ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ευχαριστώ, φοράω εσώρουχα». Το μοντέλο Ηλιάνα Παπαγεωργίου μιλάει για μια παρενόχληση φωτογράφου

Η Ηλιάνα εμπιστεύεται τις γυναίκες, περιγράφει τη λεπτή ισορροπία των σχέσεων μεταξύ τους και μιλάει για την παρενόχληση που δέχτηκε από Έλληνα φωτογράφο.

«Ευχαριστώ, φοράω εσώρουχα». Το μοντέλο Ηλιάνα Παπαγεωργίου μιλάει για μια παρενόχληση φωτογράφου

Την Ηλιάνα Παπαγεωργίου την γνώρισα πρώτη φορά το 2009.

Θα την φωτογράφιζα για το περιοδικό Blue της Aegean Airlines. Ήταν από τις πρώτες της φωτογραφίσεις και θα ήταν το πρώτο της εξώφυλλο. Στην πορεία των χρόνων θα ακολουθούσαν ακόμα 3 εξώφυλλα και πολλές άλλες συνεργασίες μαζί της.

Η Ηλιάνα είναι από τα κορίτσια που από το πρώτο λεπτό σε κερδίζει με την ευγένεια της, ξεχωρίζει για τον επαγγελματισμό της, την πειθαρχία και την σοβαρή και μετρημένη συμπεριφορά της.

«Η συμπεριφορά είναι ο καθρέφτης, επάνω στον οποίο επιδεικνύει καθένας την εικόνα του» είπε ο Γκαίτε. Και η εικόνα της Ηλιάνας ξεχωρίζει μόνο θετικά.

Βρεθήκαμε για καφέ και συζήτηση σε έναν χώρο που μας θυμίζει λίγο Νέα Υόρκη. Την ακούω και καμαρώνω για την σεμνότητα και τον τρόπο που μιλάει.

«Ευχαριστώ, φοράω εσώρουχα». Το μοντέλο Ηλιάνα Παπαγεωργίου μιλάει για μια παρενόχληση φωτογράφου
Έχω σπουδάσει δημοσιογραφία και διοίκηση επιχειρήσεων. Έχω κάνει πολιτικό ρεπορτάζ και συνεντεύξεις ραδιοφώνου. Δούλευα πίσω από τις κάμερες.

-Τι έχεις σπουδάσει;

Έχω σπουδάσει δημοσιογραφία και διοίκηση επιχειρήσεων. Έχω κάνει πολιτικό ρεπορτάζ και συνεντεύξεις ραδιοφώνου. Δούλευα πίσω από τις κάμερες.

-Και πως έγινε και βρέθηκες μπροστά από τις κάμερες;

Όταν σπούδαζα νόμιζαν ότι είμαι ήδη μοντέλο. Άθελα μου πήγα μια μέρα στο πρακτορείο μοντέλων της Έλενας Χριστοπούλου. Όταν με είδε να περνάω την πόρτα σηκώθηκε από το γραφείο της και είπε “Αυτή είναι δική μου”.

-Πώς ένιωσες στην πρώτη σου φωτογράφιση;

Ντρεπόμουν πάρα πολύ. Όταν με έβαφαν και μου έφτιαχναν τα μαλλιά μου, αναρωτιόμουν “Θεέ μου τι θα κάνω, θα κοκκινίσω και θα σηκωθώ να φύγω”. Όταν έφτασα στο σετ ένιωσα ότι εδώ ανήκω.

-Ποια είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχει ένα μοντέλο επαγγελματίας;

Να έχεις θετική ενέργεια, να προσπαθείς πάρα πολύ, να μην επαναπαύεσαι να είσαι συνεπής επαγγελματίας.

-Η οικογένεια σου που βρίσκεται;

Είναι στη Πάτρα και έρχομαι πάντα να τους βλέπω στις διακοπές. Είναι γυναικοκρατούμενη η οικογένειά μου και είμαι πολύ δεμένη μαζί τους. Μου λείπουν πολύ και προσπαθώ να παραμένω Ελληνίδα. Στο μυαλό μου έχω πάντα την Ελλάδα και νιώθω ότι μένω εκεί και όχι στη Νέα Υόρκη.

