ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Υπόθεση Λύτρα: Πόσο "αντρίκιο" είναι να στέλνεις το παιδί σου να διευθετήσει προβλήματα που εσύ δημιούργησες;

Αμαρτίες γονέων... Μια παράλληλη ιστορία εκτυλίσσεται καθώς το τέκνο, εν προκειμένω, εξαναγκάζεται να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί και πάλι συγκλονισμένη μια υπόθεση βάναυσης κακοποίησης, αυτή τη φορά δε μεταξύ δύο δικηγόρων: του Αποστόλη Λύτρα και της δεύτερης συζύγου του, επίσης δικηγόρου, Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Η βαναυσότητα της επίθεσης, έτσι όπως καταγράφεται στην κατάθεση της κυρίας Πολυζωγοπούλου σοκάρει, με τον δικηγόρο της, Θέμη Σοφό, να κάνει λόγο για επίθεση με 30 μπουνιές.

Αυτό είναι το κεντρικό δράμα. Το παράλληλο δράμα είναι η θέση στην οποία έχει βάλει ο δικηγόρος το παιδί του (σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τη μεγαλύτερη κόρη του, από τον πρώτο του γάμο), στο οποίο κανείς δεν έχουμε προλάβει να σταθούμε μέχρι στιγμής, λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων της υπόθεσης.

Τη νύχτα που ο Απόστολος Λύτρας πήγε στο νοσοκομείο την ξυλοκοπημένη σύζυγο του Σοφία Πολυζωγοπούλου, κάλεσε μετά από λίγο την κόρη του (χωρίς να είναι σαφές αυτή τη στιγμή αν πρόκειται για το μεγαλύτερο παιδί του). Ο Απόστολος Λύτρας λοιπόν, φέρεται να ζήτησε από την κόρη του να πάει στο νοσοκομείο, επειδή της έχει αδυναμία η Πολυζωγοπούλου. Η ερώτησή μας είναι γιατί; Γιατί να υποβάλλει σε αυτό το μαρτύριο το κορίτσι; Να δει ένα αγαπημένο του πρόσωπο σε αυτή την κατάσταση στην οποία την έφερε ο ίδιος; Και μάλιστα, να την βάλει να τον συνοδεύσει στο αμάξι; Πώς μπορεί να αισθάνεται αυτό το κορίτσι εκείνη τη στιγμή; Μάλιστα σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, αυτός ήταν και ο λόγος που δεν τον ανάγκασε η Αστυνομία να μπει στο περιπολικό, αλλά να τούς ακολουθήσει με το δικό του αυτοκίνητο: επειδή είχε μαζί το παιδί.

Έπειτα, έβαλε την κόρη του ή και τις δύο μεγάλες του κόρες (δεν είναι σαφές) τη Δευτέρα το βράδυ (πριν το επεισόδιο με τη μητέρα και τον δικηγόρο την επόμενη μέρα) να πάει στο σπίτι και να πάρει ρούχα και χρήματα για εκείνον! Όπως αποκάλυψε η Τατιάνα Στεφανίδου στην εκπομπή της, το κορίτσι αισθάνθηκε μέσα στο σπίτι μία αδιαθεσία και τη φρόντισαν η Σοφία Πολυζωγοπούλου και οι γονείς της. Αδιαθεσία που μπορεί ενδεχομένως να προκλήθηκε και από τη συναισθηματική φόρτιση. Αφού το κορίτσι έφυγε από το σπίτι με χρήματα και ρούχα, τους έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα: "Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, μάλλον μου έπεσε η πίεση".

Υπόθεση Λύτρα: Πόσο "αντρίκιο" είναι να στέλνεις το παιδί σου να διευθετήσει προβλήματα που εσύ δημιούργησες;

Και έπειτα, την επόμενη ημέρα, βάζει (ή επιτρέπει να πάει στην καλύτερη περίπτωση) και πάλι το κορίτσι μαζί με τη μητέρα της αυτή τη φορά (την πρώτη του δηλαδή σύζυγο) και δικηγόρο να πάνε ξανά στο σπίτι για να πάρουν και άλλα αντικείμενα του Λύτρα, χωρίς να έχει ζητηθεί η απαραίτητη άδεια από την ανακρίτρια και χωρίς να έχει συναινέσει η Πολυζωγοπούλου με τα επακόλουθα εκείνης της βραδιάς.

Μολονότι οι πληροφορίες αυτή τη στιγμή είναι συγκεχυμένες σχετικά με το αν πρόκειται για τη μεγαλύτερη κόρη του κ. Λύτρα σε όλες τις περιπτώσεις (νοσοκομείο, στο σπίτι της Πολυζωγοπούλου τη Δευτέρα, το ίδιο και την Τρίτη), σε κάθε περίπτωση μιλάμε για την/τις κόρες του, σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες.

