ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

15 ταινίες που θα σας κάνουν να πιστέψετε και πάλι στον έρωτα

Ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι μερικά feel good movies που θα σας κάνουν να γελάσετε, να κλάψατε και... να ερωτευτείτε;

15 πράγματα που δεν γνώριζες για το Pretty Woman

Με πιτζάμες ή φόρμα, με παγωτό ή σοκολατάκια, με παρέα ή μόνη, κάντε δώρο στον εαυτό σας μερικές κλασικές ρομαντικές κομεντί που θα σας κάνουν να χαλαρώσετε, να γελάσετε, να συγκινηθείτε και να πιστέψετε και πάλι στον έρωτα σε πείσμα της εποχής (το τελευταίο είναι προαιρετικό).

1. H Mέρα της Μαρμότας (Grounhog Dog)

Δεν υπάρχει καλύτερο απ’ όταν ένας ανάποδος Νάρκισσος ερωτεύεται. Σε μια από τις κλασικότερες κωμωδίες ο φανταστικός Μπιλ Μάρλεϊ υποδύεται τον σταρ μετεωρολόγο που φτάνει κακήν κακώς στο Πανξάτι της Πανσυλβάνια για να καλύψει ένα τοπικό έθιμο στις 2 Φεβρουαρίου. Μόνο που o χρόνος… κολλάει εκεί και ο ανάποδος σταρ ζει ξανά και ξανά και ξανά την ίδια μέρα. Απορημένος στην αρχή, εκνευρισμένος μετά, ασύδοτος πιο μετά τολμά να κάνει ό,τι πιο ακραίο αφού τού δίνεται η άδεια. Μόνο την καρδιά της παραγωγού δεν μπορεί να κλέψει με τίποτα. Μέχρι που σιγά- σιγά από εκεί που δεν του καίγεται καρφάκι για τους ανθρώπους της πόλης, αρχίζει να ενδιαφέρεται κι αντί να τους περιφρονεί, τούς φροντίζει με τον τρόπο του. Επιπλέον κάνει ένα εκπληκτικό ρεπορτάζ για ένα ασήμαντο θέμα προκειμένου να τιμήσει την πόλη. Τότε είναι λοιπόν που θα λυγίσει ακόμα και ο χρόνος μπροστά στον έρωτα και οι δείκτες του ρολογιού θα αρχίσουν και πάλι να δουλεύουν κανονικά, με εκείνον να έχει κατακτήσει τη πλέον τη συνάδελφό του Ρίτα Χάνσον (την πανέμορφη Άντι Μακ Ντάουελ) .

2. Pretty woman

Πόσες φορές την έχουμε δει; 20; 30; 50; Όσες και αν την έχουμε δει, την ξαναβλέπουμε. Και ναι είναι πολύ αντι-φεμινιστική (περιμένω- έναν- λευκό- πλούσιο- να- μου-προσφέρει-μια-νέα-ζωή) αλλά είναι guilty pleasure. Για πολλούς λόγους την παρακολουθούμε αχόρταγα- για το φωτεινό κορίτσι που αξίζει (όπως όλα) μια καλύτερη τύχη από αυτή που είναι αναγκασμένη να ζει και από τον πλούσιο- αδίστακτο επιχειρηματία που γίνεται αρνάκι. Κι όλοι θυμόμαστε τη σκηνή που οι κακές πωλήτριες πέφτουν στα πόδια της Βίβιαν μόλις μυριστούν χρήμα, όλοι τη θυμόμαστε να λάμπει στην κόκκινη τουαλέτα της, όλοι λατρεύουμε τη φιλία της με τον διευθυντή του ξενοδοχείου και το γεγονός πως αρνείται τον ρόλο της ερωμένης στη σκιά (αλλά ενδίδει μόλις φτάσει η λιμουζίνα).

3. Τέσσερις Γάμοι και μια κηδεία

Κάποια που αγαπάει κάποιον και εκείνος αγαπάει κάποια άλλη που ενώ νομίζεις ότι ενδιαφέρεται ξαφνικά παντρεύεται κάποιον άλλο. Μπέρδεμα; Όσο και η ίδια η ζωή. Πυρήνας της ιστορίας είναι ο έρωτας του Βρετανού Τσαρλς που αποφεύγει με κάθε τρόπο τις δεσμεύσεις και της Κάρι από την Αμερική την οποία γνωρίζει πού αλλού; Σ’ έναν γάμο! Η ταινία παρακολουθεί την παρέα του Τσαρλς καθώς περιφέρονται από γάμο σε γάμο και ανατροπή σε ανατροπή. Η ταινία βασίζεται στις εμπειρίες του σεναριογράφου της ταινίας που ξεκίνησε να τη γράφει στα 34 χρόνια του έχοντας πάει σε 65 γάμους στο μεταξύ! Μία από τις καλύτερες σκηνές είναι και εκείνη της κηδείας στην οποία ακούγεται το φανταστικό ποίημα του W.H Auden "Funeral Blues". Στο τέλος, στο πολύ τέλος η αγάπη νικάει.

