ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Είμαστε σίγουροι ότι η Τζίτζι Χαντίντ θα καλούσε τον 3ψηφιο αντικαπνιστικό αριθμό εάν ζούσε Ελλάδα

Έδιωξε με σπρωξιές την τύπισσα που μπούκαρε στο σόου της Chanel απρόσκλητη, γιατί να μην καταδώσει και το διπλανό μοντέλο που φουμάρει στα παρασκήνια;

Είμαστε σίγουροι ότι η Τζίτζι Χαντίντ θα καλούσε τον 3ψηφιο αντικαπνιστικό αριθμό εάν ζούσε Ελλάδα

Περίεργο πράγμα η άτυπη εξουσία, η εξουσία δηλαδή, που δεν δίνεται ευθέως, με άμεσα πολυφωνικές διαδικασίες σε κάποιον, αλλά του παραχωρείται κάπως υπόγεια, λόγω συγκυριών ή τυχαίων γεγονότων.

Ακόμα πιο περίεργο το ψυχολογικό εφέ που αντανακλά πάνω στους ανθρώπους που την κουβαλούν σαν το σεβαλιέ-οικόσημο στο μικρό δάχτυλο, του δεξιού χεριού. Λες και αυτομάτως τοποθετούνται στο απυρόβλητο (στο απυροβόλητο θα ήταν σωστότερο) και δικαιούνται να μεσολαβήσουν, να διευθετήσουν, να λύσουν κάθε έκτακτο πρόβλημα. Λες και είναι οι μεσσίες που περιμέναμε, ακόμα κι αν δεν το ξέραμε.

Αυτοί οι τύποι ανθρώπων, λοιπόν, που βρέθηκαν με μη θεσμοθετημένα οφίκια, στα καλά καθούμενα, είναι απρόβλεπτοι. Βαθιά αναμενόμενοι τελικά, γιατί θα χρησιμοποιήσουν την πρόσκαιρη δύναμή τους, για το «κοινό καλό», έχοντας πάντα στο μυαλό τους την ικανοποίηση που θα λάβουν «κάνοντας το σωστό».

Ένα τέτοιο ζωντανό παράδειγμα μοιάζει να είναι το μοντέλο Τζίτζι Χαντίντ, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, στο τελευταίο σόου του οίκου Chanel αιφνιδίασε τους πάντες περισσότερο από την παριζιάνα κωμικό και περφόρμερ Μαρί Μπενολιέγ, που μπούκαρε απρόσκλητη στην πασαρέλα κάνοντας το κομμάτι της. Μπορεί με αυτό τον τρόπο να ήθελε να διαφημίσει τη θεατρική παράστασή της στη γαλλική πρωτεύουσα, μπορεί να ήθελε να τονίσει το ελεύθερο δικαίωμα στην πασαρέλα για όλες τις γυναίκες (ξερωγώ).

Ό,τι και να ήθελε η Μαρί, η Τζίτζι έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους χωρίς, βέβαια, κανείς να της έχει ζητήσει κάτι τέτοιο. Απομάκρυνε την κωμικό κλείνοντας της το δρόμο και σπρώχνοντάς την προς τις σκάλες της εξόδου.

Η σκηνή έκανε το γύρο του κόσμου και όσοι την είδαν ξαναμοιράστηκαν στα δυο. Σε αυτούς που είπαν «μπράβο» και σε αυτούς που τρόμαξαν με την αντίδρασή της. Δηλαδή, πώς την έχει δει; Σεκιούριτι; Εκπρόσωπος του νόμου; Εκπρόσωπος του οίκου Chanel; Εκπρόσωπος του τίποτα;

Αυτομάτως, αλλά με κάποια ενδιάμεσα, κενά άλματα σκέψης, φτάνουμε στη δική μας πραγματικότητα και τοποθετούμε τη Τζίτζι και την αόρατη μπέρτα του σούπερ ήρωα που φοράει, στην ελληνική πραγματικότητα. Δηλαδή, εάν ζούσε εδώ και της λέγανε ότι έχεις τη δυνατότητα να καλέσεις αυτόν τον τριψήφιο αριθμό και να «δώσεις» στην αστυνομία όποιον καπνίζει σε χώρο που απαγορεύεται, τι θα έκανε αυτή; Θα καθόταν πίσω στην καρέκλα της και θα έλεγε «όχι βέβαια, δεν είναι δική μου δουλειά, εγώ ένα ακριβοπληρωμένο μοντέλο είμαι, τίποτα παραπάνω» τινάζοντας τα καστανόξανθα μαλλιά της; Ή θα πρόβαλε το γυμνασμένο, κομψό δάχτυλό της για να πληκτρολογήσει τους τρεις αριθμούς της υπερπροσπάθειας;

Εσείς τι πιστεύετε ότι θα έκανε; Το πρώτο ή το δεύτερο;

Δείτε την επίμαχη σκηνή εκδίωξης της κωμικού από το σόου της Chanel με την μεσολάβηση της Τζίτζι Χαντίντ:

Φωτό: Reuters

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.