ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με κλώτσησε. Μια ολόκληρη σεζόν βίωσα ψυχολογική και λεκτική βία»

«Καλώ τους συναδέλφους μου να μιλήσουν ονομαστικά»: Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Ζέτας Δούκα για ένα άλλο είδος κακοποίησης, όχι σεξουαλική αλλά εξίσου τραυματική.

«Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με κλώτσησε. Μια ολόκληρη σεζόν βίωσα ψυχολογική και λεκτική βία»

Σε μια νέα, συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η Ζέτα Δούκα στο «Πάμε Δανάη», ακολουθώντας τα χνάρια της Σοφίας Μπεκατώρου. Το περιστατικό που έζησε μπορεί να μην ήταν σεξουαλικής φύσης, αλλά περιλάμβανε ψυχολογική και λεκτική βία, που της «τσάκισε την αξιοπρέπεια» όπως είπε χαρακτηριστικά. Δράστης, το όνομα του οποίου αποκάλυψε στο τέλος της αφήγησης, ήταν ο Γιώργος Κιμούλης.

«Ήταν μια ολόκληρη θεατρική σεζόν, πριν από 13-14 χρόνια, σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας, με ένα πάρα πολύ ωραίο έργο και σπουδαίο καστ. Επικεφαλής του θιάσου ήταν αυτός ο σκηνοθέτης, ο οποίος κατά τα άλλα είναι ένας σπουδαίος, μεγάλος ηθοποιός. Οι ευφυέστατοι άνθρωποι, όπως και ο ίδιος, δεν σημαίνει ότι στις διαπροσωπικές τους σχέσεις είναι έτσι όπως φαίνονται».

Η Δούκα συνέχισε λέγοντας: «Πήγα εκεί με πάρα πολλή ανυπομονησία και αυτό που βρήκα ήταν μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία, εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε να προκαλέσει ένα υποκριτικό βραχυκύκλωμα προκειμένου ο άλλος να τα χάσει και να μην είναι εκεί που πρέπει να είναι, συγκεντρωμένος και εκτεθειμένος επί σκηνής. Το οποίο έγινε ακόμα πιο έντονο όταν οι κριτικές που άρχισαν να βγαίνουν για εμένα ήταν καλές, αυτό τον θύμωσε ακόμα περισσότερο».

«Πήγα εκεί με πάρα πολλή ανυπομονησία και αυτό που βρήκα ήταν μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία, εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς»

Όπως πρόσθεσε η ηθοποιός στη γενναία εξομολόγησή της: «Τη χρονιά που έγινε το περιστατικό με τον Γρηγορόπουλο, που καιγόταν η Αθήνα, ήταν κεντρικό θέατρο, είχε πολύ λίγο κόσμο η βραδινή παράσταση. Στέλνει το συνάδελφό μου, υπέροχο ηθοποιό και φίλο μου έκτοτε, να μου πει να βγω στη σκηνή για να πω ότι δεν θα γίνει η παράσταση. Και όταν κατέβηκα να πω, οκ, να το πω εγώ, αλλά γιατί δεν βγαίνεις εσύ, ως θιασάρχης και επικεφαλής, με έβρισε, με κλώτσησε και είπε, οκ, πάμε τρίτο κουδούνι».

Και η κακοποίηση δεν σταμάτησε εκεί: «Τα Χριστούγεννα είχα αρρωστήσει πάρα πολύ, είχα πυρετό πάνω από 41, είχαμε συνεχώς διπλές παραστάσεις, έπαιζα με βήχα και κλειστή φωνή, άρρωστη πάρα πολύ, και το μόνο που είχα παρακαλέσει, στις σκηνές όπου δεν έπαιζα εγώ, γιατί το έργο ήταν σπονδυλωτό, ήταν να έχω ένα ποτήρι με νερό προκειμένου να καθαρίζω τη φωνή μου όταν με έπιανε αυτός ο ατελείωτος βήχας. Αντί να φροντιστεί, το ποτήρι απομακρυνόταν κατ’ εντολή αυτού του ανθρώπου και εκεί εξερράγην και του είπα, κλείνω το θέατρο, τελείωσε. Και επενέβη ο θεατρώνης και μου είπε, σε παρακαλώ, θα του μιλήσω. Έβαλα την αξιοπρέπειά μου κάτω από το θέατρα, έβαλα το φόβο μου πάω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή κ.λπ.».

«Το μόνο που είχα παρακαλέσει ήταν να έχω ένα ποτήρι με νερό προκειμένου να καθαρίζω τη φωνή μου όταν με έπιανε αυτός ο ατελείωτος βήχας. Αντί να φροντιστεί, το ποτήρι απομακρυνόταν κατ’ εντολή αυτού του ανθρώπου»

Αυτή η εμπειρία της προκάλεσε μια σειρά από ψυχοσωματικά, μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία της: «Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής και με πήγανε στο σπίτι μου άλλα δύο μέλη του θιάσου. Υπήρξε ένα περιστατικό όπου ανέβασα πάρα πολλή πίεση και ακυρώσαμε μια παράσταση. Και όταν έφτασε ο Απρίλιος και πήγα να ξεκουραστώ, γέμισα σπυριά, τα οποία παντρεύτηκα για 1,5 χρόνο στη ζωή μου».