4. Όταν η Χάρι συνάντησε τη Σάλι

Αυτή την ταινία και αν τη λατρεύουμε. Για τη θεϊκή σκηνή του οργασμού και την ατάκα της κυρίας στο ντάινερ "θα πάρω ό,τι πήρε"; Οπωσδήποτε. Κυρίως όμως γιατί είναι αληθινή. Γιατί όλοι έχουμε γεμίσει ένα κρεβάτι με χαρτομάντιλα από τα κλάματα, όλοι έχουμε πέσει στον ώμο ενός φίλου κλαίγοντας γοερά για κάποιον και όλοι μάθαμε με τον καιρό πως αν ο σύντροφός σου δεν μπορεί να είναι και φίλος σου, η πορεία της σχέσης δεν αναμένεται και πολύ εύκολη. Μετά από αποτυχίες, εμπόδια και χρόνια ξοδεμένα, η ευτυχία μπορεί να είναι απλώς εκεί δίπλα σου, αρκεί να την προσέξεις και να έχεις το θάρρος να την καλωσορίσεις στη ζωή σου.

5. Fight Club

Μπορεί κανείς να θεωρήσει ρομαντική ταινία το Fight Club; Με τίποτα. Όμως σε αυτή την τόσο μαύρη κωμωδία που και πολλή βία έχει και σκοτεινή είναι, μα και πολιτική ανθίζει ένα από τα πιο cult κινηματογραφικά ζευγάρια που ενσαρκώνουν ιδανικά ο Έντουαρτ Νόρτον και ποια άλλη; Η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. Έτσι όπως τους παρακολουθούμε να περιφέρονται στο περιθώριο, να ζουν για τη νύχτα, να πηγαίνουν σε κλαμπ στήριξης κάθε λογής αναξιοπαθούντων το μόνο που δεν περιμένει ο θεατής είναι έρωτες και λουλούδια. Κι όμως τι να πει κανείς; Ο έρωτας φύεται και στα πιο άγονα εδάφη.

6. Ο Ψαλιδοχέρης

Αυτό και αν είναι επίσης cult ζευγάρι. Ένας τεχνητός άντρας- εφεύρεση που έμεινε στη μέση γιατί ο εφευρέτης του πέθανε και μιας νεαρής αμερικανιδούλας που υποδύεται η Γουινόνα Ράιντερ (φαντάζομαστε πως όλοι θυμάστε τον πραγματικό θυελλώδη έρωτα Ράιντερ- Ντεπ τη δεκαετία του ΄90). Η ιστορία έχει ως εξής: μια πωλήτρια καλλυντικών, επισκέπτεται την έπαυλη στην κορυφή του μεγάλου λόφου στα προάστια, σε μια προσπάθεια να πουλήσει τα προϊόντα της. Εκεί θα ανακαλύψει τον Έντουαρντ, ενός νεαρού με ψαλίδια για χέρια και μια εκπληκτική ικανότητα να κουρεύει καθετί. Η Πεγκ (η πωλήτρια) αποφασίζει να πάρει τον Έντουαρντ μαζί της στο σπίτι. Εκεί ο Έντουαρντ θα πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή και περιβάλλον. Θα κάνει καλή εντύπωση και στην αρχή η οικογένεια θα τον καλοδεχτεί, το ίδιο και ο κοινωνικός περίγυρος. Ο Έντουαρντ μάλιστα θα ερωτευτεί την έφηβη κόρη της Πεγκ, την Κιμ, αλλά μετά από μια ληστεία όπου ο Έντουαρντ θα βρεθεί ένοχος, τα πράγματα στη ζωή του θα αρχίζουν να δυσκολεύουν όλο και περισσότερο και η Κιμ θα καταλάβει τα αισθήματά του…

7. Αόρατος εραστής (Ghost)

