ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Όταν έμαθα ότι ήμουν υιοθετημένος, ένιωσα ανακούφιση, τώρα πια ήταν μια ιστορία που καταλάβαινα»

«Ένιωσα ελευθερία, γιατί όταν δεν ξέρεις τους γονείς σου μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου σε όλους τους ρόλους»: Πέτρος Τατσόπουλος για την ιστορία υιοθεσίας του.

«Όταν έμαθα ότι ήμουν υιοθετημένος, ένιωσα ανακούφιση, τώρα πια ήταν μια ιστορία που καταλάβαινα»

Ο Πέτρος Τατσόπουλος, καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη, μίλησε για την ιστορία της υιοθεσίας του, την περίφημη δήλωσή του ότι «έχει πάει με τη μισή Αθήνα», αλλά και την περιπέτειά του με το ανεύρυσμα αορτής, που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.

Όπως είπε για την υιοθεσία του, την οποία ανακάλυψε στα 19 χρόνια του: «Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου ήμουνα στο ΠΙΚΠΑ. Τις πρώτες μνήμες τις είχα από μια ανάδοχη οικογένεια στον Κορυδαλλό, που είχε και άλλα παιδιά. Αυτή η οικογένεια ήταν σαν εξωτερικοί συνεργάτες του ΠΙΚΠΑ, πληρωνόταν δηλαδή από το ίδρυμα για να μεγαλώνει παιδιά εκτός ιδρύματος. [Με την ιδρυματοποίηση] δεν αναπτύσσεις το οιδιπόδειο σύμπλεγμα, δεν έχεις μια μαμά και έναν μπαμπά για να συνδεθείς και είσαι φλατ συναισθηματικά και μετά είσαι και χειραγωγήσιμος.

«Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου ήμουνα στο ΠΙΚΠΑ. Τις πρώτες μνήμες τις είχα από μια ανάδοχη οικογένεια στον Κορυδαλλό, που είχε και άλλα παιδιά»

»Όταν ήρθαν να με πάρουν οι θετοί γονείς, μου λένε πρώτον, ότι δεν έχουν καμία φωτογραφία πριν από τα οκτώ μου χρόνια, χάθηκαν όλες σε ένα μπαούλο. Δεύτερον, ότι είναι μεγάλοι σε ηλικία. Όλα αυτά μου τα σέρβιραν με πολλά δώρα και πολλή αγάπη οι θετοί μου γονείς, ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί μου γονείς και με είχαν δώσει στην ανάδοχη οικογένεια επειδή ήταν δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι να βρεθούν μαζί και το ‘χαψα. Συνέχεια είχα αμφιβολίες, αλλά δεν είχα αποδείξεις».

Από ένα έγγραφο που ανακάλυψε μετά τον θάνατο του θετού πατέρα του βεβαιώθηκε ότι ήταν υιοθετημένος. Η θετή μητέρα του τότε, ακόμα εν ζωή, αναγκάστηκε να το παραδεχτεί. «Στην αρχή φοβήθηκε ότι θα φύγω. Είχα ψάξει να βρω τη βιολογική μου μητέρα, που τη συνάντησα τελικά. Τον πατέρα μου δεν τον ξέρω μέχρι σήμερα. Αλλά όταν έγραψα την “Καλοσύνη των ξένων”, μετά το βιβλίο πολλοί θετοί γονείς με πήραν και μου είπαν, φοβάμαι ότι το παιδί μου θα φύγει. Τους είπα, ένα παιδί, είτε είναι βιολογικό είτε υιοθετημένο, αν περνάει άσχημα θα φύγει. Αν περνάει καλά, μπορεί να ψάξει να βρει τους βιολογικούς του γονείς, πάλι σε εσάς θα γυρίσει».

«Όταν έγραψα την “Καλοσύνη των ξένων”, μετά το βιβλίο πολλοί θετοί γονείς με πήραν και μου είπαν, φοβάμαι ότι το παιδί μου θα φύγει. Τους είπα, ένα παιδί, είτε είναι βιολογικό είτε υιοθετημένο, αν περνάει άσχημα θα φύγει»

Όταν τελικά συνάντησε τη βιολογική μητέρα του, ανακάλυψε ότι είχε τέσσερα ακόμα ετεροθαλή αδέρφια, τα τρία από τα οποία είχαν επίσης υιοθετηθεί, εκτός από το προτελευταίο παιδί, που η βιολογική μητέρα του είχε κρατήσει. «Ήταν πάμφτωχη. Θεωρώ ευτύχημα το ότι με έδωσε και θεωρώ ευτύχημα τις περισσότερες υιοθεσίες». Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η διαδικασία αναζήτησης της μητέρας του, μέσα από μια συλλογή στοιχείων. Αρχικά, μάλιστα, για να ψαρέψει περισσότερες πληροφορίες, την προσέγγισε υποδυόμενος έναν φίλο της κόρης της.

Όταν τελικά συνάντησε τη βιολογική μητέρα του, ανακάλυψε ότι είχε τέσσερα ακόμα ετεροθαλή αδέρφια, τα τρία από τα οποία είχαν επίσης υιοθετηθεί, εκτός από το προτελευταίο παιδί, που η βιολογική μητέρα του είχε κρατήσει.

