ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο Αλέξης Μινωτής μάς είπε: “Εδώ μέσα θα μιλάμε μόνο δύο άνθρωποι. Εγώ και ο Αισχύλος»

«Δεν τολμούσαμε να μιλήσουμε»: Ο Μάνος Βακούσης, πρωταγωνιστής του «Έτερος Εγώ», για εργασιακή βία από «ιερά τέρατα» αλλά και μια απόπειρα βιασμού του ως παιδί.

«Ο Αλέξης Μινωτής μάς είπε: “Εδώ μέσα θα μιλάμε μόνο δύο άνθρωποι. Εγώ και ο Αισχύλος»

Ο Μάνος Βακούσης, ο πρωταγωνιστής του «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια, μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» της Ναταλίας Γερμανού για κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου που υπέστη ο ίδιος, αλλά και για μια απόπειρα βιασμού ως παιδί, ένα περιστατικό από το οποίο, ευτυχώς, κατάφερε να ξεφύγει και να τιμωρήσει τους δράστες.

«Σήμερα θα έλεγα, με σεβασμό στη μνήμη του Λευτέρη Βογιατζή ότι έζησα την πιο οδυνηρή εμπειρία της ζωής μου μαζί του. Στις πρόβες ήταν ένας δυνάστης, που ήθελε όλοι να ακολουθήσουμε το όραμά του, όπως έπαιζε αυτός, όπως μιλούσε αυτός… και όλοι στο τέλος μιλούσαμε όπως ο Βογιατζής. Θεός σχωρέσ’ τον. Η παράστασή του, σαν αποτέλεσμα, ήταν συγκλονιστική. Ερχόταν ο κόσμος και μαγευόταν. Αυτή την προετοιμασία που γινόταν με τον Λευτέρη θα τη διαγράψουμε, που ήμασταν όλοι κακοποιημένοι και βιασμένοι; Και ενώ ο κόσμος έλεγε: “Μπράβο! Ωραία παράσταση!”, εμείς πίσω ήμασταν με δάκρυα στα μάτια;».

«Σήμερα θα έλεγα, με σεβασμό στη μνήμη του Λευτέρη Βογιατζή ότι έζησα την πιο οδυνηρή εμπειρία της ζωής μου μαζί του. Στις πρόβες ήταν ένας δυνάστης, που ήθελε όλοι να ακολουθήσουμε το όραμά του, όπως έπαιζε αυτός, όπως μιλούσε αυτός...»

Ο Μάνος Βακούσης μίλησε επίσης για τη συνεργασία του με τον Αλέξη Μινωτή: «Η μεγάλη τύχη να συνεργαστώ με αυτό τον άνθρωπο, που ήταν μια σχολή τεράστια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά στους “Πέρσες” που ήμουν, του Αισχύλου, και από την πρώτη μέρα είπε: “Εδώ μέσα θα μιλάμε μόνο δύο άνθρωποι. Εγώ και ο Αισχύλος!”. Δεν τολμούσαμε να μιλήσουμε».

Όπως συνέχισε ο ηθοποιός: «Είναι δυνατόν να πούμε ότι όταν έχει υποστεί ένας άνθρωπος βιασμό, είτε ψυχολογικό είτε σωματικό είτε, είτε, να πούμε, δεν είμαι με αυτόν που βιάστηκε; Δεν γίνεται αυτό. Μα δεν είναι φυσικό να έχω δεχτεί πολλές ανήθικες προτάσεις; Αφού είμαστε φυσικώς ατελέστατα πλάσματα. Αφού είμαστε όντα “πεινασμένα”. Δηλαδή ο άνθρωπος είναι το μόνο ον στη φύση που όταν δεν πεινάει, τρώει. Θα πρέπει να μιλάμε, καταρχάς, την ώρα που συμβαίνει το περιστατικό».

«Είμαστε όντα “πεινασμένα”. Δηλαδή ο άνθρωπος είναι το μόνο ον στη φύση που όταν δεν πεινάει, τρώει. Θα πρέπει να μιλάμε, καταρχάς, την ώρα που συμβαίνει το περιστατικό».

