ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Απάντηση της Σμαράγδας Καρύδη μετά την πολυσυζητημένη ανάρτηση περί προσευχής για τους πυρόπληκτους

«Σ ’αυτούς όμως που ειλικρινά κάτι παρανόησαν κι ένιωσαν ότι απαξίωσα τη θρησκευτική πίστη ή ότι τους κουνάω το δάχτυλο θέλω να πω τα εξής».

Απάντηση της Σμαράγδας Καρύδη μετά την πολυσυζητημένη ανάρτηση περί προσευχής για τους πυρόπληκτους

Με μια νέα ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram, θέλησε να απαντήσει η Σμαράγδα Καρύδη, σε όλους όσους έσπευσαν να κακολογήσουν το κείμενο που είχε γράψει η ίδια, για τις φονικές πυρκαγιές στην Αντολική Αττική.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός είχε τονίσει πως το να προσευχόμαστε για τους συνανθρώπους μας, δεν αρκεί, καθώς αυτό που χρειάζονται άμεσα οι πυρόπληκτοι, είναι οι πράξεις.

Δείτε τη νέα ανάρτηση της Σμαράγδας Καρύδη:

«Κάτι ακόμα περί προσευχής και ευθύνης. Διάβασα όλα τα σχόλια σας, στο προηγούμενο μου ποστ δυστυχώς δεν μπορώ ν’απαντήσω στον καθένα χωριστά κι η ανάρτηση αυτή δεν απευθύνεται στους κακοπροαίρετους που ξεσπάνε με βρισιές στα σόσιαλ μίντια γιατί αυτοί δε με αφορούν καθόλου. Σ’αυτούς όμως που ειλικρινά κάτι παρανόησαν κι ένιωσαν ότι απαξίωσα τη θρησκευτική πίστη ή ότι τους κουνάω το δάχτυλο θέλω να πω τα εξής: Καταρχάς, σε όλα όσα μας καταλογίζω βάζω πρώτο τον εαυτό μου είτε γιατί κάποια απ´αυτά τα έχω πράξει κι η ίδια είτε γιατί κάποια τα έχω ανεχτεί ή έχω αδιαφορήσει.Γι αυτό και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό. Αυτό που συνέβη μας τάραξε και μας πλήγωσε όλους. Και το ότι κανείς δεν αναγνωρίζει τα λάθη του και δε ζητάει συγγνώμη μας πληγώνει ακόμα περισσότερο. Αυτό που είπα είναι ότι η λύση στα προβλήματα βρίσκεται στις πράξεις. Μίλησα για την ευθύνη του πολίτη, μιάς και για το τι σημαίνει η ευθύνη του πολιτικού δεν έχουμε ακόμα αποφανθεί.

Δεν είχε καμία σχέση με τη θρησκεία τη χριστιανική ή οποιαδήποτε άλλη. Η προσευχή είναι προσωπική ανάγκη. Δε θέλει προστακτική. Θέλει ησυχία. Είναι ελπίδα και παρηγοριά. Δεν μπορεί να είναι ένα χασταγκ διανθισμένο με κλαμμένες φατσούλες στο ινσταγκραμ κι αυτό να σε ησυχάζει. Δεν είναι ώρα για να ησυχάσουμε. Οι φατσούλες γενικώς είναι μια χαρά αλλά όταν έχεις νεκρούς εν καιρώ ειρήνης, ενώ θα μπορούσες να μην έχεις, οφείλεις να είσαι σοβαρός και να κοιτάξεις τι δεν έγινε σωστά αλλά και τι μπορεί να κάνεις για να μη ξαναγίνει. Γιατί έχει ξαναγίνει. Δεν ήταν καν η πρώτη φορά. Γιατί κάτι έφταιξε και τότε και τώρα. Κι έχουμε ευθύνη.Έχουμε γιατί αυτοί που μας κυβερνούν έχουν εκλεγεί και πληρώνονται από μας κι είναι υποχρεωμένοι να μας δίνουν λογαριασμό. Κι εμείς οφείλουμε να το απαιτούμε αλλά και να ζητάμε απαντήσεις…».

Πηγή: fthis.gr

Read Next

02 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Η ασύλληπτη γκάφα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προς την Μελίσσα ΜακΚάρθι: "Πήρες Ozempic";

Η τραγουδίστρια έσβησε αμέσως μετά το σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου φόρεσε το τζιν παντελόνι που κάνει τη σιλουέτα να δείχνει ψιλόλιγνη

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου αγαπά τη μόδα και αυτό φαίνεται από τις στυλιστικές της επιλογές.

02 Μαϊ 2024

Αν βρεθείς στο Λονδίνο μην χάσεις την μαγική έκθεση του Marc Quinn στο Kew Gardens

Μια έκθεση εντυπωσιακών γλυπτών που συνομιλούν με τον φυτικό κόσμο περιμένουν τους επισκέπτες του Kew Gardens, ενός από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της μητρόπολης.

02 Μαϊ 2024

Τάιρα Μπανκς - Χάιντι Κλουμ: Η ζωή αρχίζει στα 50

Μια εμφάνιση- έκπληξη στην συναυλία της Μαράια Κάρεϊ στο Λας Βέγκας, έκαναν τα δυο τοπ μόντελς και το γλέντησαν πραγματικά.

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

02 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα ανάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές.

02 Μαϊ 2024

Όταν η Ρούνεϊ Μάρα υποδύθηκε τη Μαρία Μαδγαληνή δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ

Τότε η ηθοποιός είχε δηλώσει πως η Μαρία Μαγδαληνή υπήρξε "ριζοσπαστική" γυναίκα.

02 Μαϊ 2024

Τομ Χανκς- Ρίτα Γουίλσον: "Ακόμα δεν πιστεύω πως η γυναίκα μου βγαίνει μαζί μου"

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν 36 χρόνια γάμου και έχουν πολλά να πουν για τις σχέσεις.

02 Μαϊ 2024

Ο πρίγκιπας William μιλά για πρώτη φορά για την υγεία της Kate

Τη δική της μάχη με τον καρκίνο δίνει η πριγκίπισσα Kate Middleton, και ο πρίγκιπας William θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της.

01 Μαϊ 2024

Πολ Όστερ:Το συγκλονιστικό βιβλίο του για την οπλοκατοχή και το οικογενειακό δράμα που κρύβεται από πίσω

Ο σπουδαίος συγγραφέας Πολ Όστερ προσπαθεί να εξηγήσει ένα αμιγώς αμερικανικό φαινόμενο, που κρύβει και ένα οικογενειακό δράμα.

01 Μαϊ 2024

O Κιάνου Ριβς φιλά (ξανά) την σύντροφό του με ανοιχτά μάτια - Μήπως είναι το νέο dating trend;

Για ακόμα μια φορά ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το φιλί του ηθοποιού Keanu Reeves στη σύντροφό του Alexandra Grand.