Για το ανεύρυσμα της αορτής, που συνέβη πριν από 1,5 χρόνο, ο Πέτρος Τατσόπουλος είπε: «Ήταν εντελώς απροσδόκητο. Μάλιστα όπως έμαθα εκ των υστέρων, οι γιατροί το αποκαλούν “σιωπηλό δολοφόνο”, γιατί σε χτυπάει μια κι έξω. Επειδή η αορτή δίνει αίμα παντού, εκτός από το να πεθάνεις, που έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να πεθάνεις, μπορεί να μείνεις κινητικά ή εγκεφαλικά ανάπηρος. Οι γιατροί προσπαθούν λοιπόν να κάνουν όσο γίνεται νωρίτερα την επέμβαση. Ένιωσα μια μαχαιριά στο στούντιο [το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εμφάνισής του στην εκπομπή του Χατζή]. Θυμάμαι μια αγωνία για κάτι που σου συμβαίνει πρώτη φορά. Αν όμως ήξερα τα ποσοστά θνησιμότητας, τότε θα έτρεμα». Όπως πρόσθεσε μάλιστα, ο γιατρός, για να του σώσει τη ζωή, τον «άνοιξε» προτού ακόμα πιάσει η νάρκωση.

«Επειδή η αορτή δίνει αίμα παντού, εκτός από το να πεθάνεις, που έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να πεθάνεις, μπορεί να μείνεις κινητικά ή εγκεφαλικά ανάπηρος»

Σχετικά με την περιβόητη φράση ότι «έχει πάει με τη μισή Αθήνα», ο συγγραφέας διευκρίνισε: «Δεν μου τη βάρεσε ξαφνικά στα 52 μου. Είχε ειπωθεί σε μια συνέντευξη τον Νοέμβριο του 2012. Ανάμεσα σε άλλα, τους έλεγα ότι εγώ δεν θα το παίξω οικογενειάρχης, όπως το παίζει η Χρυσή Αυγή, δεν θα κάτσω να δείχνω τα παιδιά μου, τις γυναίκες μου, ότι είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Δηλαδή να είμαι σατανιστής, παγανιστής και να βγαίνω να παριστάνω τον χριστιανό. Ήταν μια φράση αγανάκτησης, όχι κομπορρημοσύνης. Αποφλοιώθηκε και ταξιδεύει μόνη της στο Διάστημα.

Σχετικά με την περιβόητη φράση ότι «έχει πάει με τη μισή Αθήνα», ο συγγραφέας διευκρίνισε: «Δεν μου τη βάρεσε ξαφνικά στα 52 μου. Είχε ειπωθεί σε μια συνέντευξη τον Νοέμβριο του 2012»

»Πιστεύω ότι είμαστε ένας λαός που τα πάει πάρα πολύ καλά με την υποκρισία. Το φαινόμενο το είχα βαφτίσει “ηδονοβλεπτικό πουριτανισμό”. Ας πούμε, τώρα ακούμε τις καταγγελίες για τους βιασμούς. Η αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ έχει μια ηδονοβλεπτική και μια υποκριτική πλευρά». Σχετικά με τις καταγγελίες, σχολίασε: «Οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση δεν έχει συναίνεση είναι κλοπή της ζωής του άλλου, της προσωπικότητας του άλλου, ειδικά αν στην άλλη πλευρά είναι ένα παιδί. Κλέβει τη δυνατότητα ενός παιδιού να ωριμάσει, να μεγαλώσει, να χαρεί. Συνδέει το σεξ με ό,τι πιο βρόμικο, ποταπό».

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης του Πέτρου Τατσόπουλου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: YouTube

Read Next

03 Οκτ 2022

H θεϊκή Άντι ΜακΝτάουελ στο εξωπραγματικό fashion show της L' Oreal στο Παρίσι

Ομορφότερη από ποτέ η Άντι ΜακΝτάουελ εντυπωσίασε περπατώντας παρέα με celebrities, αλλά και πρωταγωνιστές του Game of Thrones.

03 Οκτ 2022

Μπέλα Χαντίντ: Το φόρεμα- αράχνη που φτιάχτηκε επί σκηνής από σπρέι στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Ο οίκος Coperni έγραψε ιστορία καθώς κατασκεύασε επί τόπου ένα φόρεμα πάνω στο σώμα της Μπέλα Χαντίντ επί σκηνής.

Περισσότερα από

News

03 Οκτ 2022

Έφυγε από τη ζωή το κορίτσι που δεν παρέλαβε το Όσκαρ εκ μέρους του Μάρλον Μπράντον

Sacheen Littlefeather: Πρόσφατα της είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη η Ακαδημία Κινηματογράφου για τον παραγκωνισμό της από τη Βιομηχανία.

03 Οκτ 2022

Νόρα Βαλσάμη: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την υγεία του συζύγου της

Τα προβλήματα υγείας του συζύγου της και η σύνταξη των 700 ευρώ

03 Οκτ 2022

Όταν η Έμα Στόουν έπαιζε στην εφηβική σειρά iCarly

Ήταν μια απροσδόκητη εμφάνιση.

03 Οκτ 2022

"Ποιος κρατάει το φανάρι";

Η πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση επιστρέφει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

03 Οκτ 2022

Αφιερωμένο στον Καρλ Λάγκερφελντ το Met Gala 2023

"Αγκάλιασε το παρόν και επινόησε το μέλλον" όπως έλεγε και ο Κάιζερ της μόδας.

03 Οκτ 2022
02 Οκτ 2022

Η Kίρστεν Ντανστ υιοθέτησε το it κούρεμα της σεζόν

Το πιο κοντό κούρεμά της εδώ και 17 χρόνια.

02 Οκτ 2022

"Τρία μοντέλα στην μπανιέρα": Η ιστορία πίσω από το πιο διάσημο κλικ των 90s

Η Ροξάν Λόουιτ υπήρξε μια από τις σημαντικότερες φωτογράφους μόδας.

02 Οκτ 2022

Μελίνα Κανακαρίδη: Η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός που έχει κάνει την ελληνικότητα σημαία της!

Το Greeklish Instagram της Ελληνοαμερικανίδας πρωταγωνίστριας CSI New York, είναι μια ωδή στην Ελλάδα.