ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Grace & Frankie: Τζέιν Φόντα & Λίλυ Τόμλιν μιλούν για δονητές και για το πώς η 3η ηλικία είναι cool

Η Τζέιν Φόντα μιλά με τη Λίλι Τόμλιν για τους αμέτρητους δονητές που της έκαναν δώρο και πώς τα παιδιά λατρεύουν να βλέπουν τις γιαγιάδες τους έτσι!

Grace & Frankie: Τζέιν Φόντα & Λίλυ Τόμλιν μιλούν για δονητές και για το πώς η 3η ηλικία είναι cool

«Αλήθεια, μπορεί η γιαγιά να το κάνει αυτό;» ήταν η αντίδραση πολλών παιδιών που είδαν την κωμωδία Grace and Frankie, τη μακροβιότερη μάλιστα του Netflix. Το εντυπωσιακό είναι πως κανείς, ούτε οι πρωταγωνιστές, μα ούτε και οι παραγωγοί, περίμεναν ένα τόσο ευρύ κοινό, κάθε ηλικίας να αγκαλιάσει ένα σίριαλ που μιλά για τη σεξουαλικότητα στην τρίτη ηλικία αλλά και το δικαίωμα σε μια γεμάτη, χαρούμενη ζωή.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν την υπόθεση η Γκρέις και η Φράνκι είναι δύο πολύ διαφορετικές προσωπικότητες, σύζυγοι δύο συνεταίρων που έχουν μαζί ένα δικηγορικό γραφείο. Όταν μαθαίνουν λοιπόν στα 70 τους πως οι σύζυγοί τους τις αφήνουν γιατί είναι γκέι και έχουν σχέση μεταξύ τους 40 χρόνια τώρα, ο κόσμος τους διαλύεται. Μα αυτός που θα χτίσουν μαζί, από την αρχή, θα είναι το πραγματικό αριστούργημα της ζωής τους.

Ιθύνων νους η Μάρτα Κάουφμαν (παραγωγός και σεναριογράφος της σειράς Τα Φιλαράκια) έμαθε κάποτε πως η Τζέιν Φόντα και η Λίλι Τόμλιν ήθελαν να κάνουν τηλεόραση. Η πηγή της εννούσε ξεχωριστά, εκείνη τις ταύτισε όμως στο μυαλό της, νομίζοντας πως η φίλη της τής είπε ότι ήθελαν να κάνουν κάτι μαζί και μπαμ! Πόσο μάλλον όταν η Κάουφμαν ήθελε να κάνει ένα σίριαλ μ’ ένα θέμα ταμπού ως θέμα: τη σεξουαλικότητα στην τρίτη ηλικία.

Όταν λοιπόν οι ηθοποιοί. βρέθηκαν με την παραγωγό για να κουβεντιάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας ξεκίνησαν να μιλάνε για το Viagra και συναφή βοηθήματα, σε μια απλή, άσχετη κουβέντα. Τότε η Φόντα είπε: «ξέρετε υπάρχει και μια ένεση που μπορείς να κάνεις απευθείας στο πέος» για να της απαντήσει η Τόμλιν: «πραγματικά θα πρέπει να βρεις νεότερους εραστές». «Να το, το σόου» σκέφτηκε η Κάουφμαν ακούγοντάς τις δύο σούπερσταρ του Χόλυγουντ να μιλάνε ελεύθερα μεταξύ τους και να αστειεύονται. Το Grace and Frankie είχε μόλις γεννηθεί.

Κάποια στιγμή, στο σίριαλ, η Γκρέις και η Φράνκι αποφασίζουν να στήσουν τη δική τους επιχείρηση: μια επιχείρηση που θα πουλάει ειδικά σχεδιασμένους δονητές για ηλικιωμένες γυναίκες με προβλήματα αρθρίτιδας. Όταν τις κοιτάνε εμβρόντητα τα παιδιά τους εκείνες απαντάνε «ναι, και οι ηλικωμένες γυναίκες αυνανίζονται, απλώς παίρνει λίγη περισσότερη ώρα να τα καταφέρεις».

Στο βίντεο στο οποίο οι δυο ηθοποιοί και οι συνετελεστές μοιράζονται τις σκέψεις τους για το σίριαλ, που με αυτή την 7η σεζόν, ολοκληρώνεται οριστικά, η Φόντα λέει κρατώντας έναν δονητή: «Είμαι μεγάλη φαν των δονητών. Θέε μου, είχα ξεχάσει πόσο μεγάλοι είναι». «Μα κοίτα αυτά τα εξογκώματα» είπε η Τόμλιν, «μα είναι τόσο υπερεκτιμημένοι». «Τα εξογκώματα είναι που μετράνε» της απαντά με νόημα η Φόντα για να σημειώσει πως τη χρονιά που έπαιζε η σεζόν με την επιχείρηση των δονητών, οι φίλοι της τής έστειλαν αμέτρητους δονητές ως χριστουγεννιάτικο δώρο. «Έπρεπε να δείτε το ντουλάπι δίπλα από το κρεβάτι μου» πρόσθεσε.

