ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Παριζιάνοι εγκαταλείπουν το Παρίσι και η Airbnb "ανοίγει σαμπάνιες"

Οι Παριζιάνοι νοικιάzουν τα διαμερίσματά τους και θα πάνε διακοπές. "Το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία μας", λέει η Airbnb

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 αναμένεται ότι θα είναι εντυπωσιακή. Στα αστραφτερά νερά του Σηκουάνα, ένας μικρός στόλος από μαούνες θα μεταφέρει περίπου 10.000 αθλητές μέχρι τους "πρόποδες" του Πύργου του Άιφελ, ενώ στις όχθες του ποταμού, κατά μήκος μιας διαδρομής 4 μιλίων, θα βρίσκονται σχεδόν 500.000 άνθρωποι που θα ζητωκραυγάζουν υπέρ του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος.

Το Παρίσι, θα είναι από μόνο του ένα εντυπωσιακό "Ολυμπιακό αξιοθέατο", καθώς θα μεταμορφωθεί σε ένα γιγαντιαίο, ανοιχτό στάδιο. Ωστόσο, το πώς ακριβώς θα βιώσετε συνολικά αυτή την εμπειρία θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό σας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το τι να περιμένετε.

Προτιμάτε ξενοδοχείο;

Το Παρίσι διαθέτει μόλις 85.000 δωμάτια, τη στιγμή που οι επισκέπτες του φέτος αναμένεται να αγγίξουν τα 15 εκατομμύρια. Οι δε ξενοδόχοι του εκμεταλλεύονται δεόντως τη μεγάλη ζήτηση. Όπως εξάλλου και οι Παριζιάνοι, πολλοί εκ των οποίων έχουν σχεδιάσει να εγκαταλείψουν την πόλη και να νοικιάσουν τα διαμερίσματά τους σε υψηλές τιμές – στην πλατφόρμα Airbnb η μέση τιμή διανυκτέρευσης για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Αγώνων ξεπερνάει τα 500 ευρώ.

Σε ένα τυπικό ξενοδοχείο της αλυσίδας Ibis –που βρίσκεται στην ίδια περίπου κλίμακα με τα Holiday Inn για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης– θα πληρώσετε από 400 έως 700 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε ένα μάλλον "βασικό" δίκλινο δωμάτιο με Wi-Fi και πρωινό- αντί για τη νορμάλ "ταρίφα" των 90 έως 200 ευρώ. Στην ιστοσελίδα Booking.com, πάλι, η διανυκτέρευση σε ένα δίκλινο στο πιο πολυτελές Hotel Ducsde Bourgogne, κοντά στην Pont Neuf, τιμάται 1.500 ευρώ τη βραδιά,αντί για 300 υπό κανονικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της θερινής σεζόν.

Ή μήπως προτιμάτε Airbnb;

Διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου, εκτός κέντρου της πόλης, το οποίο νοικιάζεται έναντι 90 ευρώ τη βραδιά, κατά τη διάρκεια της αθλητικής διοργάνωσης, από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, θα κοστίζει γύρωαπό 300-500 ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων με ιδιωτική βεράντα στη συνοικία Μαρέ της γαλλικής πρωτεύουσας, πιο κοντά στο κέντρο, θα ενοικιάζεται έναντι 500 ευρώ τη βραδιά.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Παριζιάνοι εγκαταλείπουν το Παρίσι και η Airbnb "ανοίγει σαμπάνιες"

reuters

Οι Παριζιάνοι ετοιμάζουν τα διαμερίσματά τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων (φωτογραφία από Reuters).

