ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η νέα τηλεοπτική σειρά High Fidelity επαναφέρει το πιο cult movie των '00's

Όλοι μιλούν για τη Ζόε Κράβιτζ στη σειρά που καθρεφτίζει τις νευρώσεις μας και μας θυμίζει τη μητέρα της που έπαιζε στην ομώνυμη ταινία.

Η νέα τηλεοπτική σειρά High Fidelity επαναφέρει το πιο cult movie των '00's

Ο Τζον Κιούζακ έγινε το απόλυτο ίνδαλμά μας στο High Fidelity έτσι όπως έσερνε τον εαυτό του ακροβατώντας ανάμεσα σε μια ελαφρά κατάθλψη και την κυκλοθυμία ως άποψη και στιλ. Φτιάχνοντας διαρκώς λίστες για κασέτες και λίστες με τις πρώην του προσπαθούσε να καταλάβει τι πάει στραβά κάθε φορά εκστομίζοντας βιτριολικές ατάκες που θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν δικές μας. «Είχε τρομερό χαρακτήρα, δεν μετέφερε ποτέ στην παρέα την ψυχική της διάθεση» είχε σημειώσει στις λίστες του για μία πρώην του εξαίροντας τον χαρακτήρα της.

Τώρα το διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι Hulu, είκοσι χρόνια μετά επαναφέρει το High Fidelity του Νικ Χόρνμπι στη μικρή οθόνη με απόλυτη πρωταγωνίστρια την Ζόε Κράβιτζ στον ρόλο του Τζον Κιούζακ. Τώρα είναι μια γυναίκα στον ρόλο του προβληματικού ήρωα, νευρωτική κι υπέροχη καθώς ψάχνει να βρει τι δεν πάει καλά με εκείνη. Σκηνικό το underground Μπρούκλιν, εκείνη ιδιοκτήτρια του δισκοπωλείου και χαμένη στη μετάφραση στις σχέσεις της, όπως άλλωστε και εμείς. Προβλήματα δέσμευσης; Αδιέξοδες σχέσεις; You name it, το έχουμε πάθει. Ένα ανατρεπτικό πορτρέτο των γυναικών δομείται με τη νέα ταινία που αναμένεται να χαρίσει πολύ γέλιο και που ας μην το κρύβουμε, λειτουργεί ως καθρέφτης μας. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου παίρντας τη σκυτάλη από την cult ταινία. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως στη ταινία συμμετείχε και η μητέρα της Ζόε, η ηθοποιός Λίζα Μπονέτ, ως πρώην του Κιούζακ.

«Πίστευα ότι θα κάνω θέατρο και ταινίες του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Αυτό μού άρεσε μεγαλώνοντας και αυτό πίστευα ότι θα μου ταίριαζα αφού δεν έβλεπα πολλούς ανθρώπους σαν κι εμένα στις μεγάλες ταινίες» δήλωσε η καλλονή στην εφημερίδα New York Times. Κι αυτό γιατί παρά το ταλέντο και την ομορφιά της έχει συναντήσει εμπόδια στον χώρο του θεάματος εξαιτίας του χρώματος στο δέρμα της. Το διανοείστε; Κι όμως.

Η νέα τηλεοπτική σειρά High Fidelity επαναφέρει το πιο cult movie των '00's
Η Ζόε Κράβιτζ, κόρη του ροκ σταρ Λένι Κράβιτζ και της Λίζα Μπονέτ, πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του High Fidelity θυμίζοντάς μας τη θρυλική ταινία, αλλά και τη μητέρα της που έπαιζε δίπλα στον Κιούζακ.

«Ω, δεν έχει καμία σημασία. Το θέμα δεν ήταν το όνομά μου, αλλά το χρώμα μου. Οι σκηνοθέτες με απέρριπταν χωρίς καν ακρόαση με τη δικαιολογία ότι «ο ρόλος δεν είναι urban». Θα με φωνάξουν για το ρόλο της γυναίκας του μαύρου ήρωα. Είναι εξωφρενικό, αλλά ακόμα πιστεύουν ότι το μαύρο κορίτσι χρειάζεται να ζευγαρώσει με τον μαύρο ήρωα. Κι όλοι οι υπόλοιποι είναι λευκοί. Είναι τρελό…» έλεγε στο περιοδικό Εdit.

