ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ακυρώνεται η έκδοση του βιβλίου του Γούντι Άλεν μετά από σφοδρές αντιδράσεις της οικογένειάς του

Στον απόηχο των αντιδράσεων που ξεσηκώθηκαν μετά την είδηση της έκδοσης των απομνημονευμάτων του Γούντι Άλεν, ο εκδοτικός οίκος ανέστειλε την κυκλοφορία του.

Ακυρώνεται η έκδοση του βιβλίου του Γούντι Άλεν μετά από σφοδρές αντιδράσεις της οικογένειάς του

Στην είδηση ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει η αυτοβιογραφία του Woody Allen, πλήθος αντιδράσεων ξεσηκώθηκε, με επίκεντρο τις εδώ και χρόνια κατηγορίες εναντίον του σκηνοθέτη ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τη θετή του κόρη, Dylan Farrow. Έτσι ο εκδοτικός οίκος Hachette ανέστειλε την προγραμματισμένη κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του διάσημου σκηνοθέτη μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες.

Μάλιστα, την προηγούμενη Πέμπτη δεκάδες εργαζόμενοι της εταιρείας κατέβηκαν σε διαμαρτυρία και μια μέρα αργότερα ο όμιλος Hatchette Book Group ανακοίνωσε πως τελικά δεν θα προχωρήσει στην έκδοση του βιβλίου. Οι εκπρόσωποι του εκδοτικού ομίλου αναφέρουν «Η απόφαση να ακυρώσουμε το βιβλίο του κύριου Allen ήταν δύσκολη. Στην HBG παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν μας τις σχέσεις μας με τους συγγραφείς και δεν ακυρώνουμε βιβλία με ευκολία. Έχουμε εκδώσει και θα συνεχίσουμε να εκδίδουμε πολλά “δύσκολα” βιβλία. Ως εκδότες, φροντίζουμε κάθε μέρα στην δουλειά μας να ακούγονται διαφορετικές φωνές και αντικρουόμενες απόψεις» .

Να σημειωθεί ότι το 2018 επανήλθαν στην δημοσιότητα οι σοβαρές καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης της Dylan Farrow για τον Woody Allen, όταν η θετή κόρη του σκηνοθέτη ήταν 7 ετών. Τότε ο Allen είχε αρνηθεί ξανά τους τους ισχυρισμούς της θετής του κόρης, τονίζοντας πως πριν από 25 περίπου χρόνια όπου είχε πραγματοποιηθεί η έρευνα, δεν είχαν βρει καμία ένδειξη κακοποίησης.

Ωστόσο, στο άκουσμα της είδησης σχετικά με την έκδοση των των απομνημονευμάτων του Woody Allen, η Dylan Farrow είχε αντιδράσει κατηγορώντας τον εκδοτικό οίκο για αντιεπαγγελματισμό, δεδομένου του ότι δεν την είχε προσεγγίσει για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Allen και για να παρουσιάσει και τη δική της πλευρά στους ισχυρισμούς του. Επιλεόν είχε κατηγορήσει τον εκδοτικό οίκο Hatchette Book Group για προδοσία απέναντι στον αδελφό της, Ronan Farrow, του οποίου το βιβλίο του «Catch and Kill», που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές επιθέσεις του Harvey Weinstein, εκδόθηκε από τη θυγατρική του ομίλου Hatchette, την Little, Brown and Company.

Ακυρώνεται η έκδοση του βιβλίου του Γούντι Άλεν μετά από σφοδρές αντιδράσεις της οικογένειάς του
H κόρη του Woody Allen, Dylan Farrow είχε αντιδράσει κατηγορώντας τον εκδοτικό οίκο για αντιεπαγγελματισμό.

Συγκεκριμένα η θετή κόρη του Woody Allen δήλωσε σχετικά με το θέμα «Η έκδοση των απομνημονευμάτων του Woody Allen από την Hatchette προσωπικά με ανησυχεί βαθύτατα και είναι απόλυτη προδοσία απέναντι στον αδερφό μου, του οποίου η θαρραλέα δημοσιογραφική δουλειά – από την οποία κέρδισε η Hatchette – έδωσε φωνή σε πολυάριθμα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ισχυρούς άνδρες». Μετά την ανακοίνωση του ομίλου, η Dylan Farrow την χαιρέτισε την απόφασή του εκδοτικού οίκου και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους διακινδύνεψαν την επαγγελματική καριέρα τους για να συμπαρασταθούν στην ίδια, τον αδερφό της και τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. «Τα λόγια ποτέ δεν θα περιγράψουν το χρέος της ευγνωμοσύνης απέναντι σας» έγραψε η Farrow στο Twitter, τονίζοντας πως «όταν ο κόσμος ενωθεί για το σωστό μπορεί να κάνει την διαφορά».

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, το βιβλίο του Allen που τιτλοφορείται «Apropos of Nothing» («Υπόθεση του τίποτα») φέρεται να προσφέρει μια περιεκτική περιγραφή της ζωής του, ενώ παράλληλα εξετάζει το έργο του στον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και την μουσική. Πρόκειται για ένα βιβλίο απομνημονευμάτων σχετικά με την οικογένεια, του φίλους και τους έρωτες της ζωής του σκηνοθέτη, αναφέρει η περιγραφή του βιβλίου.

Παρά την ικανοποίηση του Ronan και της Dylan Farrow για την εξέλιξη, ο Stephen King εξέφρασε την έντονη ανησυχία του αναφορικά με το κόστος της κοινωνικής πίεσης έναντι της λογοκρισίας. Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Αμερικάνος συγγραφέας σχολίασε πως η κίνηση του εκδοτικού ομίλου δημιουργεί νέα προηγούμενα και ενδεχομένως θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη λογοκρισία στο μέλλον. «Η απόφαση του ομίλου Hachette να εγκαταλείψει το βιβλίο του Woody Allen μου προκαλεί έντονη ανησυχία. Δεν έχει να κάνει με αυτόν – δεν δίνω δεκάρα για τον κύριο Allen. Αυτό που με ανησυχεί είναι ποιος θα φιμωθεί στην συνέχεια. Μόλις ξεκινήσεις, την επόμενη φορά πάντα γίνεται πιο εύκολο» έγραψε ο King.


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!

03 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Σε πακέτο της Amazon βρέθηκε η γάτα που είχε χαθεί από το σπίτι της!

Η γάτα τρύπωσε κατά λάθος σε πακέτο επιστροφής προς την εταιρία και για 1 εβδομάδα ταξίδευε ανά τις ΗΠΑ. Ευτυχώς επιβίωσε μες στο κουτί!

02 Μαϊ 2024

"Και ναι, είσαι @eleftherios_petrounias ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών στην Ευρώπη! Ευλογημένος, άξιος και εμείς υπερήφανες δίπλα σου πάντα"

Η γεμάτη χαρά και υπερηφάνια δήλωση της Βασιλικής Μιλλούση για τον σύζυγό της Λευτέρη Πετρούνια.

02 Μαϊ 2024

Η ανοιξιάτικη Πρωτομαγιά της Μιμής Ντενίση στον ολάνθιστο κήπο της στον Θεολόγο

Η Μιμή Ντενίση καλωσορίζει τον αγαπημένο της μήνα με μια ανοιξιάτικη φωτογραφία.