ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ρίκα Διαλυνά: «Έχω χάσει τη διάθεση να αγωνίζομαι»

Η εξομολόγηση της Ρίκας Διαλυνά για το πως έχει βιώσει την απώλεια του συζύγου της.

Ρίκα Διαλυνά: «Έχω χάσει τη διάθεση να αγωνίζομαι»

Διανύει μια διαφορετική περίοδο στη ζωή της τον τελευταίο χρόνο, μετά το χαμό του αγαπημένου συζύγου της, Νίκου Χρυσικόπουλου. Η Ρίκα Διαλυνά εξομολογείται στη Ρενέ Σαραντινού και στο περιοδικό Λοιπόν για όσα έζησε και ζει ένα χρόνο χωρίς εκείνον.

Ποια είναι τα νέα σου;

Είναι μια άλλη περίοδος της ζωής μου, γιατί από τη στιγμή που «έφυγε» ο Νίκος, άλλαξε τελείως η σκέψη μου για τη ζωή, τα ενδιαφέροντα μου. Διανύω μια καινούρια ζωή την οποία δεν μπορώ να πω ότι ήθελα να την είχα, αναγκαστικά. Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του και είναι φυσικό για έναν άνθρωπο που έχεις αγαπήσει να αλλάξεις τα πάντα. Δεν έχω αφήσει να πέσει το ηθικό μου, αλλά έχω χάσει και τη διάθεση να αγωνίζομαι, κάτι που είχα μέχρι την τελευταία στιγμή. Πάντα ήμουν δραστήρια, δεν μπορούσα να καθίσω λεπτό, ήθελα πάντα να δημιουργώ τώρα έχω απογοητευτεί, χωρίς όμως να χάσω τη ζωντάνια μου. Έχω αλλάξει τρόπο ζωής.

Τι σταμάτησες να κάνεις που παλαιότερα το έκανες;
Είχα φτιάξει ένα βιβλίο που είχε την ατυχία να πάει σ’ έναν εκδοτικό οίκο που δεν ξέρω τι έχει κάνει. Είχα φτιάξει ένα θεατρικό έργο από ένα άλλο βιβλίο μου, αλλά άλλαξα γνώμη και ήθελα να το πάρω πίσω. Είχα αρχίσει ένα βιβλίο και το έχω αφήσει στη μέση, δεν μπορώ να το συνεχίσω. Όλες τις δραστηριότητες τις οποίες είχα μου βγήκαν σε άσχημη εποχή. Δεν μπορούσα να υποστηρίξω τίποτα από όλα αυτά τα πράγματα που αγωνίστηκα τα τελευταία χρόνια.

Πώς διαχειρίζεσαι τις ώρες της μοναξιάς;

Αυτό είναι το κακό, έχω πάθει κάτι που δεν μπορώ να ασχοληθώ με τίποτα που να έχει σχέση μ’ εμένα. Είχαμε μια υπέροχη κοπέλα στο σπίτι τα τελευταία 10 χρόνια, τη λατρέψαμε, την αγαπήσαμε και την επομένη μέρα της κηδείας του Νίκου με εγκατέλειψε. Τα παιδιά μου έφυγαν, γιατί είχαν δουλειές στην Κρήτη και υπολόγιζαν ότι θα ήταν εκείνη εκεί. Η κοπέλα δεν ξαναήρθε και τηλεφώνησε μετά τις 40 μέρες. Ήταν ο άνθρωπος μου, ήταν πολύ καλή στην περίοδο της αρρώστιας του Νίκου, αλλά δεν πέριμενα ποτέ ότι θα εξαφανιστεί με αυτόν τον τρόπο. Μέσα στο χρόνο με έχει πάρει 2 φορές τηλέφωνο.

Σου εξήγησε για ποιο λόγο έφυγε;