-Πώς εξηγείς το δέσιμο που έχουμε εμείς οι γυναίκες;

Μεγάλωσα με τη νοοτροπία αυτή. Δένομαι με τις γυναίκες, ακόμα και η μάνατζερ μου είναι η δεύτερη μου μάνα. Εμπιστεύομαι τις γυναίκες. Άμα δεν έχεις ανασφάλειες και πιστεύεις στον εαυτό σου, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς από τις άλλες γυναίκες.

Ενοχλεί το να είσαι άνετη. Όπου και να με βάλεις θα νιώσω σαν να είναι ο χώρος μου. Είμαι απλή, γίνομαι ένα με τον κόσμο, θα μιλήσω άνετα με τους άντρες. Πιστεύω ότι οι άντρες έχουν ένα άλλου τύπου coolness, οπότε αυτή συμπεριφορά μου φέρνει πολλές φορές σε δύσκολη θέση τις άλλες γυναίκες.

-Οι γυναίκες σε βλέπουν ανταγωνιστικά;

Με την δουλειά μου και την εξωτερική μου εικόνα η πρώτη επαφή με γυναίκες είναι συνήθως αρνητική. Παλεύω πολύ για να πείσω κάποιον ότι είμαι εντάξει.

-Νομίζεις ότι είναι αρνητικές επειδή ενοχλεί η ομορφιά;

Ενοχλεί το να είσαι άνετη. Όπου και να με βάλεις θα νιώσω σαν να είναι ο χώρος μου. Είμαι απλή, γίνομαι ένα με τον κόσμο, θα μιλήσω άνετα με τους άντρες. Πιστεύω ότι οι άντρες έχουν ένα άλλου τύπου coolness, οπότε αυτή συμπεριφορά μου φέρνει πολλές φορές σε δύσκολη θέση τις άλλες γυναίκες.

-Με τον χρόνο περνάει η ομορφιά;

Ναι η ομορφιά περνάει. Θεωρώ ότι υπάρχουν γυναίκες που και να μεγαλώσουν δε τους αλλοιώνει ο χρόνος. Μένουν για πάντα όμορφες και πιστεύω ότι φταίει η αύρα τους. Η γλυκύτητα, η λάμψη, το χαμόγελο σου, όσο και να μεγαλώσεις άμα είσαι όμορφος μέσα σου δε θα ασχημαίνεις ποτέ.

Δεν φοβάμαι τον χρόνο. Δεν το σκέφτομαι. Μου αρέσει όσο περνάει ο χρόνος, θεωρώ ότι εξελίσσομαι σαν άνθρωπος, κάνω καινούργια πράγματα και ανυπομονώ να δω που θα με οδηγήσει όλο αυτό.

-Φοβάσαι τον χρόνο;

Δεν φοβάμαι τον χρόνο. Δεν το σκέφτομαι. Μου αρέσει όσο περνάει ο χρόνος, θεωρώ ότι εξελίσσομαι σαν άνθρωπος, κάνω καινούργια πράγματα και ανυπομονώ να δω που θα με οδηγήσει όλο αυτό. Ξεκίνησα από το μηδέν και έχω φτάσει σε ένα σημείο πολύ καλό. Κάθε μέρα όλο και κάτι καινούργιο έρχεται και μου αρέσει

-Έρχεται η μέρα που δεν μπορείς να κάνεις άλλο μόντελινγκ. Τι κάνεις;

Αυτή την μέρα την περιμένω κιόλας. Έχω κάνει σχέδια. Κάνω μια εταιρεία με παπούτσια μαζί με έναν φίλο μου. Θα είναι ένα απλό σχέδιο σανδαλιού, όχι όμως σαν τα τουριστικά. Θα παράγεται στην Ελλάδα για να την στηρίξουμε. Ελπίζουμε το καλοκαίρι να τα βγάλουμε στην αγορά. Η έδρα μας θα είναι στη Νέα Υόρκη. Το όλο θέμα θα είναι καθαρά ελληνικό.

Μου έχουν προτείνει να γίνω ηθοποιός στην Αμερική και το θεωρώ άπιαστο όνειρο γιατί δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω αν το αγαπάω ή όχι. Έχω αρχίσει να το συζητάω και να το σκέφτομαι λίγο.

-Ποιο είναι το άπιαστο όνειρο σου;

Μου έχουν προτείνει να γίνω ηθοποιός στην Αμερική και το θεωρώ άπιαστο όνειρο γιατί δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω αν το αγαπάω ή όχι. Έχω αρχίσει να το συζητάω και να το σκέφτομαι λίγο.

