ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ανιστόρητος» χαρακτηρίστηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ καθώς μοίραζε κέικ στο ουκρανικό πολιτιστικό κέντρο

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ προκάλεσε αντιδράσεις στα social media, μετά την δήλωση ότι ο πόλεμος στην Ευρώπη είναι «παράξενο» φαινόμενο.

«Ανιστόρητος» χαρακτηρίστηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ καθώς μοίραζε κέικ στο ουκρανικό πολιτιστικό κέντρο

Η ρωσική εισβολή στην χώρα της Ουκρανίας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με αρκετούς επώνυμους να καταδικάζουν δημόσια την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να προχωρήσει σε πόλεμο. Μεταξύ αυτών, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έλαβαν θέση επί του ζητήματος, αναφέροντας σε ανάρτηση τους στα social media πως «θα σταθούν στο πλευρό του Προέδρου της Ουκρανίας αλλά και του λαού».

Στο πλαίσιο των βασιλικών τους υποχρεώσεων, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγος του, Κέιτ Μίντλετον βρέθηκαν στο ουκρανικό πολιτιστικό κέντρο του Λονδίνου και μοίρασαν σπιτικά κέικ στους εθελοντές. Όμως, οι δηλώσεις του πρίγκιπα για το «παράξενο» φαινόμενο του πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αποδοκιμάστηκαν σκληρά, με ακτιβιστές και δημοσιογράφους να τον χαρακτηρίζουν μεταξύ άλλων «ανιστόρητο».

Είναι πιο φυσιολογικό να βλέπεις πόλεμο και αιματοχυσία στην Αφρική και την Ασία παρά στην Ευρώπη. Είναι παράξενο να το βλέπεις αυτό στην Ευρώπη.

Σε μια προσπάθεια υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, ο 39χρονος δούκας φαίνεται πως τα έκανε θάλασσα με όσα δήλωσε στους παρευρισκόμενος, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στον κόσμο των social media. Συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πιο φυσιολογικό να βλέπεις πόλεμο και αιματοχυσία στην Αφρική και την Ασία παρά στην Ευρώπη. Είναι παράξενο να το βλέπεις αυτό στην Ευρώπη».

«Ανιστόρητος» χαρακτηρίστηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ καθώς μοίραζε κέικ στο ουκρανικό πολιτιστικό κέντρο

Ο παρουσιαστής του CNN, Τζέικ Τάπερ, έσπευσε να απαντήσει στον Βρετανό royal μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter: «Διάβασε κανένα βιβλίο για την οικογένεια σου, φίλε», ποστάροντας μια φωτογραφία από το 1937, όπου δούκας του Ουίνδσορ, Εδουάρδος και η σύζυγος του, Γουόλις Σίμπσον, δίνουν τα χέρια με τον Αδόλφο Χίτλερ στη Γερμανία.

Οι Ευρωπαίοι έτρεξαν πάνω από την ήπειρο της Αφρικής, λεηλάτησαν κοινότητες, βίαζαν γυναίκες, υποδούλωσαν ανθρώπινα όντα, για το κέρδος και την εξουσία.

Παρόλο που το αιχμηρό σχόλιο αφαιρέθηκε από τον λογαριασμό του δημοσιογράφου, η Μπέρνις Κινγκ, η νεότερη κόρη του αείμνηστου Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, πήρε τον λόγο χαρακτηρίζοντάς «τρομακτικά» τα λεγόμενα του πρίγκιπα. «Οι Ευρωπαίοι έτρεξαν πάνω από την ήπειρο της Αφρικής, λεηλάτησαν κοινότητες, βίαζαν γυναίκες, υποδούλωσαν ανθρώπινα όντα, για το κέρδος και την εξουσία. Έκλεψαν πόρους, προκαλώντας καταστροφή γενεών, με τα ευρωπαϊκά έθνη να συνεχίζουν να βλάπτουν την Αφρική».

Το να γίνει πόλεμος στην Ευρώπη για τους περισσότερους Ευρωπαίους είναι άγνωστο και βαθιά ανησυχητικό. Ίσως απλώς προσπαθούσε να πει, έστω και αδέξια, ότι αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία μοιάζει πολύ κοντά στο σπίτι του.

Ο βασιλικός συντάκτης Ρόμπερτ Τζόμπσον προσπαθώντας – μάταια – να βάλει τα πράγματα στην θέση τους εξήγησε στην Washington Post ότι οι δηλώσεις του πρίγκιπα «βγήκαν εκτός πλαισίου» καθώς πρόκειται για «μορφωμένο άνθρωπο». «Είμαι βέβαιος ότι δεν το εννοούσε με την ρατσιστική έννοια που του αποδόθηκε. Το να γίνει πόλεμος στην Ευρώπη για τους περισσότερους Ευρωπαίους είναι άγνωστο και βαθιά ανησυχητικό. Ίσως απλώς προσπαθούσε να πει, έστω και αδέξια, ότι αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία μοιάζει πολύ κοντά στο σπίτι του, καθώς ήταν μικρό παιδί όταν ξεκίνησε η σύγκρουση στη Βοσνία και αυτή είναι ίσως η πρώτη του εμπειρία, μιας τέτοιας τρομερής σύγκρουσης που ποτέ συνέβη στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των ενήλικων χρόνων του», είπε μεταξύ άλλων.

Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

30 Απρ 2024

Dear God, the Parthenon is still broken: Ο Γιώργος Λάνθιμος κυκλοφορεί το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο

Ο Γιώργος Λάνθιμος κυκλοφόρησε το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο, με εικόνες από τα γυρίσματα του Poor Things, ένα ανέκδοτο ποίημα της Patti Smith εμπνευσμένο από την ταινία και την Emma Stone σε ρόλο "βοηθού".

30 Απρ 2024
Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024
29 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ - Έμιλι Μπλαντ: Ποζάρουν στον φακό του Νίκου Αλιάγα στο Παρίσι

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμιλι Μπλαντ πρωταγωνιστούν στην ταινία The Fall Guy.

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.