Στη σειρά βλέπουμε τις δυο φίλες να απελευθερώνονται από τα δεσμά και τις προσδοκίες των ίδιων, της οικογένειάς τους και της κοινωνίας και να γίνονται επιτέλους απλώς… ο εαυτός τους. Απολύτως ελεύθερες, ασυμβίβαστες και αποφασισμένες να γευτούν ακόμα και την τελευταία ρανίδα της ζωής τους. Με το ελεύθερο πνεύμα τους, τις σκανταλιές, τις περιπέτειες, τους έρωτες, τη διεκδίκηση του δικαιώματος στην απόλαυση και τον έρωτα, η Γκρέις και η Φράνκι έσπασαν τα στεγανά για το τι σημαίνει «ηλικιωμένος». Δεν θα ξεχάσουμε την αγωνία της Γκρέις να φαίνεται όμορφη και σφριγηλή όταν είχε έρθει η στιγμή να κάνει έρωτα με τον νέο της εραστή. Φορούσε ένα υπέροχο νυχτικό και τότε τη βλέπουμε να κουνάει στον καθρέφτη το κάτω μέρος του μπράτσου της, που κυμάτιζε. Αναπόφευκτα. Ή όταν έβγαλε όλο το μέικ απ της στη σπαρακτική σκηνή με έναν άλλο, νέο έρωτα, τον Νικ για να του πει «αυτή είμαι», χωρίς φτιασίδια- μα κυρίως για να το πει στον εαυτό της.

Ανεξαρτήτως ρυτίδων και αρθρίτιδας όλοι το ίδιο είμαστε, όλοι τα ίδια πράγματα έχουμε ανάγκη. Η ζωή δεν σταματά ποτέ. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι είχαν ανάγκη από κάτι τέτοιοι, ακόμα και οι νέοι» λέει η Φόντα προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει τη μεγάλη επιτυχία του σίριαλ, «γιατί όλοι δεν πρέπει να φοβόμαστε το γεγονός πως μεγαλώνουμε».

Grace & Frankie: Τζέιν Φόντα & Λίλυ Τόμλιν μιλούν για δονητές και για το πώς η 3η ηλικία είναι cool

Η Γκρέις, η Φράνκι και οι δονητές τους κέρδισαν τελικά ένα μεγάλο στοίχημα, ένα στοίχημα ζωής. Οι γιαγιάδες δεν θα είναι ποτέ ξανά εκείνο που νομίζαμε.

Kεντρική εικόνα: Splash News- Ideal

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

02 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Η ασύλληπτη γκάφα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προς την Μελίσσα ΜακΚάρθι: "Πήρες Ozempic";

Η τραγουδίστρια έσβησε αμέσως μετά το σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

Αν βρεθείς στο Λονδίνο μην χάσεις την μαγική έκθεση του Marc Quinn στο Kew Gardens

Μια έκθεση εντυπωσιακών γλυπτών που συνομιλούν με τον φυτικό κόσμο περιμένουν τους επισκέπτες του Kew Gardens, ενός από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της μητρόπολης.

02 Μαϊ 2024

Τάιρα Μπανκς - Χάιντι Κλουμ: Η ζωή αρχίζει στα 50

Μια εμφάνιση- έκπληξη στην συναυλία της Μαράια Κάρεϊ στο Λας Βέγκας, έκαναν τα δυο τοπ μόντελς και το γλέντησαν πραγματικά.

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

02 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα ανάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές.

02 Μαϊ 2024

Όταν η Ρούνεϊ Μάρα υποδύθηκε τη Μαρία Μαδγαληνή δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ

Τότε η ηθοποιός είχε δηλώσει πως η Μαρία Μαγδαληνή υπήρξε "ριζοσπαστική" γυναίκα.

02 Μαϊ 2024

Τομ Χανκς- Ρίτα Γουίλσον: "Ακόμα δεν πιστεύω πως η γυναίκα μου βγαίνει μαζί μου"

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν 36 χρόνια γάμου και έχουν πολλά να πουν για τις σχέσεις.

02 Μαϊ 2024

Ο πρίγκιπας William μιλά για πρώτη φορά για την υγεία της Kate

Τη δική της μάχη με τον καρκίνο δίνει η πριγκίπισσα Kate Middleton, και ο πρίγκιπας William θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της.

01 Μαϊ 2024

Πολ Όστερ:Το συγκλονιστικό βιβλίο του για την οπλοκατοχή και το οικογενειακό δράμα που κρύβεται από πίσω

Ο σπουδαίος συγγραφέας Πολ Όστερ προσπαθεί να εξηγήσει ένα αμιγώς αμερικανικό φαινόμενο, που κρύβει και ένα οικογενειακό δράμα.

01 Μαϊ 2024

O Κιάνου Ριβς φιλά (ξανά) την σύντροφό του με ανοιχτά μάτια - Μήπως είναι το νέο dating trend;

Για ακόμα μια φορά ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το φιλί του ηθοποιού Keanu Reeves στη σύντροφό του Alexandra Grand.

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου