ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Χιου Λόρι: Η αληθινή ζωή του Dr. House έχει πολλά "τραύματα"

Η κατάθλιψη, η απόρριψη της μητέρας του και όταν έμαθε κατά λάθος ότι ο πατέρας του ήταν Ολυμπιονίκης.

Ο Χιου Λόρι γεννήθηκε στην Οξφόρδη στις 11 Ιουνίου του 1959 1959 και σήμερα γίνεται Ο πατέρας του ήταν γιατρός και το είδωλο των παιδιών του, επειδή η μητέρα τους ήταν πολύ πιο αυστηρή και απόμακρη. Αυτό ήταν κάτι που του καθόρισε και την υπόλοιπη ζωή του. "Η απόλαυση είναι δύσκολη για μένα. Δεν ξέρω τι να την κάνω. Δεν πιστεύω στο Θεό, αλλά έχω αυτή την ιδέα ότι αν υπάρχει κάποιος που σε παρακολουθεί και σε δει να έχεις κάτι καλό, θα στο πάρει πίσω". Η οικογένεια των Λόρι μεγάλωσε με αυτές τις αυστηρές αρχές, μακριά από "γήινες" απολαύσεις όπως η τηλεόραση, η οποία "ήταν για άλλους ανθρώπους, για Καθολικούς". Η αμήχανη σχέση με την μητέρα του συνεχίστηκε και στην εφηβεία, όταν ο Λόρι φορούσε τις αρβύλες με τις νεκροκεφαλές και είχε καταφέρει να είναι "χοντρός και αδύνατος συγχρόνως". Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως έναν άκρως αντιπαθητικό νεαρό και υπήρχαν στιγμές που δεν τον συμπαθούσε ούτε η μητέρα του.

Ο έφηβος Λόρι ηρέμησε την περίοδο που ανακάλυψε ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην σοφίτα του σπιτιού του. Ήταν τυλιγμένο με μία κάλτσα και ύστερα από μία σύντομη έρευνα, ανακάλυψε πως ανήκε στον πατέρα του, που δεν είχε μιλήσει ποτέ για το ένδοξο αθλητικό παρελθόν του! Ο πατέρας του Χιου, ο Ραν Λόρι, είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 1948. Γιατί δεν ήξεραν για αυτό; Γιατί έψαχνε τις κάλτσες στη σοφίτα; Ο Λόρι δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες. Ωστόσο, ο ατίθασος Λόρι έγινε μαθητής στο Ήτον, ένα από το πιο αριστοκρατικά σχολεία της χώρας και συνέχισε τις σπουδές του στο Κέιμπριτζ, όπου είχε φοιτήσει και ο πατέρας του. Σπούδασε αρχαιολογία και ανθρωπολογία, αν και έχει δηλώσει πως δεν έχει συγκρατήσει ούτε μία πληροφορία απ’ τα μαθήματα. Πραγματικός του στόχος στο Κέιμπριτζ ήταν η κωπηλασία, με την οποία ασχολούνταν φανατικά και προπονούταν 8 ώρες την ημέρα. Αναγκάστηκε όμως να τα παρατήσει όταν αρρώστησε με μονοπυρήνωση και αυτό ήταν το τέλος της αθλητικής του καριέρας. Τότε γράφτηκε σε μια από τις θεατρικές ομάδες του πανεπιστημίου, η οποία ασχολούνταν σχεδόν αποκλειστικά με τις σάτιρες και τις επιθεωρήσεις.

Το 1981 ήταν πρόεδρος της περιβόητης δραματικής Λέσχης Footlight, από την οποία αναδείχθηκε μια γενιά αξιόλογων ηθοποιών, ανάμεσά τους οι Στίβεν Φράι (φίλοι καρδιακοί), Εμα Τόμσον (ήταν ζευγάρι για ένα διάστημα και παρέμειναν καλοί φίλοι), Γκρέιαμ Τσάπμαν, Τζον Κλιζ, Τζούλιαν Φέλοους. Μέσω της Τόμσον, γνώρισε και τον Ρόουαν Άτκινσον, γνωστός ως "Mr Bean".

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία της καριέρας του ήρθε το 1987, όταν συμμετείχαν στην τρίτη σεζόν της σειρά "Black Adder", που είχε γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία. Πρωταγωνιστούσε ο Ρόουαν Άτκινσον ως ο δαιμόνιος μπάτλερ του ανεγκέφαλου Πρίγκιπα Γεώργιου, τον οποίον υποδυόταν ο Λόρι. Όσοι γνώρισαν τον Λόρι ως τον γιατρό Γκρέγκορι Χάους, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο πανέξυπνος και ειρωνικός Χάους ήταν ο ίδιος άνθρωπος με τον ανόητο και αφελή πρίγκιπα Γεώργιο του Blackadder. Ακολούθησαν πολλές συνεργασίες με τον Στίβεν Φράι και για χρόνια, το κωμικό δίδυμο Λόρι και Φράι ήταν αχώριστο στην τηλεόραση. Μέχρι και το 2004, η φήμη του Λόρι δεν είχε περάσει τα σύνορα της χώρας, αλλά μέσα σε λίγα χρόνια, θα γινόταν ο διασημότερος γιατρός στον κόσμο.

Η γέννηση του "Dr House "

Το 2003 ο Λόρι βρισκόταν στη Ναμίμπια για τα γυρίσματα της ταινίας "Η Πτήση του Φοίνικα". Εκεί ο ατζέντης του του έστειλε τρεις σελίδες απ’ το σενάριο μίας καινούριας αμερικάνικης σειράς. Δεν είχε καν τίτλο. Στο εξώφυλλο έγραφε μόνο το όνομα του δημιουργού της, Πολ Ατανάσιο. Οι σελίδες που διάβασε ο Λόρι ήταν ένας διάλογος μεταξύ δύο γιατρών, του Τζέιμς Γουίλσον και του Γκρέγκορι Χάους. Ο Λόρι δεν ήξερε ποιος ήταν ο πρωταγωνιστής, αλλά κατευθείαν απέρριψε τον ρόλο του Γουίλσον, τον οποίο το σενάριο περιέγραφε ως "έναν όμορφο, χαμογελαστό άντρα". Θεωρούσε αδύνατο να τον ήθελαν για ένα τέτοιο ρόλο και εστίασε την προσοχή του στον δύστροπο Χάους. Μαγνητοσκόπησε την οντισιόν του στη Ναμίμπια με τη βοήθεια των συμπρωταγωνιστών του, οι οποίοι ήθελαν να βγουν για βόλτα και δεν τον άφησαν να τη γυρίσει δεύτερη φορά. Οι συντελεστές της σειράς δεν είχαν ιδέα ποιος ήταν και όταν είδαν το βίντεο, πάτησαν pause και σχολίασαν πως "να, έναν τέτοιο Αμερικάνο ηθοποιό χρειαζόμαστε". Δεν είχαν καταλάβει πως επρόκειτο για έναν βρετανό κωμικό.

Η σειρά προβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2004 και απέσπασε άριστες κριτικές. Ο Λόρι ήταν ο ιδιοφυής, αλλά δύστροπος, αντικοινωνικός και μισάνθρωπος γιατρός, Γκρέγκορι Χάους. Απέφευγε πάση θυσία να έρθει σε επαφή με τους ασθενείς του, αλλά μπορούσε να διαγνώσει τις πιο σπάνιες ασθένειες. Η σειρά κράτησε για εννιά σεζόν, προβλήθηκε σε όλο τον κόσμο και σάρωσε τα βραβεία. Ο Λόρι έχει κερδίσει δύο Χρυσές Σφαίρες. Ήταν υποψήφιος για το βραβείο Emmy έξι φορές και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες.

Επικό ήταν όμως και το πέρασμά του από τα Φιλαράκια,όπου υποδύθηκε τον κυνικό συνεπιβάτη της Τζένιφερ Άνιστον, ότανμ ξεκινούσε για τον γάμο του Ρος στην Αγγλία.

Από το 2012, όταν ολοκληρώθηκε η σειρά, ασχολείται με τη μουσική, που έχει δηλώσει πως είναι και το μεγαλύτερο πάθος του. Έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ και όλα δείχνουν πως ο κόσμος έχει αγαπήσει τον μουσικό Λόρι όσο και τον γιατρό Γκρέγκορι Χάους.

Με πληροφορίες από: Μηχανή του Χρόνου

Read Next

26 Ιουλ 2024

ΗΠΑ: Το ζεύγος Ομπάμα στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για την Προεδρία της χώρας

Όλα όσα είπαν στην Αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών.

26 Ιουλ 2024

Αρετή Κετιμέ: Πώς είναι σήμερα το κορίτσι-θαύμα που πριν από 20 χρόνια μάγεψε τον κόσμο στην "Αθήνα 2004";

Πριν από 20 χρόνια μία 15χρονη και το σαντούρι της μεσουρανούσαν στην ελληνική μουσική σκηνή.

Περισσότερα από

News

26 Ιουλ 2024

Κόλαφος η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στην Ακρίτα για την επίθεση στην Παναγοπούλου: "Οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε"

"Σε μια εποχή που ο κακοποιητικός λόγος ισοπεδώνει τη γυναικεία προσωπικότητα, οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε και στον χώρο των social media" αναφέρει η ανακοίνωση.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φρενίτιδα με τη Σελίν Ντιόν- Ποιο τραγούδι θα ερμηνεύσει και πώς την αποθεώνει ο κόσμος

Η μεγάλη ντίβα ανταποδίδει την αγάπη που της δείχνει ο κόσμος και εκθειάζει το Παρίσι στο Instagram της.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: To λαμπερό πάρτι της Louis Vuitton- Όλοι οι διάσημοι καλεσμένοι

Πλήθος αστέρων παρευρέθηκαν στο πάρτυ που παρέθεσε ο γαλλικός οίκος λίγο πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων στο Παρίσι.

26 Ιουλ 2024

"Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματος. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω"

Ο Παύλος Πολάκης για άλλη μια φορά "παραδίδει μαθήματα ευγένειας", τα οποία προφανώς και διδάχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ. Και αποχώρησε αμετανόητος και προφανώς ατιμώρητος.

26 Ιουλ 2024

Μαρία Μενούνος: Χειροκροτεί την κόρη της, Αθηνά, την ώρα που κάνει τα πρώτα της βήματα

Η Μαρία Μενούνος φαίνεται ενθουσιασμένη καθώς η Αθηνά μεγαλώνει.

26 Ιουλ 2024

Παρίσι 2024: Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο δείπνο Μακρόν στο Λούβρο

Καλεσμένοι ήταν αρχηγοί κρατών, βασιλείς, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και αθλητικών φορέων και φυσικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

26 Ιουλ 2024

Δώρα Τσαμπάζη προς Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη: "Απόψε θα ζήσετε ίσως την κορυφαία στιγμή της καριέρα σας"

Η Δώρα Τσαμπάζη θυμάται σε ανάρτηση της τη στιγμή που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

26 Ιουλ 2024

Η Βασιλική Τρουφάκου στο χωριό με τον δύο μηνών γιο της

Βιώνει την απόλυτη ευτυχία η Βασιλική Τρουφάκου.

26 Ιουλ 2024

Lady Gaga: Διέρρευσαν τα πρώτα πλάνα με τις πρόβες της στον Σηκουάνα

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.