Τι γίνεται η αγάπη όταν ο ένας φεύγει αναπάντεχα; Συνεχίζει να υπάρχει ένθεν κι ένθεν υποστηρίζει η ταινία με υπερβατική καλοσύνη. Την ιστορία την ξέρουμε όλοι: ο Σαμ (Πάτρικ Σουέζι) σκοτώνεται σε μια συμπλοκή που μοιάζει με ληστεία, αλλά δεν είναι όπως μαθαίνουμε αργότερα. Πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα και μάλιστα από εκεί που δεν το περιμένει η Μόλι (Ντέμι Μουρ). Το comic relief της ταινίας έρχεται από τη θεϊκή ερμηνεία της Γούντι Γκόλμπεργκ που υποδύεται το μέντιουμ που δεν αφήνει σε ησυχία το φάντασμα του Σαμ προσπαθώντας να προστατεύσει την καλή του. Παίζοντας με την ιδέα του φύλακα άγγελου, όπως ελπίζουμε πάντα να είμαστε για τους αγαπημένους μας ανθρώπους, η ταινία είναι ένα μικρό- μεγάλο βάλσαμο.

8. Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού (Moonstruck)

Αν θεωρείτε τη δική σας οικογένεια τρελή, να η ευκαιρία. Η ιταλικής καταγωγής οικογένεια της 37χρονης χήρας Λορέτα κατοικεί κάτω υπό την ίδια σκέπη. Ο μπαμπάς της Κόσμο, η μητέρα της Ροζ και ο παππούς της. Η Λορέτα αποδέχεται την πρόταση γάμου που της κάνει ο αγαπημένος της, μια χλιαρότατη σχέση που στην ουσία πρόκειται για έναν συμβιβασμό, ένα αναγκαίο κακό κατά της μοναξιάς. Εκείνος φεύγει ταξίδι και εκείνη ψάχνει να βρει και να καλέσει στον γάμο τον αποξενωμένο αδερφό του αρραβωνιαστικού, του Τζόνι (ο Νίκολας Κέιτζ στην καλύτερη μάλλον ερμηνεία του). Και ναι, ερωτεύονται παράφορα, παθιασμένα, κολασμένα. Και είναι κι εκείνη η πανσέληνος και η όπερα και όλη η μαγεία της ζωής μαζεμένα. Δύσκολα γυρνάς την πλάτη. Βαθιά ανθρώπινο, γλυκό με εξαιρετικό χιούμορ.

9. Αγάπη είναι… (Love Actually)

Δύο πράγματα ισχύουν για αυτή την ταινία: ότι όντως είναι και αυτή γεμάτη από αντιφεμινιστικά μηνύματα, αλλά και πως δεν χορταίνουμε να βλέπουμε και αυτόν τον φλεγματικό τύπο με τη σπουδαία κόμη. Σπονδυλωτό και χριστουγεννιάτικο το "Αγάπη είναι..." δείχνει τα πολλά πρόσωπα του έρωτα και το γεγονός πως ο καθένας μας ζει τη δική του πραγματικότητα ακόμα και στην ίδια σχέση. Από την εξαιρετική Έμα Τόμσον και τη σκηνή στην κρεβατοκάμαρα να ακούει το τραγούδι της Τζόνι Μίτσελ, τη σκηνή στη λιμουζίνα με τον Πρωθυπουργό την αγαπημένη του και το αδερφό της ντυμένο χταπόδι και πολλά, πολλά άλλα. Και βέβαια τον απίστευτο ροκ σταρ που μεγάλωσε πια πολύ για ηλίθια πάρτι και δόξες. Ένα από τα πλέον feel good movies.

10. Άγρυπνος στο Σιάτλ

Δεν θα μπορούσαμε προφανώς να επιλέξουμε μόνο μία feel good ρομαντική ταινία με τη Μεγκ Ράιν. Ο Τομ Χανκς ως αρχιτέκτονας Σαμ Μπόλτουιν έχει χάσει τη σύζυγό του και μετακομίζει με τον γιο του στο Σιάτλ για να κάνουν μια νέα αρχή. Την παραμονή των Χριστουγέννων ο γιος του τον πείθει να μιλήσει σε ραδιοφωνική εκπομπή για το πόσο του λείπει η γυναίκα του Μάγκι. Συγκινημένες, γυναίκες από όλη τη χώρα τού στέλνουν γράμματα που διαβάζει ο γιος του ελπίζοντας να βρει στον μπαμπά του νέα σύντροφο. Η Μεγκ Ράιν που είναι σε σχέση αλλά κάτι της λείπει αποφασίζει να του γράψει και να του δώσει ραντεβού στο Empire State Building αφού έχει δει ξανά την κλασική αμερικάνικη ταινία An Affair to Remember. Μετά από πολλές περιπέτειες… (το αφήνουμε εδώ μήπως και δεν το έχετε δει).

