ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H νέα μίνι σειρά με τον Κόλιν Φερθ είναι ένα μιλφέιϊγ μυστηρίου κι ανατροπών που κόβει την ανάσα

Η σειρά The Staircase του HBO Max (Vodafone TV) στηρίζεται στην αληθινή ιστορία του συγγραφέα Μάικλ Πίτερσον και του ύποπτου θανάτου της συζύγου του, το 2001.

H νέα μίνι σειρά με τον Κόλιν Φερθ είναι ένα μιλφέιϊγ μυστηρίου κι ανατροπών που κόβει την ανάσα

Το Staircase είναι μια μίνι σειρά 8 επεισοδίων που αφηγείται την ιστορία του Μάικλ Πίτερσον και της δεύτερης συζύγου του, Καθλίν, που πέθανε τον Δεκέμβριο του 2001. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι την βρήκε στο κεφαλόσκαλο της σκάλας του σπιτιού τους. Η σύζυγός του, μεθυσμένη πρέπει να έπεσε και να τραυματίστηκε θανατηφόρα, ενώ εκείνος είχε καλέσει στο μεταξύ στο αστυνομικό τμήμα της Β. Καρολίνας όσο εκείνη ακόμα ανέπνεε.

Ωστόσο, ο Πίτερσον συνελήφθη ως ύποπτος ανθρωποκτονίας. Στην πορεία της έρευνας η Αστυνομία ανακάλυψε γυμνές φωτογραφίες ανδρών, μηνύματα και ραντεβού στον υπολογιστή του Πίτερσον και μπήκε η υπόνοια πως η πιθανή ανακάλυψη των πληροφοριών από τη σύζυγό του ίσως αποτελέσε το κίνητρο. Παρότι τελικά ο Πίτερον πράγματι καταδικάστηκε για τον θάνατο της συζύγου του, κατόπιν εφέσεων, αφέθηκε ελεύθερος για τεχνικούς λόγους, αφού δεν αποδείχθηκε η εγκυρότητα κάποιων αποδεικτικών στοιχείων. Όμως, κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά τι συνέβη εκείνο το βράδυ, και αν τελικά ο συγγραφέας είναι αθώος ή ένοχος.

Το 2019, ο Πίτερσον έγραψε ένα βιβλίο αφηγούμενος τα γεγονότα, με τίτλο "Behind the Staircase". Και λίγα χρόνια μετά το πραγματικό συμβάν, το 2004, γυρίστηκε επίσης ένα ντοκιμαντέρ για την υπόθεση από τον Ζαν- Χαβιέ ντε Λεστράντ, το οποίο βραβεύτηκε και αργότερα συμπληρώθηκε με επιπλέον επεισόδια.

Η σειρά ξεκινά τώρα με ένα πλάνο του Πίτερσον (Κόλιν Φερθ) το 2017 πια που ετοιμάζεται για ακόμα μία μέρα. Έπειτα, επιστρέφουμε στον Δεκέμβριο, 16 χρόνια πριν όταν καλεί την αστυνομία και στη συνέχεια ακόμα πιο πριν, σ’ ένα οικογενειακό τραπέζι όπου τρώει όλη μαζί η οικογένεια που αποτελείται από τους γονείς και τα πέντε παιδιά του (ένα από την προηγούμενη σχέση της συζύγου και τέσσερα από τον Πίτερσον). Όλα μοιάζουν να βαίνουν καλώς.

Καθώς όμως ξεσπά το σκάνδαλο με τον θάνατο της συζύγου, η αλήθεια αρχίζει να ξετυλίγεται σαν κρεμμύδι. Οι αποκαλύψεις σοκάρουν και προβληματίζουν καθώς πέρα από το μυστήριο και την αγωνία το σενάριο φροντίζει να φωτίσει και τις δυο όψεις του νομίσματος, αφήνοντας αιχμές ένθεν κι ένθεν. Γιατί αφενός ένας νάρκισσος συγγραφέας, με κρυφή σεξουαλική ταυτότητα που μάλιστα κατά περιόδους στηριζόταν οικονομικά στη σύζυγό του μπορεί πράγματι να κινήσει τις υποψίες. Τι συμβαίνει όμως όταν ο ίδιος και προ του συμβάντος έχει αποκαλύψει με άρθρα του παραλείψεις και παρατυπίες του Δήμου και εν γένει της κρατικής μηχανής; Μήπως μια καταγγελία είναι βούτυρο στο ψωμί της εξουσίας που τώρα έχει πιάσει στη δαγκάνα τους μια ενοχλητική μύγα; Ενώ μια άλλη παράμετρος είναι ασφαλώς ο ρόλος των μίντια στην απονομή της δικαιοσύνης και το γεγονός πως η καταδίκη είναι δεδομένη πριν καν περάσει κανείς το κατώφλι των δικαστηρίων.

Οι συγκλονιστικές ερμηνείες του Κόλιν Φερθ και της Τόνι Κολέτ που υποδύεται τη σύζυγο, όπως και όλου του καστ προσφέρει μια όαση στο τηλεοπτικό τοπίο.

Συντελεστές: Αντόνιο Κάμπος (σκηνοθέτης) και πρωταγωνιστές: Κόλιν Φερθ, Τόνι Κολέτ, Σόφι Τέρνερ, Πάτρικ Σβαρτζενέγκερ, Νταν Χααν.

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!