Γιατί βάζει λοιπόν ένας γονέας το παιδί του σε αυτή τη δυσχερή θέση που μόνο τραύμα μπορεί να προκαλέσει;

Πώς λοιπόν μπορεί να αισθάνεται ένα κορίτσι που το αναγκάζουν να μπει σε μια ιστορία κακοποίησης και να τη διαχειριστεί όταν δεν ευθύνεται για τίποτα εκείνη; Γιατί για παράδειγμα δεν έστειλε ο κ. Λύτρας απλώς ένα ταξί; Ή κάποιον άλλο (και μάλιστα μετά από άδεια); Γιατί έπρεπε ένας νέος άνθρωπος να εκτεθεί σε τόση βία και πόνο βλέποντας κακοποιημένη την αγαπημένη του μητριά από τον ίδιο τον πατέρα της; Γιατί έπρεπε να "καθαρίσει" ένα παιδί όσα έκανε ένας ενήλικας εγκληματώντας;

Η ψυχολογική πίεση που ασκείται σε αυτό το κορίτσι δεν είναι άραγε μια άλλη μορφή βίας; Κι αυτό δεν αφορά μόνο την εν λόγω υπόθεση, αλλά την πρακτική που βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα να αναθέτουν στα παιδιά ευθύνες και βάρη που δεν είναι δικά τους και που κάποιες φορές δεν αντέχονται (όπως στο περιστατικό της Δευτέρας).

Είναι ευθύνη του γονέα να παρέχει προστασία και φροντίδα στο παιδί και όχι το αντίστροφο, πόσο μάλλον εν μέσω εγκλημάτων και βίας.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

03 Φεβ 2026

Elon Musk | Σπάνια εμφάνιση με τη σύντροφό του, Shivon Zilis

Η λεπτομέρεια που σχολιάστηκε στην εμφάνιση του Elon Musk.

03 Φεβ 2026

Ιωάννα Μαλέσκου | Το αινιγματικό μήνυμα στα social media που δεν πέρασε απαρατήρητο

Η Ιωάννα Μαλέσκου σε νέα αινιγματική ανάρτηση στο instagram.

Περισσότερα από

News

03 Φεβ 2026

Kate Middleton - πρίγκιπας William | Γιατί ήταν "λίγο νευρικοί" σε δημόσια εμφάνισή τους στη Σκωτία;

Η αποκάλυψη για τη συμπεριφορά του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας σε πρόσφατη δημόσια εμφάνισή τους.

03 Φεβ 2026

Η Μάρα Ζαχαρέα είναι μία από εμάς | Ο γλυκός "πειρασμός" που δεν μπορεί να αντισταθει

Η Μάρα Ζαχαρέα μοιράστηκε μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες της.

03 Φεβ 2026

Μιμή Ντενίση | Ποια είναι η αδερφή της Σοφία, που βρέθηκαν μαζί σε μουσική βραδιά

Η Μιμή Ντενίση σε σπάνια δημόσια εμφάνιση με την αδερφή της.

03 Φεβ 2026

Melania Trump | Ο σκηνοθέτης του πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ της εμφανίζεται σε φωτογραφίες με τον Jeffrey Epstein

Τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για φερόμενη εμπλοκή του Brett Ratner στο σκάνδαλο Epstein.

03 Φεβ 2026

Εξορία ή διαζύγιο για τη Mette Marit μετά τις νέες αποκαλύψεις των emails της με τον Epstein

Οι συνέπειες της αποκάλυψης της επικοινωνίας του Epstein με την Mette-Marit και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που καταδεικνύουν τη στενή τους φιλία.

03 Φεβ 2026

Αλεξάνδρα Κωστοπούλου | Για σκι σε υπερπολυτελές θέρετρο της Γαλλίας

Η Αλεξάνδρα Κωστοπούλου έκανε την απόλυτη χειμερινή απόδραση.

03 Φεβ 2026

Nina Flohr | Πρόδωσε μία πληροφορία που δεν γνωρίζαμε για τον Φίλιππο Ντε Γκρες

Η αποκάλυψη της επιχειρηματία για τον σύζυγό της.

03 Φεβ 2026

Η Marie Chantal απολαμβάνει το πρωινό της στην πολυτελή της κατοικία

Τι επέλεξε η σύζυγος του Παύλου Ντε Γκρες για το πρώτο γεύμα της ημέρας.

03 Φεβ 2026

H πριγκίπισσα που αντάλλασσε emails με τον Τζέφρι Έπσταϊν - Νέες αποκαλύψεις

Αποκαλύψεις που προκαλούν αίσθηση έρχονται σε μία από τις πιο ευαίσθητες περιόδους για τη νορβηγική βασιλική οικογένεια.

03 Φεβ 2026

Κατερίνα Καινούργιου | Ξεκίνησε να λαμβάνει τα πρώτα βρεφικά δώρα για τη μπέμπα της

Η Κατερίνα Καινούργιου μοιράζεται τα άκρως χαριτωμένα δώρα που έλαβε από τους αγαπημένους της για τη μικρή της.