ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Μπερδεύει την ομοφυλοφιλία, μια ελεύθερη ερωτική προτίμηση, με την παιδεραστία και τον βιασμό»

«Σκανδαλώδεις» χαρακτήρισε ο Φοίβος Δεληβοριάς τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, του νομικού εκπροσώπου του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Μπερδεύει την ομοφυλοφιλία, μια ελεύθερη ερωτική προτίμηση, με την παιδεραστία και τον βιασμό»

Ο Φοίβος Δεληβοριάς δεν συνηθίζει τις τηλεοπτικές τοποθετήσεις για ζητήματα που δεν άπτονται της μουσικής, αυτή τη φορά όμως με αφορμή τις νέες δηλώσεις Αλέξη Κούγια βγήκε στο «Πρωινό» και μίλησε για το θέμα των ημερών.

Ο ερμηνευτής και τραγουδοποιός είπε, μεταξύ άλλων: «Χτες προσπαθούσα να παρακολουθήσω τηλεόραση και αλλάζοντας όλα τα κανάλια έβλεπα τον κύριο Κούγια. Είναι καταπληκτική η ικανότητά του να κινείται από κανάλι σε κανάλι! Δεν μου κάνουν εντύπωση ούτε αυτά που είπε ούτε το στυλ του, το οποίο είναι πολύ γνωστό τηλεοπτικά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το εξής. Αυτά που λέει ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Δηλαδή αυτά που είπε χτες είναι οι απόψεις του κυρίου Λιγνάδη».

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το εξής. Αυτά που λέει ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Δηλαδή αυτά που είπε χτες είναι οι απόψεις του κυρίου Λιγνάδη».

Ο Δεληβοριάς πρόσθεσε: «Τι μας είπε ο κύριος Λιγνάδης χτες; Ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα, ότι ένας ομοφυλόφιλος ή ένας άνθρωπος που έχει εξωσυζυγική σχέση είναι αναξιόπιστος, δηλαδή αν ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος δει μια δολοφονία, ας πούμε, δεν μπορεί να πάει στο δικαστήριο να το μαρτυρήσει».

Όπως συμπλήρωσε στον τηλεοπτικό σχολιασμό του: «Επίσης ο δικηγόρος του μπερδεύει την ομοφυλοφιλία, που είναι μια ελεύθερη ερωτική προτίμηση, με την παιδεραστία, που είναι ένα ειδεχθές και ποινικά κολάσιμο έγκλημα, και με τον βιασμό, που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ο κύριος Λιγνάδης, που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροήν και πολλά άλλα αδικήματα, αυτή τη φορά βγαίνει και μας λέει αυτά τα πράγματα. Εδώ υπάρχει ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο. Ο άνθρωπος ο οποίος επελέγη από την κυβέρνηση να εκπροσωπήσει το ελληνικό θέατρο, να είναι σύμβολο, βγαίνει και λέει τέτοια πράγματα. Οι απόψεις του είναι αυτές, πιθανότατα τις δίδασκε και στα παιδιά.

«Ο δικηγόρος του μπερδεύει την ομοφυλοφιλία, που είναι μια ελεύθερη ερωτική προτίμηση, με την παιδεραστία, που είναι ένα ειδεχθές και ποινικά κολάσιμο έγκλημα, και με τον βιασμό, που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα»

»Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει κάνει ο Λιγνάδης μέχρι τώρα, αλλά αυτό που έγινε χτες είναι ήδη ένα έγκλημα, ένας βιασμός και της πραγματικότητας και των θυμάτων και των ανθρώπων που είναι να μιλήσουν. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί επελέγη ο κύριος Κούγιας και γιατί βγαίνει σε όλα τα κανάλια να πει αυτά τα πράγματα. Το κάνει για να φοβηθούν αυτοί που μίλησαν και αυτοί που προτίθενται να μιλήσουν και το σκέφτονται, γιατί βλέπουν την εικόνα της κοινωνίας που εκπροσωπούν οι κύριος Κούγιας και ο κύριος Λιγνάδης. Μιας κοινωνίας που φτάνει να πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα».

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει κάνει ο Λιγνάδης μέχρι τώρα, αλλά αυτό που έγινε χτες είναι ήδη ένα έγκλημα, ένας βιασμός και της πραγματικότητας και των θυμάτων και των ανθρώπων που είναι να μιλήσουν»

Ο Δεληβοριάς επιχείρησε όμως να φωτίσει και μια ακόμα πτυχή του θέματος: «Ένα άλλο σκανδαλώδες ζήτημα είναι ότι ο κύριος Λιγνάδης πολιτικοποιεί ο ίδιος την υπόθεσή του. Λέει, είμαι εδώ γιατί υπάρχει μια σκευωρία εναντίον της κυβέρνησης και της επένδυσης στο Ελληνικό. Και δεν είδα κανένα κυβερνητικό στέλεχος να βγει και να διαμαρτυρηθεί για αυτά που είπε ο κύριος Λιγνάδης και που πιστεύει, προφανώς, ο κύριος Λιγνάδης».

