ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

ABBA: Χρίστηκαν Ιππότες από τη βασιλική οικογένεια της Σουηδίας

Ήταν η πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια που απονεμήθηκε ο τίτλος ενώ οι υποψήφιοι είχαν προταθεί από το κοινό και τη σουηδική κυβέρνηση.

Η Ανιέτα Φέλτσκογκ, ο Μπιορν Ουλβέους, ο Μπένι Άντερσονκαι η Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ του συγκροτήματος ABBA έλαβαν την υψηλότερη τιμή στην πατρίδα τους, τη Σουηδία.

Στα μέλη του ποπ συγκροτήματος απονεμήθηκε το παράσημο του "Βασιλικού Τάγματος της Βάσα" για τα επιτεύγματά τους στη σουηδική και διεθνή μουσική ζωή. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή μέρα όχι μόνο για τους ABBA αλλά και για τη χώρα καθώς ήταν η πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια που δόθηκαν τα πρώτα παράσημα του "Τάγματος του Βάσα".

ABBA: Χρίστηκαν Ιππότες από τη βασιλική οικογένεια της Σουηδίας

reuters

Ο μονάρχης μοίρασε τους τίτλους σε "13 εξαιρετικούς Σουηδούς", μεταξύ των οποίων και δύο νικητές του βραβείου Νόμπελ του 2023: Η γαλλοσουηδή φυσικός Anne L'Huillier .

Οι ABBA, πιο γνωστοί για τα επιτυχημένα τραγούδια "Mamma Mia!" και "Dancing Queen", έγιναν γνωστοί μετά τη νίκη τους στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1974 με το τραγούδι "Waterloo".

ABBA

reuters

Το 2005, το "Waterloo" επιλέχθηκε ως το καλύτερο τραγούδι στην ιστορία του διαγωνισμού, καθιστώντας το γκρουπ ως ένα από τα πιο επιδραστικά στην ιστορία του.

Αν και τα μέλη του σουηδικού συγκροτήματος δεν έχουν εμφανιστεί μαζί ζωντανά εδώ και τέσσερις δεκαετίες, κυκλοφόρησαν το 2021 το άλμπουμ "Voyage".

Οι Abba έχουν πουλήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια άλμπουμ και singles, ενώ ήταν οι πρώτοι Σουηδοί που κατέκτησαν τη Eurovision.

Διαβάστε Επίσης

έχουν πουλήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια άλμπουμ και singles, ενώ ήταν οι πρώτοι Σουηδοί που κατέκτησαν τη Eurovision.

Read Next

15 Οκτ 2025

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση | Η σπάνια δημόσια εμφάνιση με τον αδερφό της, Φίλιππο

Ο Φίλιππος Κούρκουλος βρέθηκε στο πλευρό της αδερφής του σε μία πολύ ξεχωριστή στιγμή για την ίδια.

15 Οκτ 2025

Μάρα Ζαχαρέα | Στο σπίτι του φιλοσόφου Ζαν-Ζακ Ρουσσώ στη Γενεύη

Η δημοσιογράφος επισκέφθηκε ένα αξιοθέατο - ορόσημο της ελβετικής πόλης.

Περισσότερα από

News

15 Οκτ 2025

James Van Der Beek | Καταβεβλημένος από τον καρκίνο μοιράζεται ένα συγκινητικό μήνυμα για τον γιο του

Ενώ συνεχίζει να δίνει μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ο James Van Der Beek μοιράστηκε ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα για τα 4α γενέθλια του γιου του Jeremiah!

15 Οκτ 2025

Πρίγκιπας Abdul Mateen | Ο γιος του σουλτάνου του Μπρουνέι και η πριγκίπισσα Anisha περιμένουν το πρώτο τους παιδί

Το ζευγάρι γιόρτασε την πρώτη επέτειο του γάμου του τον περασμένο Ιανουάριο!

15 Οκτ 2025

Mick Jagger | Σπάνια βραδινή εμφάνιση με την 38χρονη σύντροφο και μητέρα του όγδοου παιδιού του

Ο σταρ των Rolling Stones και η Melanie Hamrick γνωρίστηκαν σε μία συναυλία του συγκροτήματος το 2014, αποκτώντας έναν αξιολάτρευτο γιο δύο χρόνια μετά.

15 Οκτ 2025

Katy Perry | Επιβεβαίωσε τη σχέση της με τον Justin Trudeau;

Σε νέα της δήλωση, η Katy Perry αναφέρθηκε στο νέο της ειδύλλιο με τον πρώην πρωθυπουργό του Καναδά.

15 Οκτ 2025

Με γαλλικό αέρα η Μιμή Ντενίση | Οι αναρτήσεις από τη Νορμανδία

Οι ανέμελες στιγμές της ηθοποιού σε γραφικό χωριού που απέχει μόλις μία ώρα από το Παρίσι.

15 Οκτ 2025

Η Kylie Jenner γυμνή και καλυμμένη με γκλίτερ για τη νέα της καμπάνια μακιγιάζ

Η Kylie Jenner επιστρέφει με μια καμπάνια για τη νέα της συλλογή μακιγιάζ που κάνει αίσθηση!

15 Οκτ 2025

Το αθόρυβο ντεμπούτο της μικρότερης κόρης της βασίλισσας Letizia και του Felipe στο Παλάτι της Ισπανίας

Η Infanta Sofia σε μία, σημαντική για την ίδια και τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, πρωτιά.

15 Οκτ 2025

Η νέα ζωή της Nicole Kidman μετά τον χωρισμό | Η ανατρεπτική απόφαση που πήρε η ηθοποιός

Η Χολιγουντιανή σταρ προετοιμάζει το έδαφος για μία σημαντική αλλαγή που θα επηρεάσει και τις δύο κόρες της.

15 Οκτ 2025

Diane Keaton: Ο συγκινητικός λόγος που φορούσε πάντα καπέλα

Μια αποκάλυψη που αγγίζει όλους μας