μόνο την παιδική ηλικία της. Όπως:

-Το αληθινό της όνομα ήταν Όντρεϊ Καθλίν Ράστον. Ο πατέρας της θεωρούσε τον εαυτό του απόγονο του τρίτου συζύγου της βασίλισσας Μαίρης της Σκωτίας, Τζέιμς Χέπμπορν, γι’ αυτό και άλλαξε το όνομά του σε Χέπμπορν. Το 1935, όταν η Όντρεϊ ήταν ακόμα έξι ετών, εκείνος εγκατέλειψε την οικογένειά του, που ζούσε στο Βέλγιο, και πήγε στο Λονδίνο. Στη δεκαετία του ‘60 η Όντρεϊ επανασυνδέθηκε, ωστόσο, μαζί του και τον στήριξε οικονομικά μέχρι το τέλος της ζωής του.

-Την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο οργανισμός UNICEF βοήθησε την οικογένειά της παρέχοντας φάρμακα και τροφή. Τα επόμενα χρόνια η Χέπμπορν έγινε πρόθυμα πρέσβειρά του, για παράδειγμα δωρίζοντας τα σκουλαρίκια της για τους σκοπούς της UNICEF. Το 1992 βραβεύτηκε από τον Τζορτζ Μπους με το Presidential Medal of Freedom για τη φιλανθρωπική δράση της.

-Τη μεγαλύτερη χημεία στη μεγάλη οθόνη την είχε με πολύ μεγαλύτερούς της άντρες. Όπως με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στη «Σαμπρίνα», 29 χρόνια μεγαλύτερό της, τον Φρεντ Αστέρ στο «Έξυπνο Μουτράκι», επίσης 29 χρόνια μεγαλύτερό της, και τον κατά 25 χρόνια μεγαλύτερό της Κάρι Γκραντ στο «Ραντεβού στο Παρίσι». Εμφανιζόταν στο πλάι πολύ πιο έμπειρων, καταξιωμένων ηθοποιών, και παρ’ όλα αυτά κατάφερνε να λάμψει ως αυτόφωτο άστρο.

-Είχε σχέση με τον Τζον Φ. Κένεντι. Εκείνος ήταν ένας γοητευτικός γερουσιαστής, εκείνη μια όμορφη σταρ του σινεμά την περίοδο που έβγαιναν ραντεβού. Τελικά χώρισαν, αλλά παρέμειναν φίλοι. Μάλιστα, όπως και η Μέριλιν Μονρόε έτσι και η Χέπμπορν έμελλε να του τραγουδήσει το «Happy Birthday», στα επόμενα γενέθλιά του, αλλά δυστυχώς η δική της ερμηνεία δεν είχε ηχογραφηθεί.

-Απογοήτευσε τον σχεδιαστή Ιμπέρ ντε Ζιβανσί για τον πιο παράξενο λόγο. Την πρώτη φορά που επρόκειτο να τη συναντήσει ο δημιουργός του εμβληματικού brand Givenchy, για να σχεδιάσει τα κοστούμια της για τη «Σαμπρίνα» έχοντας ακούσει μόνο το όνομα Χέπμπορν νόμιζε ότι είχε ραντεβού με την Κάθριν Χέπμπορν και απογοητεύτηκε όταν είδε μια ανερχόμενη, τότε ακόμα, πρωταγωνίστρια. Αργότερα έγιναν φίλοι και η Όντρεϊ εξελίχθηκε σε μούσα για τον σχεδιαστή, ο οποίος μάλιστα δημιούργησε ένα άρωμα για λογαριασμό της, με το όνομα L’ interdit, που σημαίνει «απαγορευμένο».

-Τα διαμάντια δεν ήταν οι καλύτεροί της φίλοι. Παρόλο που το στυλ της έχει συνδεθεί με το διαμαντένιο κολιέ Tiffany Diamond, που φόρεσε για μια σειρά πορτρέτων στην προώθηση της ταινίας «Πρόγευμα στο Τίφανις», στην πραγματικότητα προτιμούσε τα μαργαριτάρια, τα οποία της είχε κάνει δώρο, μάλιστα, ο πρώτος της σύζυγος, Mel Ferrer, σε ένα κολιέ που επρόκειτο να γίνει αγαπημένο της.

Δείτε παρακάτω όλες τις άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή της Όντρεϊ Χέπμπορν:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!