ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πώς ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επηρέασε τον τρόπο που σκέφτεται την μητρότητα την Μισέλ Γουίλιαμς

Η Μισέλ Γουίλιαμς πρωταγωνιστεί στην ταινία του Σπίλμπεργκ The Fabelmans, μια ταινία αυτοβιογραφική, στην οποία εκείνη υποδύεται την... μητέρα του.

Μια χρονιά γεμάτη δώρα απολαμβάνει η ηθοποιός Μισέλ Γουίλιαμς, η οποία μόλις έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδί, αλλά και πρωταγωνιστεί στην αυτοβιογραφική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "The Fabelmans". Την ιστορία ενός μικρού αγοριού που μεγαλώνει σε μια φιλελεύθερη, αλλά όχι ανέφελη, οικογονειακή ατμόσφαιρα για να γίνει τελικά σκηνοθέτης.

Τον πολύτιμο ρόλο της μητέρας του εμπιστεύτηκε στην αμερικανίδα ηθοποιό Μισέλ Γουίλιαμς που έχει δώσει πολλάκις "δείγματα γραφής" υποδυόμενη ηρωίδες που κατατρύχονται από τραύματα, απώλειες και φαντάσματα. Αρκεί να την θυμηθούμε στο Brokeback Mountain- ταινία που σηματοδότησε εξάλλου την άνοδό της στο κινηματογραφικό γίγνεσθαι, το Blue Valentine αλλά και την συγκλονιστική ερμηνεία της στο Manchester by the Sea, στο οποίο ενσαρκώνει μία μητέρα που έχασε τα δύο της παιδιά σε μία πυρκαγιά.

Τώρα η εμπιστοσύνη που της έδειξε ο Σπίλμπεργκ την κάνει να ανθίσει. "Δεν έχω υπάρξει πιο ευτυχισμένη και πιο άνετη σε γυρίσματα" δήλωσε η ηθοποιός σχετικά με το "The Fabelmans". Ο φαινόταν συναισθηματικά φορτισμένος στα γυρίσματα καθώς προσπαθούσε να σκηνοθετήσει στην ουσία την ζωή του. Λέγεται πως στα διαλείμματα των γυρισμάτων εξαφανιζόταν για να μπορέσει να επανέλθει. Ωστόσο, η Γουίλιαμς ήταν εκεί για να τον παρηγορήσει, "Η Μισέλ ήεξερε πως να με αγκαλιάζει, όπως έκανε η μαμά μου" δήλωσε για την πρωταγωνίστριά του εκείνος στους New York Times.

H Μισέλ, 42 ετών, είναι μητέρα τριών παιδιών. Η μεγαλύτερη κόρη της, 17 ετών, από τον δεσμό της με τον ταλαντούχο ηθοποιό Χιθ Λέτζερ και δύο παιδιά με τον σκηνοθέτη Τόμας Κέιλ. Ο δεσμός της με τον Χιθ Λέντζερ, με τον οποίο συμπρωταγωνιστούσε στο Brokeback Mountain, είχε συζητηθεί πολύ.

O ρόλος της στην ταινία του Σπίλμπεργκ την ενέπνευσε

Τώρα, στην ταινία του Σπίλμπεργκ υποδύεται μια μητέρα διαφορετικά, μια μητέρα ενθουσιώδη, χαρούμενη και δημιουργική που "πιτερπανίζει". Μια γυναίκα που έφερε μια μέρα στο σπίτι... μια μαϊμού ως κατοικίδιο προκειμένου να προσθέσει χαρά στη ζωή της οικογένειας.

Ήταν εξάλλου εκείνη που ενθάρρυνε και παρότρυνε τον γιο της να κάνει ταινίες, ήταν εκείνη που τις έβλεπε με δάκρυα στα μάτια. Μια ολίγον "αλαφροϊσκιωτη" μαμά που έχει αποξενωθεί από τον σύζυγό της, έναν άντρα προσγειωμένο, πρωτοπόρο μηχανικό πληροφορικής. Και μια οικογένεια που δύσκολα μπορούσε να "ριζώσει", αφού αναγκαζόταν να μετακινείται διαρκώς λόγω της δουλειάς του πατέρα.

H Γουίλιαμς λέγεται πως δίνει μια ακόμα εξαιρετική ερμηνεία στο "The Fabelmans" που θα την οδηγήσει πιθανότατα στην κούρσα των Όσκαρ. Η ηθοποιός έχει τιμηθεί με τέσσερις υποψηφιότητες Όσκαρ για τις ερμηνείες της ( Brokeback Mountain, Manchester by the Sea, Blue Valentine, Week with Marilyn). Ίσως φέτος κρατήσει τελικά το χρυσό αγαλματίδιο.

"Όταν πρωτοδιάβασα το σενάριο γύρισα στον σύζυγό μου και είπα 'είναι μια γιορτή'" είπε η Γουίλιαμς. "Πραγματικά αφήνουν αυτή την γυναίκα να ζει, να χορεύει, να εξερευνά και να εκφράζεται σε κάθε σελίδα. Δεν την κρίνουν για αυτό, τον βλέπουν ως έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο. Της επιτρέπουν να ζει την θηλυκή της φύση, μέρος της οποίας είναι και η μητρότητα" συμπλήρωσε η Γουίλιαμς.

Χαρακτήρισε την ηρωίδα της ως "μια ασταμάτητη δύναμη της Φύσης" και σημείωσε πως "αυτό το το πνεύμα με ενέπνευσε τόσο τώρα που συνεχίζω να μεγαλώνω την οικογένειά μου και να σκέφτομαι πώς να σφυρηλατήσω την παιδική ηλικία τους. Και το πώς να δημιουργήσω τη δυνατότητα για όλους μας να ζήσουμε εκφράζοντας κάθε πτυχή μας".

Η Γουίλιαμς ήταν μόλις 16 ετών όταν την επέλεξαν για την teen σειρά "Dawson's Creek" που την έβαλε στον χάρτη, πριν αρχίσει να παίζει μικρούς ρόλους σε διάφορες μικρές παραγωγές μέχρι να φτάσει στον θρίαμβο του "Brokeback Mountain" που της άνοιξε τις πόρτες του Χόλιγουντ και τις χάρισε σημαντικούς ρόλους.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.