«Ένα άλλο σκανδαλώδες ζήτημα είναι ότι ο κύριος Λιγνάδης πολιτικοποιεί ο ίδιος την υπόθεσή του. Λέει, είμαι εδώ γιατί υπάρχει μια σκευωρία εναντίον της κυβέρνησης και της επένδυσης στο Ελληνικό»

Κλείνοντας, θέλησε να περάσει ένα αισιόδοξο και δυνατό μήνυμα: «Το θέατρο βλάπτεται όχι από τις αποκαλύψεις, αλλά από τις δράσεις και τις απόψεις ανθρώπων σαν τον κύριο Λιγνάδη. Έρχεται μια καλύτερη μέρα για το θέατρο και την κοινωνία, αρκεί να μιλήσουμε. Το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν. Θα τους στηρίξουμε με μεγάλη αγάπη και ενθουσιασμό».

Δείτε την τηλεοπτική εμφάνιση του Φοίβου Δεληβοριά:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: NDP

Read Next

19 Ιαν 2026

Felipe & Letizia της Ισπανίας | Για ποιον λόγο αποχωρούν αιφνιδιαστικά από την Αθήνα

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας βρίσκονται στην Αθήνα, όπου έχει επιβεβαιωθεί ότι αλλάζουν το πρόγραμμά τους μετά τα τραγικά γεγονότα στην πατρίδα τους.

19 Ιαν 2026

Marie Chantal | Γιατί δεν συνόδευσε τον Παύλο Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη στη Μητρόπολη Αθηνών;

Τι πραγματικά συμβαίνει με την επιχειρηματία και ποιος ο λόγος της "εξαφάνισης" της.

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2026

Χρυσή Βαρδινογιάννη – Nina Flohr | Συνόδευσαν την οικογένεια Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη

Η διακριτική παρουσία των συζύγων του Νικόλαου και Φίλιππου Ντε Γκρες στο πλευρό της Άννας Μαρίας.

19 Ιαν 2026

Κηδεία Ειρήνης | Πρώτη επίσημη εμφάνιση στην Ελλάδα για τη διάδοχο του ισπανικού θρόνου

To βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας βασιλιάς Felipe και βασίλισσα Letizia, με τις κόρες τους πριγκίπισσα Leonor και Infanta Sofia στην Αθήνα.

19 Ιαν 2026

Η κίνηση του Παύλου Ντε Γκρες στη Σοφία της Ισπανίας στη Μητρόπολη Αθηνών

Η χειρονομία του γιου της Άννας Μαρίας στην αγαπημένη του θεία, βασίλισσα Σοφία, που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

19 Ιαν 2026

Όπως δεν την έχουμε ξαναδεί | Η Δήμητρα Ματσούκα με athleisure look σε δημόσια εμφάνιση

Η Δήμητρα Ματσούκα σε μια ανατρεπτική εμφάνιση στην κοπή της πίτας της "Κόμισσας της Φάμπρικας".

19 Ιαν 2026

Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη | Οι αφίξεις στη Μητρόπολη Αθηνών

Σήμερα Δευτέρα 19 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η εξόδιος ακολουθία στην πριγκίπισσα Ειρήνη.

19 Ιαν 2026

"Ήταν πραγματικά κακιά": Η αποκάλυψη για τη Celine Dion από πρώην συνεργάτη της

Η άγνωστη αντιπαλότητα ανάμεσα στη Celine Dion και τη Lara Fabian.

19 Ιαν 2026

Ελένη Βουλγαράκη | Το πλούσιο brunch που απόλαυσε σε spot της Λισαβόνας

Η Ελένη Βουλγαράκη μοιράζεται το λαχταριστό πρωινό που επέλεξε στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

19 Ιαν 2026

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση επέστρεψε στο instagram | H οικογενειακή έξοδος σε αγαπημένο της στέκι

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση απολαμβάνει το αγαπημένο της γλυκό με το αγόρι της.

18 Ιαν 2026

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου | Το αγαπημένο της πρωινό είναι η υγιεινή επιλογή που θέλεις για το ξεκίνημα της ημέρας σου

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έχει την τέλεια υγιεινή πρόταση για το πρωινό μας γεύμα.

16 Ιαν 2026

Στα μπλε η Ιωάννα Μαλέσκου | Η εμφάνιση σε κοσμικό event

Η Ιωάννα Μαλέσκου σε νέα δημόσια εμφάνιση με κομψό σύνολο.