"Θα υπάρχει πολύς κόσμος στο Παρίσι, όπου κάνει πολύ ζέστη το καλοκαίρι. Η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς θα γίνει πιο περίπλοκη, οπότε προτιμώ να βρίσκομαι κάπου αλλού, όπου θα έχει λιγότερο κόσμο και θα είναι πιο ήσυχα", δήλωσε στο Reuters ο Μαρτέν Κασάν, διαχειριστής λογαριασμών βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ο ίδιος ενδέχεται να συμμετάσχει στη διοργάνωση ως εθελοντής κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Η Airbnb θεωρεί ότι η διοργάνωση "Παρίσι 2024" θα αποτελέσει "το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία της πλατφόρμας".

"Οικονομικά, προσιτά και βολικά καταλύματα στις πόλεις που φιλοξενούν αγώνες αλλά και στις γύρω περιοχές, οι οποίες είναι συνήθως λιγότερο τουριστικές", θα διατίθενται μέσω της πλατφόρμας, σύμφωνα με τον Κλεμάν Ελρί, διευθυντή της Airbnb για τη Γαλλία και το Βέλγιο.

"Σύμφωνα με την Deloitte, οι διαμονές στην Airbnb θα επιτρέψουν στους οικοδεσπότες να δημιουργήσουν σημαντικό πρόσθετο εισόδημα και θα έχουν οικονομικό "αντίκτυπο” άνω του 1 δισ. ευρώ συνολικά στη Γαλλία", ανέφερε ο Ελρί, μιλώντας στο Reuters.

Το Παρίσι, ωστόσο, έχει αυστηρούς κανόνες και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να νοικιάζουν το διαμέρισμά τους το πολύ για 120 ημέρες τον χρόνο.

Read Next

08 Μαρ 2025

Οι σοβαρές ηθοποιοί δεν μπορούν να έχουν μεγάλο στήθος;" Η "πληρωμένη" απάντηση της Έλεν Μίρεν που έγινε masterclass για το φεμινισμό των 70’s

Όταν η Έλεν Μίρεν επαναπροσδιόρισε τον φεμινισμό με την εμβληματική συνέντευξη της στο BBC.

08 Μαρ 2025

Καλλιρρόη Παρρέν: Η πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια έβγαλε την εφημερίδα που οι Αθηναίες διάβαζαν κρυφά

Η ιστορία της μεγαλύτερης επαναστάτριας της αθηναϊκής Μπελ Επόκ, που δημιούργησε την πρωτοποριακή "Εφημερίδα των Κυριών" και το "Λύκειο των Ελληνίδων".

Περισσότερα από

News

03 Μαρ 2025
02 Μαρ 2025

Οι καλύτερες λαγάνες της Αθήνας

Οι φούρνοι που "ξεφουρνίζουν" τις καλύτερες λαγάνες!

02 Μαρ 2025

Η Πάμελα Άντερσον στο ρόλο της ζωής της: Το θεαματικό comeback με την ταινία "The Last Showgirl"

Η Πάμελα Άντερσον επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη με το φιλμ "The Last Showgirl", με σκηνοθέτη την Τζία Κόπολα. Δίπλα της η Τζέιμι Λι Κέρτις.

14 Φεβ 2025

Γλυκό άγλυκο: Φανταστικό banoffee χωρίς ζάχαρη και ζαχαρούχο γάλα

Ένα υπέροχο banoffee με άρωμα καφέ, χωρίς να λιγώνει.

14 Φεβ 2025

Όταν ο Ρίτσαρντ Μπάρτον έκανε δώρο στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ ένα βασιλικό περιδέραιο

Η θρυλική έκπληξη, αξίας $37.000, "απλά επειδή ήταν Τρίτη".

04 Φεβ 2025

Παντελής Ζερβός: Η κόρη του σκοτώθηκε στον σεισμό του '56 - Τελικά την είχαν θάψει ζωντανή

Δεν το είχε αποκαλύψει ούτε στη σύζυγό του. Το αποκάλυψε λίγο πριν "φύγει" από τη ζωή

21 Ιαν 2025

Πόσες θερμίδες πρέπει να τρώω για να χάσω κιλά;

Ένας ρεαλιστικός οδηγός απώλειας βάρους βήμα βήμα.