Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ότι ο σύζυγός της θα είναι υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ, οι προβολείς έπεσαν πάνω στην Ούσα Βανς. Σε ηλικία 38 ετών η δικηγόρος αυτή με το εντυπωσιακό βιογραφικό, κόρη Ινδών μεταναστών, ενδέχεται να γίνει η "δεύτερη κυρία" των ΗΠΑ.
Η Ούσα γνώρισε τον Ντ. Τζ. Βανς στο πανεπιστήμιο του Γέιλ, παντρεύτηκαν το 2014 και πλέον έχουν μαζί τρία παιδιά. "Η Ούσα με κάνει ξεκάθαρα να επανέρχομαι στη γη και, αν συμπεριφέρομαι με τρόπο λίγο αλαζονικό, αν νιώθω υπερβολικά περήφανος για τον εαυτό μου, χρειάζεται απλώς να θυμηθώ ότι είναι πολύ πιο ταλαντούχα από εμένα", είχε δηλώσει το 2020 ο Τζ. Ντ. Βανς. "Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο εξαιρετική είναι", πρόσθεσε, εξαίροντας κυρίως το συνθετικό της πνεύμα και την ικανότητά της να καταβροχθίζει βιβλία.
Εκτός από το Γέιλ η Ούσα Βανς, το πατρικό της οποίας είναι Τσιλουκούρι, είναι διπλωματούχος και του Κέμπριτζ. Έχει εργαστεί στο παρελθόν στο πλευρό δύο συντηρητικών δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου: αρχικά του Μπρετ Kαβανό, προτού αυτός διοριστεί στο Δικαστήριο, και τώρα στο πλευρό του νυν προέδρου του σώματος Τζον Ρόμπερτς.
Διάβασε περισσότερα στο madamefigaro.gr