11. Sliding Doors

Το Sliding Doors μπορεί να μην είναι η καλύτερη ταινία όλων των εποχών (παίζει άλλωστε και η Γκούινεθ Πάλτροου), αλλά είναι μια ταινία με ένα εξαιρετικό και πρωτότυπο σενάριο. Έχετε σκεφτεί πώς θα άλλαζε η τύχη σας από μια μικρή λεπτομέρεια; Στην ταινία, η ηρωίδα που υποδύεται η Πάλτροου στη μία εκδοχή χάνει το τρένο και έτσι δεν μαθαίνει πως ο άντρας της είναι στο σπίτι τους με κάποια άλλη, στην άλλη εκδοχή δεν χάνει το τρένο και τους πιάνει. Είτε όμως έτσι είτε αλλιώς είναι με έναν άνθρωπο που δεν τη σέβεται, δεν είναι για εκείνη. Κι αν εκεί έξω είναι εκείνος με τον οποίο πράγματι θα άξιζε να είναι; Όλα αυτά τα ερωτήματα τίθενται και σε κάνουν να σκέφτεσαι. Όμως, το καλύτερο όλων είναι η αισιόδοξη θέση του σεναριογράφου πως τελικά όποιον δρόμο και να πάρεις θα οδηγηθείς εκεί που πρέπει.

12. To ημερολόγιο

Δεν θα ήταν αγρίως ωραίο να φτάσεις με τον αγαπημένο σου ως το τέλος; Να ζήσεις την απόλυτη αγάπη ακόμα και αν αυτή περάσει από χίλια κύματα; Η ιστορία που αφηγείται ξεκινά το 1940. Στη Νότια Καρολίνα ένα χωριατόπαιδο, ο Νόα Κάλουν γοητεύεται από την δεκαεφτάχρονη κληρονόμο Άλι Χάμιλτον κι ερωτεύονται. Περνούν μια νύχτα μαζί πριν τους ανακαλύψουν οι γονείς της και την πάρουν μακριά αφού ο Νόα δεν είνα για αυτούς παρά ένα σκουπίδι. Τους βλέπουμε λοιπόν να παίρνει ο καθένας τον δικό του δρόμο, πόσο μάλλον όταν έρχεται να προστεθεί και ο πόλεμος. Εκείνη αρραβωνιάζεται, εκείνος όμως κρατά την ελπίδα του μέσα ζωντανή και σκέφτεται πως αν φτιάξει εκείνο το σπίτι που κάποτε της είχε υποσχεθεί, εκείνη θα έρθει.

13. Nα με φωνάζεις με το όνομά σου

Η πρώτη αγάπη είναι και η πιο βαθιά λένε, όπως και ο πόνος του πρώτου χωρισμού. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αντρέ Ασιμάν η ταινία αφηγείται τον έρωτα του έφηβου Ένιο Πέρλμαν για έναν μεγαλύτερό του άντρα. Είναι καλοκαίρι, είμαστε στην Ιταλία, σε μια ειδυλλιακή έπαυλη στην επαρχία. Εκεί φτάνει ο Όλιβερ, φοιτητής του πατέρα του Ένιο, ο οποίος είναι καθηγητής αρχαιολογίας για να τον βοηθήσει με μία εργασία του. Και παρότι και οι δύο νέοι φλερτάρουν με κοπέλες της περιοχής, τελικά ερωτεύονται μεταξύ τους. Στην ταινία αποτυπώνεται εξαιρετικά το πρώτο σκίρτημα και το μεγαλείο του πρώτου έρωτα. Παράλληλα, στην ταινία βλέπουμε και πρότυπο γονέων που όταν συνειδητοποιούν την κατάσταση παροτρύνουν έμμεσα το παιδί τους να ζήσει αυτό που αισθάνεται (με ένα μοναδικό μονόλογο δε του πατέρα προς τον γιο του) και είναι εκεί και πάλι να το στηρίξουν όταν η καρδιά του ραγίσει.

14. Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού

Πόσες φορές δεν έχετε σκεφτεί πόσο καλά θα ήταν να υπήρχε ένας τρόπος να διαγράψεις κάποιον από το μυαλό σου, όπως διαγράφεις τις φωτογραφίες στο κινητό; Κι αν υπήρχε τρόπος, θα τον επιλέγατε; Τι θα ήμασταν χωρίς τις μνήμες μας και τι θα γινόταν αν οι κακές ή απλώς άστοχες στιγμές έλιωναν μαζί τους και όλη την ευτυχία που ζήσαμε με κάποιον; Αυτά είναι τα ερωτήματα που θέτει η ταινία μέσα από τη σχέση του Τζόελ και της Κλεμεντάιν που διαγράφουν κύκλους γύρω από έναν έρωτα που τού αξίζει να ζήσει.

15. The Holiday

Να το σημειώσω εξαρχής: αν εξαιρέσουμε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον Τιτανικό είναι κατάφορα άδικα τα ταιριάσματα που επιφυλάσσουν οι casting directors στην κούκλα Κέιτ Γούινσλετ. Τούτου λεχθέντος να μιλήσουμε για άλλη μια feel good movie. Δυο γυναίκες από τις απέναντι όχθες του Ατλαντικού, απογοητευμένες από τους πρώην τους και εγκλωβισμένες στη ζωή που διάγουν, λένε να κάνουν μια αλλαγή τα Χριστούγεννα και ανταλλάζουν σπίτια και περιβάλλον. Μέσα από τις ξεχωριστές τους περιπέτειες θα οδηγηθούν τελικά στην αγάπη. Και αν μη τι άλλο η ταινία έχει ένα μήνυμα: μη δέχεσαι να είσαι κομπάρσος στη ζωή σου για κανέναν, είσαι η απόλυτη πρωταγωνίστριά της.

*Θα ακολουθήσει συνέχεια με τις 5 καλύτερες ρομαντικές κομεντί του παλιού Χόλιγουντ.

Read Next

01 Μαϊ 2024

O Κιάνου Ριβς φιλά (ξανά) την σύντροφό του με ανοιχτά μάτια - Μήπως είναι το νέο dating trend;

Για ακόμα μια φορά ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε το φιλί του ηθοποιού Keanu Reeves στη σύντροφό του Alexandra Grand.

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου

Περισσότερα από

News

01 Μαϊ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποκαλύπτει το "κοινωνικό" της πρόσωπο

Η πρώτη ανάρτηση της Τατιάνα Μπλάτνικ μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Νικόλαο, αφορούσε την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει δημιουργήσει.

01 Μαϊ 2024

Sporty chic: Η total black εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου και τα sneakers που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Πρωινή βόλτα στη Γλυφάδα με μαύρο σύνολο και τα αθλητικά που θα είναι hot την φετινή άνοιξη.

01 Μαϊ 2024

"Becoming Karl Lagerfeld": Τον Ιούνιο η πρεμιέρα της βιογραφικής σειράς

Η σειρά εστιάζει σε έναν έρωτα του Καρλ που πυροδότησε και τη μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ιβ Σεν Λοράν.

01 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα αντάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές, αφού δεν φορούσε σουτιέν.

01 Μαϊ 2024

Τζούλι Άντριους: Η σπάνια εμφάνιση της 88χρονης σταρ στα Χάμπτονς

Η αξέχαστη Mary Poppins κομψή και στα 88 της χρόνια.

01 Μαϊ 2024

Πέθανε ο συγγραφέας Πολ Όστερ στα 77 του χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα

Ο Πολ Όστερ είχε γράψει 34 βιβλία, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη "Τριλογία της Νέας Υόρκης".

01 Μαϊ 2024

Ευγενία Σαμαρά - Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Είναι μαζί και πολύ ερωτευμένοι - Η εμφάνιση στα Πετράλωνα

Αγκαλιά στα Πετράλωνα το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ - Η γνωριμία των δύο ηθοποιών στο θέατρο και ο κεραυνοβόλος έρωτας.

01 Μαϊ 2024

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Η μυθιστορηματική ζωή του 75χρονου σταρ που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον βούρκο

Σε δίκη τον Οκτώβριο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση. Δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 2021 στα γυρίσματα της ταινίας "Les Volets verts".

30 Απρ 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Άνοιξε τα μάτια του, αντιδρά στα βαθιά ερεθίσματα και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

"Είναι Μεγάλη Τρίτη έγινε ένα θαύμα. Από την Κυριακή και μετά έγινε ένα θαύμα"

30 Απρ 2024