-Πιστεύεις στην δυναμική της γυναίκας;

Φυσικά, υπάρχει τεράστια διαφορά με τους άντρες, γιατί πίσω από τη δυναμική του άντρα βρίσκεται μια γυναίκα. Μαμά, φίλη, αδελφή κτλ. Αν πείσεις κάποιον με έμμεσο τρόπο, ότι μπορεί να κάνει αυτό που θέλει τότε θα τον βοηθήσει πολύ. Πιστεύω ότι πολλοί άντρες έχουν πετύχει με τη βοήθεια των γυναικών.

Η Kim Κardashian ενώ δε τη συμπαθώ έχει έναν δυναμισμό και μια εξυπνάδα που κυριαρχεί όλο τον κόσμο της μόδας. Η Gwyneth Paltrow είναι πρότυπό μου, έχει ένα καλό lifestyle, ψάχνεται με το κόσμο και είναι πολύ κοντά με τα παιδιά της. Είναι φυσική, ευγενική.

-Από όλες τις χώρες που έχεις ζήσει ποιες γυναίκες θεωρείς δυναμικές;

Πιστεύω ότι είναι πολύ διαφορετικές. Στην Ελλάδα βλέπουν τη γυναίκα κατώτερη ενώ στη Νέα Υόρκη όλοι είναι ίσοι. Θα ήθελα να δω τις γυναίκες να ενωθούν, να βοηθήσουν η μία την άλλη, να είναι σε υψηλότερες δουλειές. Όταν είχα πάει στη Γερμανία παρατηρούσα την Άνγκελα Μέρκελ και πιστεύω ότι είναι πανέξυπνη. Ο τρόπος που κανονίζει, ανεβαίνει και κατεβαίνει, πως έχει καταφέρει να διοικεί όλη την Ευρώπη και με τον τρόπο της κατάφερε να είναι εκεί που είναι. Την αγαπώ γιατί είναι δυναμική γυναίκα αλλά ταυτόχρονα θέλω και να τη χαστουκίσω. Επίσης η Kim Κardashian ενώ δε τη συμπαθώ έχει έναν δυναμισμό και μια εξυπνάδα που κυριαρχεί όλο τον κόσμο της μόδας. Η Gwyneth Paltrow είναι πρότυπό μου, έχει ένα καλό lifestyle, ψάχνεται με το κόσμο και είναι πολύ κοντά με τα παιδιά της. Είναι φυσική, ευγενική.

Ο φωτογράφος ξαφνικά μου λέει ότι θα αλλάξει το θέμα και ότι θα πρέπει να φορέσω ένα συγκεκριμένο εσώρουχο. Ήρθε και μου έδωσε ένα εσώρουχο και του λέω “Ευχαριστώ φοράω εσώρουχα”.

-Έχεις παρενοχληθεί ποτέ;

Όχι ευτυχώς δεν μου έχει συμβεί κάτι ακραίο. Το μόνο που έχω ζήσει ήταν σε μία φωτογράφιση στην Ελλάδα με ένα πολύ ωραίο κόνσεπτ. Ο φωτογράφος ξαφνικά μου λέει ότι θα αλλάξει το θέμα και ότι θα πρέπει να φορέσω ένα συγκεκριμένο εσώρουχο. Ήρθε και μου έδωσε ένα εσώρουχο και του λέω “Ευχαριστώ φοράω εσώρουχα”. Εκείνος επέμενε λέγοντας ότι θα ήταν καλύτερο για την δουλειά μου και την προβολή μου. Έγινα έξαλλη και του είπα ότι για τη δουλειά μου και για εμένα αποφασίζω και σκέφτομαι εγώ. Σηκώθηκα να φύγω και με απείλησε ότι θα καλέσει το γραφείο και το περιοδικό για να με διώξουν. Θυμάμαι ότι του απάντησα πολύ περήφανα: “Κάνε το λάθος και πάρε τηλέφωνο στο γραφείο μου, για να μιλήσεις στη μάνατζερ μου, σε προκαλώ να την καλέσεις τώρα.” Την πήρε και τα άκουσε πολύ άσχημα και ζήτησε συγνώμη. Εκεί φάνηκε η στήριξη που παίρνεις από γυναίκες.