Στη συνέχεια θυμήθηκε ένα περιστατικό απόπειρας βιασμού που είχε υποστεί όταν ήταν μόλις 10 ετών: «Όταν ήμουν 9 ετών ήρθα από τη Σαντορίνη στην Αθήνα, δούλευα σε ένα ξυλουργείο. Τον πρώτο χρόνο τέλεια όλα, δούλευα με ένα ξάδερφό του και μια μέρα, μου λέει ο ξάδερφος, πάμε μια βόλτα. Πάμε, λέω χαρούμενος εγώ. Πάμε σε κάτι δάση μακριά, εκεί στο Μπραχάμι, εμφανίζονται δύο άλλοι φίλοι του και ξαφνικά με βουτάνε να με κακοποιήσουν και με το που καταλαβαίνω, γιατί κάνανε πράγματα, βλέπω τον δρόμο, ότι είναι στα 200 μέτρα. Λέω, ένα λεπτό να κατουρήσω και ακόμα τρέχω. Βγαίνω στο δρόμο, μπαίνω μπροστά σε ένα μηχανάκι, σταματάει το μηχανάκι, ανεβαίνω, πάω στο σπίτι μου, βρίσκω τον αδερφό μου, τον Νικόλα, του το λέω, πάει, τους βρίσκει στο ξυλουργείο, τους σαπίζει στο ξύλο, φέρνει την αστυνομία. Έφαγαν 2-3 χρόνια φυλακή. Πρέπει να πάρουμε θέση λοιπόν, οι ένοχοι να τιμωρηθούν μέσω του νόμου».

Δείτε τη συνέντευξη του Μάνου Βακούση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: NDP

Read Next

Περισσότερα από

News

14 Μαϊ 2024

Silia Kapsis: "Έχω να δω τον πατέρα μου από 5 χρονών"

Το κορίτσι που σήκωσε ψηλά τη σημαία της Κύπρου στη Eurovision μίλησε για τη ζωή της.

14 Μαϊ 2024

Το νέο hot couple: Η Κέιτ Μος χέρι- χέρι με τον εγγονό του Μπομπ Μάρλεϊ

Όλα δείχνουν πως ένας νέος έρωτας ανατέλλει.

14 Μαϊ 2024

Πένθος για τη Βάνα Μπάρμπα, καθώς απεβίωσε η μητέρα της

Η μητέρα της έφυγε σε ηλικία 85 ετών.

14 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Ο Γιώργος Λάνθιμος έτοιμος να ξαναγράψει ιστορία

Το 77ο Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου και ο Γιώργος Λάνθιμος είναι έτοιμος να κατακτήσει τον πρώτο του Χρυσό Φοίνικα.

14 Μαϊ 2024

Ζερόμ Καλούτα -Θανάσης Αλευράς: "Οι σχολιαστές της Eurovision δεν έλαβαν καμία αμοιβή!"

Ο Ζερόμ Καλούτα απάντησε σε όσους θεώρησαν ότι "σπαταλήθηκε κρατικό χρήμα για εκείνους".

14 Μαϊ 2024

H Άντζελα Γκερέκου θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Σίσσυ σε νέα παραγωγή

Η Άντζελα Γκερέκου θα παίξει στη θεατρική παράσταση "Sissy in Heaven" στην οποία θα κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

14 Μαϊ 2024

Τέρενς Κουίκ: "Παραιτήθηκα γιατί δεν άντεχα άλλο την Έμυ Λιβανίου"

Σε μια αποκαλυπτική εξομολόγηση προχώρησε ο Τέρενς Κουίκ.

14 Μαϊ 2024

Αυτός είναι ο σύντροφος της Μαρίνας Σάττι - Επέστρεψαν μαζί στην Αθήνα

Μετά την αποκάλυψη της σχέσης τους, ο σύντροφος της Μαρίνας Σάττι διέγραψε τους λογαριασμούς του στα social media.

14 Μαϊ 2024

Η Ελένη Φουρέιρα έγινε νονά!

Φωτογραφίες από τη βάφτιση ανέβηκαν στα social media.

14 Μαϊ 2024

Πόσα λάθη μπορεί να έκανε φέτος η ΕΒU;- Απαγόρευσε και τη σημαία της ΕΕ!

"Η ασυνέπεια στη στάση της EBU έχει αφήσει εμένα και πολλά εκατομμύρια θεατές σας να αναρωτιούνται για το τί και για ποιόν είναι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision", γράφει μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς στην επίσημη επιστολή του.