Aκόμα και στη διάσημη σειρά Big Little Lies ο ρόλος της είναι μικρός, επιλογή για την οποία κατακρίθηκε σφοδρά η παραγωγή, αφού μικρός είναι ο ρόλος μόνο της αφροαμερικανής πρωταγωνίστριας και όχι των λευκών. Στη σειρά υποδύεται τη δεύτερη σύντροφο του πρώην συζύγου της Ριζ Γουϊδερσπουν, μια δασκάλα της γιόγκα, με εναλλακτικό τρόπο ζωής και διαφορετική φιλοσοφία από τις υπόλοιπες ηρωίδες. Στη σειρά η Κράβιτζ συμπρωταγωνιστεί μάλιστα με την Νικόλ Κίντμαν, η οποία είχε αρραβωνιαστεί τον Λένι για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, μετά τον χωρισμό της με τον Τομ Κρουζ. «Είχα να τη δω πάρα πολλά χρόνια, όμως για κάποιο καιρό μέναμε στο ίδιο σπίτι. Ημουν 12-13 χρονών και με πήγαινε σινεμά. Ηταν υπέροχη μαζί μου…» δήλωσε η Ζόε που συνάντησε τη Νικόλ ξανά στα πλατώ.

Η Ζόε έπαιξε και στις δύο σεζόν του Little Big Lies με το dream team cast. Μεατξύ των ηθοποιών και η Νικόλ Κίντμαν, που ήταν κάποτε αρραβωνιασμένη με τον Λένι Κράβιτζ.

Η Κράβιτζ όμως προετοιμάζεται και για μια κίνηση ματ. Τη συμμετοχή της στη νέα ταινία Μπάτμαν ως θρυλική catwoman και μάλιστα στο πλευρό του Ρόμπερτ Πάτινσον που θα υποδυθεί τον Μπάτμαν. Ένα κινηματογραφικό ζευγάρι που θα θέλαμε πολύ να δούμε πώς θα συνταράξει την οθόνη.

Η Κράβιτζ γεννήθηκε το 1988 την εποχή που όλοι γνώριζαν τη μητέρα της Λίζα Μπονέτ ως «Denise Huxtable» στην τηλεοπτική σειρά The Cosby Show που τότε έκανε πάταγο. Ο πατέρα της πατέρας, αργότερα απόλυτος ροκ σταρ και sex symbol, τραγουδούσε ακόμα με το ψευδώνυμο Romeo Blue. Οι γονείς της χώρισαν όταν η Ζόε ήταν 4 ετών και εκείνη ζούσε με τη μητέρα της αλλά και τον πατέρα της κατα περιόδους. Ήταν μάλιστα εκείνος που άνοιξε την έπαυλή του στο Παρίσι φέτος για να φιλοξενήσει τον γάμο της κόρης του με τον ηθοποιό Καρλ Γκρούσμαν.

Η Ζόε έχει δουλέψει και στον χώρο του μόντελινγκ. Την έχουμε δει να πρωταγωνιστεί στο σποτ του αρώματος Black Opium του YSL.

Η ίδια νιώθει πιο δυνατή από ποτέ καθώς έχει ξεπεράσει το πρόβλημα της με τη βουλιμία, μία ασθένεια που δεν έκρυψε και την ταλαιπώρησε για μια ολόκληρη δεκαετία. Δεν ήταν εύκολο να μεγαλώνει στη σκιά δυο σούπερ σταρ. Τώρα όμως φαίνεται πως κάνει τα πρώτα της βήματα στο δικό της μονοπάτι. Τη συνέχεια θα την παρακολουθήσουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Δείτε το τρέιλερ της τηλεοπτικής σειράς εδώ:

Φωτογραφίες: ΑΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.