Δεν ξέρω μου κόστισε πάρα πολύ. Τώρα είμαι μόνη μου. Τον πρώτο καιρό είχα πάθει χαύνωση, καθόμουν στην καρέκλα και άνοιγα την τηλεόραση να ακούω φωνές. Έτσι κάνω και το βράδυ για να κοιμηθώ. Δεν έχω καθόλου καλό ύπνο. Τώρα όμως, παρουσιάστηκαν δίπλα μου ωραίοι άνθρωποι και με στήριξαν μετά από τους 6 μήνες. Είναι τρομερό ξαφνικά να χάνεις τον άνθρωπο σου, αλλά και τους φίλους σου και να μένεις μόνη. Τώρα αρχίζω και γίνομαι δυνατή, δεν με πειράζει που είμαι μόνη μου. Μου έχει φύγει η θλίψη, έχω αρχίσει να σκέφτομαι πιο χαρούμενα τον Νίκο, άλλες φορές πιο λυπημένα, με πιάνουν τα κλάματα. Αυτό που κατάφερα ήταν να βγάλω από το μυαλό μου την τελευταία του εικόνα, που είχε αδυνατίσει πολύ, μου πήρε πολλούς μήνες. Ανοίγοντας το κινητό μου, έχω δυο φωτογραφίες του, μια έτσι όπως τον γνώρισα και άλλη μία όπως ήταν προς το τέλος, πριν «φύγει» για να τον θυμάμαι έτσι όπως ήθελα.

Δείτε μία συνέντευξή της πριν από ένα χρόνο:

Πηγή: zappit.gr

Read Next

19 Ιαν 2026

Felipe & Letizia της Ισπανίας | Για ποιον λόγο αποχωρούν αιφνιδιαστικά από την Αθήνα

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας βρίσκονται στην Αθήνα, όπου έχει επιβεβαιωθεί ότι αλλάζουν το πρόγραμμά τους μετά τα τραγικά γεγονότα στην πατρίδα τους.

19 Ιαν 2026

Marie Chantal | Γιατί δεν συνόδευσε τον Παύλο Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη στη Μητρόπολη Αθηνών;

Τι πραγματικά συμβαίνει με την επιχειρηματία και ποιος ο λόγος της "εξαφάνισης" της.

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2026

Χρυσή Βαρδινογιάννη – Nina Flohr | Συνόδευσαν την οικογένεια Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη

Η διακριτική παρουσία των συζύγων του Νικόλαου και Φίλιππου Ντε Γκρες στο πλευρό της Άννας Μαρίας.

19 Ιαν 2026

Κηδεία Ειρήνης | Πρώτη επίσημη εμφάνιση στην Ελλάδα για τη διάδοχο του ισπανικού θρόνου

To βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας βασιλιάς Felipe και βασίλισσα Letizia, με τις κόρες τους πριγκίπισσα Leonor και Infanta Sofia στην Αθήνα.

19 Ιαν 2026

Η κίνηση του Παύλου Ντε Γκρες στη Σοφία της Ισπανίας στη Μητρόπολη Αθηνών

Η χειρονομία του γιου της Άννας Μαρίας στην αγαπημένη του θεία, βασίλισσα Σοφία, που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

19 Ιαν 2026

Όπως δεν την έχουμε ξαναδεί | Η Δήμητρα Ματσούκα με athleisure look σε δημόσια εμφάνιση

Η Δήμητρα Ματσούκα σε μια ανατρεπτική εμφάνιση στην κοπή της πίτας της "Κόμισσας της Φάμπρικας".

19 Ιαν 2026

Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη | Οι αφίξεις στη Μητρόπολη Αθηνών

Σήμερα Δευτέρα 19 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η εξόδιος ακολουθία στην πριγκίπισσα Ειρήνη.

19 Ιαν 2026

"Ήταν πραγματικά κακιά": Η αποκάλυψη για τη Celine Dion από πρώην συνεργάτη της

Η άγνωστη αντιπαλότητα ανάμεσα στη Celine Dion και τη Lara Fabian.

19 Ιαν 2026

Ελένη Βουλγαράκη | Το πλούσιο brunch που απόλαυσε σε spot της Λισαβόνας

Η Ελένη Βουλγαράκη μοιράζεται το λαχταριστό πρωινό που επέλεξε στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

19 Ιαν 2026

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση επέστρεψε στο instagram | H οικογενειακή έξοδος σε αγαπημένο της στέκι

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση απολαμβάνει το αγαπημένο της γλυκό με το αγόρι της.

18 Ιαν 2026

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου | Το αγαπημένο της πρωινό είναι η υγιεινή επιλογή που θέλεις για το ξεκίνημα της ημέρας σου

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έχει την τέλεια υγιεινή πρόταση για το πρωινό μας γεύμα.

16 Ιαν 2026

Στα μπλε η Ιωάννα Μαλέσκου | Η εμφάνιση σε κοσμικό event

Η Ιωάννα Μαλέσκου σε νέα δημόσια εμφάνιση με κομψό σύνολο.