Η Ζέτα Δούκα συνέχισε εξηγώντας τη χρονική στιγμή της αποκάλυψης: «Αυτή η ιστορία δεν είναι καθόλου λιγότερο σοβαρή από τη σεξουαλική. Τώρα τα αυτιά ανοίγουν, τώρα η δικαιοσύνη είναι υπέρ της γυναίκας που μιλάει, καταθέτω λοιπόν κι εγώ μια ιστορία και δεν με νοιάζει τι θα πουν. Γιατί τώρα; Δεν είναι ερώτηση αυτή. Να λέμε ευτυχώς που ήρθε το τώρα».

«Τώρα τα αυτιά ανοίγουν, τώρα η δικαιοσύνη είναι υπέρ της γυναίκας που μιλάει, καταθέτω λοιπόν κι εγώ μια ιστορία και δεν με νοιάζει τι θα πουν. Γιατί τώρα; Δεν είναι ερώτηση αυτή. Να λέμε ευτυχώς που ήρθε το τώρα»

Στη συνέχεια κατονόμασε τον δράστη αλλά και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης: «Η παράσταση ήταν το Closer, στο Θέατρο Αθηνών, το 2008-2009 με έναν θίασο ο οποίος απαρτιζόταν από τον Νίκο Ψαρρά, τη Δώρα Χρυσικού και τον Γιώργο Κιμούλη. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη. Γνωρίζω ότι πάρα πολλοί συνάδελφοί μου έχουν υποστεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και από τον ίδιο και από άλλους και χειρότερα πράγματα και αυτή τη στιγμή αυτό που κάνω είναι να ανοίξω το δρόμο της προσωπικής και ονομαστικής ομολογίας. Γιατί αυτό που έκανε η Μπεκατώρου αυτή τη διαφορά είχε, ότι κατονόμασε τον άνθρωπο που έφερε πάνω της τόσα χρόνια και της είχε δημιουργήσει τόσο μεγάλο θέμα. Καλώ τους συναδέλφους μου να μιλήσουν ανοιχτά και ονομαστικά. Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή, οι αλλαγές συμβαίνουν από το μικροσκόπιο».

Δείτε τη συγκλονιστική εξομολόγηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: YouTube

Read Next

30 Ιαν 2026

Αλεξάνδρα Κωστοπούλου | Αυτό το χαρακτηριστικό έχει κληρονομήσει από τον διάσημο μπαμπά της

Η Αλεξάνδρα Κωστοπούλου έχει κοινά ενδιαφέροντα με τον Πέτρο Κωστόπουλο.

30 Ιαν 2026

Βασίλισσα Ράνια | Ο μικρός γιος της, πρίγκιπας Hashem έγινε 21 χρόνων

Στις 30 Ιανουαρίου 2026, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah ΙΙ και ο πρίγκιπας Hashem γιορτάζoυν μαζί τα γενέθλιά τους.

Περισσότερα από

News

30 Ιαν 2026

Βασιλιάς Felipe | Ο αδιέξοδος νεανικός έρωτας με την Isabel Sartorius και ο σκοτεινός ρόλος της Σοφίας της Ισπανίας

Με αφορμή τα 58α γενέθλια του βασιλιά Felipe, τα ισπανικά media θυμούνται την τραγική ιστορία της Ιsabel Sartorius της πρώην επίσημη συντρόφου του τότε πρίγκιπα της Ισπανίας.

30 Ιαν 2026

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση | Σαν πριγκίπισσα στην αγκαλιά του μπαμπά της, Νίκου Κούρκουλου

"Σε ευχαριστώ που με έμαθες να μη συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο από την πραγματική αγάπη", γράφει η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

30 Ιαν 2026

Θύμα της γρίπης η βασίλισσα Μaxima ακύρωσε το πρόγραμμά της τελευταία στιγμή

Η βασίλισσα της Ολλανδίας επρόκειτο να παραστεί σε μια εκδήλωση στο Ρότερνταμ, αλλά ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας την ανάγκασε να ακυρώσει τα σχέδιά της.

30 Ιαν 2026

Στεφανία Γουλιώτη για Κλέλια Ανδριολάτου | "Πάλι να διεκδικούμε τον ίδιο άντρα"

Στεφανία Γουλιώτη & Κλέλια Ανδριολάτου "ρίχτηκαν" ξανά στη μάχη για τα μάτια του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

30 Ιαν 2026

Pax Jolie-Pitt | Με ανανεωμένη εικόνα ο γιος της Angelina Jolie και του Brad Pitt σε εμφάνιση - έκπληξη

Ο 22χρονος γιος της Angelina Jolie και του Brad Pitt αιφνιδίασε με την εμφάνισή του σε κινηματογραφικό φεστιβάλ.

29 Ιαν 2026

Μαρία Ηλιάκη | Στα παρασκήνια της εκπομπής της, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί

Η Μαρία Ηλιάκη έκανε μία ανατρεπτική εμφάνιση λίγο πριν από την έναρξη της εκπομπής της.

29 Ιαν 2026

Ευδοκία Ρουμελιώτη | Με leather pants και animal print top σε κοσμικό event

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη σε νέα κοσμική εμφάνιση μετά από καιρό.