Ο Μούσα Μότα έκλεψε τις εντυπώσεις στην Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων που έγινε το βράδυ της Τετάρτης (28.08) στο Παρίσι μαγεύοντας εκατομμύρια θεατές.
Ο καταξιωμένος χορευτής που βρέθηκε στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, σε ηλικία 10 ετών τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο. Παρόλο που στην αρχή οι γιατροί ανέφεραν πως δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό, οι πόνοι επέμεναν και έτσι υποβλήθηκε σε βιοψία μυελού των οστών.
Οι χημειοθεραπείες δεν λειτούργησαν και έτσι η μόνη λύση ήταν ο ακρωτηριασμός του ποδιού του. Διαφορετικά, θα πέθαινε.
Όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του, σε ένα πάρτι τόλμησε να ζητήσει από έναν φίλο του να του δείξει κάποιες χορευτικές κινήσεις, που ο ίδιος θα μπορούσε να τροποποιήσει. Την επόμενη κιόλας ημέρα εντάχθηκε σε ομάδα street dance.
Κάθε Κυριακή λάμβανε μέρος σε αγώνες και σύντομα το ταλέντο του έγινε γνωστό, καθώς άρχισε να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και εκπομπές της Νότιας Αφρικής. Μάλιστα, συμμετείχε και στο βίντεο κλιπ του Drake "One Dance".
Tο 2018 πέρασε από οντισιόν στο Vuyani Dance Theatre του διάσημου χορογράφου Gregory Maqoma και έτσι έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον σύγχρονο χορό, για να ακολουθήσουν οι διεθνείς διακρίσεις.
Να σημειωθεί ότι έχει συμμετάσχει στο "America’s got talent" και στο "Britain’s got talent".