-Το μότο σου για την ζωή;

Να είσαι ευγνώμων και να μετράς κάθε βράδυ τις ευλογίες που σου έχει δώσει ο θεός. Ό,τι δυσκολίες και να περνάς, είσαι πιο ευλογημένος απ’ ό,τι νομίζεις.

Φυσικά, υπάρχει τεράστια διαφορά με τους άντρες, γιατί πίσω από τη δυναμική του άντρα βρίσκεται μια γυναίκα. Μαμά, φίλη, αδελφή κτλ. Αν πείσεις κάποιον με έμμεσο τρόπο, ότι μπορεί να κάνει αυτό που θέλει τότε θα τον βοηθήσει πολύ. Πιστεύω ότι πολλοί άντρες έχουν πετύχει με τη βοήθεια των γυναικών.

Read Next

06 Φεβ 2026

Emma Stone | Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο απέχει από τα social media

Σε μια εποχή που celebrities αφιερώνουν ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου εξηγεί γιατί αρνείται να το κάνει.

06 Φεβ 2026

Στο πάρτι γενεθλίων της Ηλιάνας Παπαγεωργίου | Η εντυπωσιακή τούρτα που έσβησε πλάι στον Γιάννη Καραβασάνη

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου γιόρτασε τα γενέθλιά της με τον αρραβωνιαστικό της και αγαπημένα πρόσωπα.

Περισσότερα από

News

06 Φεβ 2026

Πριν γίνει βασίλισσα: Το βίντεο της Letizia Ortiz στο Καρναβάλι των Καναρίων Νήσων που έχει γίνει viral

Όταν πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, η βασίλισσα Letizia μετάδωσε live το Καρναβάλι των Καναρίων Νήσων ως ρεπόρτερ!

06 Φεβ 2026

Παύλος Ντε Γκρες | Θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των 25ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων;

Την Παρασκευή Φεβρουαρίου, η φαντασμαγορική τελετή έναρξης των 25ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Mιλάνο-Cortina 2026.

06 Φεβ 2026

Τζένη Μελιτά | Μόλις μάς έδωσε την τέλεια ιδέα για τις βραδιές του σαββατοκύριακου

Η Τζένη Μελιτά προτείνει την ιδανική μορφή διασκέδασης για τα σαββατοκύριακα με φίλους.

06 Φεβ 2026

Βασίλισσα Ελισάβετ | Τα συνοδευτικά που επέλεγε για το απογευματινό της τσάι

Το afternoon tea υπήρξε ένα από τα σταθερά ραντεβού της βασίλισσας Ελισάβετ.

06 Φεβ 2026

Kristen Stewart: "Αισθάνομαι ακόμα στοιχειωμένη από την πριγκίπισσα Diana"

Η εξομολόγηση της ηθοποιού για την "ιδιαίτερη σχέση" που απέκτησε με την αδικοχαμένη πριγκίπισσα Diana μετά την ταινία Spencer, όπου και την υποδύθηκε.

06 Φεβ 2026

Η Σία Κοσιώνη επέστρεψε σπίτι | Τα πρώτα λόγια και η οικογενειακή φωτογραφία με τον Κώστα Μπακογιάννη και τον γιο τους

Η Σία Κοσιώνη περιστοιχισμένη από τα αγαπημένα της πρόσωπα μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας της.

06 Φεβ 2026

Η απόφαση πριγκιπικού ζευγαριού που προκάλεσε έκπληξη στο Παλάτι της Δανίας

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, ένα πριγκιπικό ζευγάρι επιστρέφει στη Δανία, με την ανακοίνωση να γίνεται από τους ίδιους.

06 Φεβ 2026

Κλέλια Ανδριολάτου | Πανέμορφο κατάξανθο κοριτσάκι στην αγκαλιά της αδερφής της

Η Κλέλια Ανδριολάτου μοιράζεται μία σπάνια λήψη από τα παιδικά της χρόνια.

06 Φεβ 2026

Ποιοι royals εμπλέκονται στην υπόθεση Epstein;

Πολλά δημόσια πρόσωπα κατονομάστηκαν στα νέα έγγραφα της υπόθεσης Epstein που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου. Ανάμεσά τους είναι και αρκετά μέλη βασιλικκών οικογενειών.

06 Φεβ 2026

"Το μεγάλο νόημα είναι στις μικρές νίκες" | Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη έστειλε το πιο όμορφο μήνυμα της ημέρας

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη εμπνέει και ενθαρρύνει με τη νέα της ανάρτηση.