ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μάρλεϊ: Ο ασπρόμαυρος ιππότης που φροντίζει γυναίκες- θύματα trafficking

Μόλις κέρδισε βραβείο για την ενσυναίσθησή του- "ο Mάρλεϊ είναι πραγματικά η βελούδινη καρδιά του σπιτιού μας" δήλωσε η υπεύθυνη του ξενώνα που φιλοξενεί γυναίκες- θύματα trafficking.

Γάτος Μάρλεϊ

Μια γάτα που προσφέρει παρηγοριά σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα trafficking ανακηρύχθηκε "Γάτα της Χρονιάς" στα ετήσια National Cat Awards.

Ο Μάρλεϊ, ένας υπέροχος, φουντωτός tuxedo γάτος ζει στο Caritas Bakhita House, έναν ξενώνα για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης, κέρδισε το βραβείο λόγω "της ενσυναίσθησης" που διαθέτει, αναφέρει ο Guardian.

Ξεπέρασε χιλιάδες άλλες συμμετοχές για να κερδίσει το βραβείο Cats Protection ως αναγνώριση της στήριξης που προσφέρει στις γυναίκες του ξενώνα στο Λονδίνο.

"Είμαι τόσο περήφανη που ο Mάρλεϊ κέρδισε το βραβείο. Είναι ένα υπέροχο παράδειγμα για την δύναμη της αγάπης. Συχνά ο Μάρλεϊ αγγίζει τα πόδια των φιλοξενούμενων και αυτό μπορεί να είναι η πρώτη καλοσύνη που έχουν βιώσει εδώ και χρόνια. Έχει αυτό το απίστευτο χάρισμα της ενσυναίσθησης και έχει βοηθήσει πολλές γυναίκες για το δρόμο της επανένταξης", είπε η υπεύθυνη του σπιτιού Karen Anstis.

Ο ξενώνας ο οποίος φιλοξενεί 11 γυναίκες από 11 χώρες υιοθέτησε τον Marley πριν από τέσσερα χρόνια από ένα καταφύγιο ζώων.

"Νομίζω ότι έχει περάσει δύσκολα, επομένως αναγνωρίζει το τραύμα των καλεσμένων μας επειδή έχει υποφέρει και αυτός. Αρχικά κάθεται πολύ κοντά, για να δει πώς αντιδρούν. Στη συνέχεια, αγγίζει απαλά το πόδι τους, λέγοντάς τους ότι δεν είναι μόνοι. Φιλοξενούσαμε μία γυναίκα που ήταν τόσο τραυματισμένη που δεν μας μίλησε -μόνο στον Μάρλεϊ - και επειδή τον εμπιστευόταν, με τον καιρό μπορέσαμε να την προσεγγίσουμε", ανέφερε η υπεύθυνη και αποκάλυψε ότι ο επτάχρονος γάτος είναι επίσης επόπτης προσωπικού, φύλακας ασφαλείας και επικεφαλής κηπουρός.

"Κανείς δεν επιτρέπεται να αγγίξει τον κήπο του με τις μαργαρίτες", είπε χαρακτηριστικά.

Είναι επίσης δημοφιλής καλεσμένος σε συνεδρίες art therapy και συχνά πηγαίνει με το προσωπικό και τους καλεσμένους στο δείπνο. Μία γυναίκα μάλιστα του έχει συνθέσει ένα τραγούδι. "Ο Mάρλεϊ είναι πραγματικά η βελούδινη καρδιά του σπιτιού μας", κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ

Read Next

19 Ιαν 2026

Marie Chantal | Γιατί δεν συνόδευσε τον Παύλο Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη στη Μητρόπολη Αθηνών;

Τι πραγματικά συμβαίνει με την επιχειρηματία και ποιος ο λόγος της "εξαφάνισης" της.

19 Ιαν 2026

Χρυσή Βαρδινογιάννη – Nina Flohr | Συνόδευσαν την οικογένεια Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη

Η διακριτική παρουσία των συζύγων του Νικόλαου και Φίλιππου Ντε Γκρες στο πλευρό της Άννας Μαρίας.

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2026

Κηδεία Ειρήνης | Πρώτη επίσημη εμφάνιση στην Ελλάδα για τη διάδοχο του ισπανικού θρόνου

To βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας βασιλιάς Felipe και βασίλισσα Letizia, με τις κόρες τους πριγκίπισσα Leonor και Infanta Sofia στην Αθήνα.

19 Ιαν 2026

Η κίνηση του Παύλου Ντε Γκρες στη Σοφία της Ισπανίας στη Μητρόπολη Αθηνών

Η χειρονομία του γιου της Άννας Μαρίας στην αγαπημένη του θεία, βασίλισσα Σοφία, που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

19 Ιαν 2026

Όπως δεν την έχουμε ξαναδεί | Η Δήμητρα Ματσούκα με athleisure look σε δημόσια εμφάνιση

Η Δήμητρα Ματσούκα σε μια ανατρεπτική εμφάνιση στην κοπή της πίτας της "Κόμισσας της Φάμπρικας".

19 Ιαν 2026

Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη | Οι αφίξεις στη Μητρόπολη Αθηνών

Σήμερα Δευτέρα 19 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η εξόδιος ακολουθία στην πριγκίπισσα Ειρήνη.

19 Ιαν 2026

"Ήταν πραγματικά κακιά": Η αποκάλυψη για τη Celine Dion από πρώην συνεργάτη της

Η άγνωστη αντιπαλότητα ανάμεσα στη Celine Dion και τη Lara Fabian.

19 Ιαν 2026

Ελένη Βουλγαράκη | Το πλούσιο brunch που απόλαυσε σε spot της Λισαβόνας

Η Ελένη Βουλγαράκη μοιράζεται το λαχταριστό πρωινό που επέλεξε στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

19 Ιαν 2026

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση επέστρεψε στο instagram | H οικογενειακή έξοδος σε αγαπημένο της στέκι

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση απολαμβάνει το αγαπημένο της γλυκό με το αγόρι της.

18 Ιαν 2026

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου | Το αγαπημένο της πρωινό είναι η υγιεινή επιλογή που θέλεις για το ξεκίνημα της ημέρας σου

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έχει την τέλεια υγιεινή πρόταση για το πρωινό μας γεύμα.

16 Ιαν 2026

Στα μπλε η Ιωάννα Μαλέσκου | Η εμφάνιση σε κοσμικό event

Η Ιωάννα Μαλέσκου σε νέα δημόσια εμφάνιση με κομψό σύνολο.

16 Ιαν 2026

Πέθανε η Μέλπω Ζαροκώστα - Η ζωή μιας γυναίκας που τόλμησε να δημιουργήσει

Η Μέλπω Ζαρόκωστα έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια καλλιτεχνική διαδρομή που σημάδεψε γενιές.