ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Ρόμπιν Ράιτ ξεσπαθώνει για τις ανισότητες του Χόλιγουντ

Έδωσε μάχη για να έχει ίση αμοιβή με τον Κέβιν Σπέισι. Δεν είναι η μόνη. Οι γυναίκες του Χόλιγουντ ξεσπαθώνουν

Η Ρόμπιν Ράιτ ξεσπαθώνει για τις ανισότητες του Χόλιγουντ

Η Έλεν Μίρεν χαρακτήρισε το Χόλιγουντ σεξιστικό. Η Μέριλ Στριπβρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του σεξισμού και των διακρίσεων στην κινηματογραφική βιομηχανία, ήταν αυτή που σηκώθηκε για να χειροκροτήσει πρώτη όταν η Πατρίσια Αρκέτ κρατώντας το χρυσό αγαλματίδιο στα χέρια μίλησε για τα δικαιώματα των γυναικών στην βιομηχανία του θεάματος για πρώτη φορά μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο στην διασημότερη τελετή κινηματογραφικών βραβείων.

Το 2015 η Τζένιφερ Λόρενς καταφέρθηκε εναντίον των ανδρών που κερδίζουν περισσότερα από τις γυναίκες στην κινηματογραφική βιομηχανία. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε. Οι πρωταγωνίστριες του Χόλιγουντ απαιτούν ισότητα αμοιβών και δικαιωμάτων. Τα αποτελέσματα της έρευνας της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης πάνω σε ταινίες που κυκλοφόρησαν στην Αμερική από το 2007 έως το 2012, έδειξαν το ομολογουμένως φανερό: Ο αριθμός των αντρών σε σχέση με των γυναικών στην βιομηχανία του κινηματογράφου είναι 5 προς 1, οι μισθοί αντρών είναι σχεδόν διπλάσιοι των γυναικών ενώ οι γυναίκες αποκλείονται από αρκετές υψηλόβαθμες θέσεις στην βιομηχανία αλλά διαλέγονται πιο εύκολα για μικρούς ρόλους και κομπαρσιλίκια.

Η Ρόμπιν Ράιτ ξεσπαθώνει για τις ανισότητες του Χόλιγουντ
Μέριλ Στριπ, Πατρίτσια Αρκέτ, Έλεν Μίρεν και Τζένιφερ Λόρενς

«Στη δουλειά μας δεν έχουμε ίσες ευκαιρίες, ούτε ίση μεταχείριση, ούτε ίδιους μισθούς», λέει η Τζέσικα Τσαστέιν και η Κέιτ Μπλάνσετ άφησε άφωνους τους δημοσιογράφους λέγοντας: «Οι γυναίκες ηθοποιοί φωνάζουν για σεξισμό γιατί ο σεξισμός υφίσταται, αγαπητή μου. Δεν είναι μόδα, δεν είναι φάση, δεν πρέπει κι εσείς να τον μεταφέρετε μέσα από τα κείμενά σας ως trending topic. Ο τρόπος που σήμερα πρέπει να κάνουμε αυτόν τον διάλογο είναι εξαιρετικά σημαντικός. Ο τρόπος που εμείς οι γυναίκες θα δουλέψουμε τα επόμενα χρόνια σ΄ αυτή τη βιομηχανία -οι επιλογές μας, η στάση μας- είναι εξαιρετικά σημαντικός».

Είναι η σειρά της Ρόμπιν Ράιτ, της πιο επιτυχημένης γυναίκας σε τηλεοπτική σειρά με αδειάλειπτη παρουσία και στους πέντε κύκλους του House of Cards και ισότιμη παρουσία με τον συμπρωταγωνιστή της Κέβιν Σπέισι να δηλώσει ότι ότι έπρεπε να αγωνιστεί για την ίση αμοιβή και να απειλήσει ότι θα το βροντοφωνάξει δημοσίως. Η Wright έχει εμφανιστεί και στα 52 επεισόδια του House of Cards και τόσο η ίδια όσο και ο Σπέισι είναι εκτελεστικοί σύμβουλοι της πέμπτης σεζόν της σειράς.

House of Cards

Με μια κίνηση που θα έκανε την Claire Underwood υπερήφανη, η Ράιτ είπε σε ένα ακροατήριο στο Κέντρο Rockerfeller στη Νέα Υόρκη ότι έπρεπε να απειλήσει τα αφεντικά στούντιο για να πάρει ίση αμοιβή, πράγμα το οποίο έπραξαν.

«Ήταν το τέλειο παράδειγμα. Υπάρχουν πολύ λίγες ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές, όπου το αρσενικό, ο πατριάρχης, και η γυναίκα είναι ίσες. Αυτό συμβαίνει στο House of Cards», είπε η Ράιτ.

«Αν δεν είσαι συνέχεια στην αγορά και δε γυρίζεις τέσσερις ταινίες το χρόνο, αν δεν είσαι με πλήρες ωράριο, αλλά έχεις επιλέξει να μεγαλώσεις και τα παιδιά σου, αν δεν οικοδομήσεις το προφίλ σου δουλεύοντας συνεχώς, δεν είσαι στο παιχνίδι. Δεν είσαι χρήσιμο υλικό του box office», υποστηρίζει.

Η 50χρονη σήμερα Ρόμπιν Ράιτ έκανε το πιο εντυπωσιακό άλμα στην καριέρα της με την σειρά House of Cards που ξεκίνησε το 2013 όταν η Ράιτ ήταν 47 ετών.

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!