ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Θυμάστε την ελληνικής καταγωγής πρωταγωνίστρια της οσκαρικής ταινίας Rain Man με τον Ντάστιν Χόφμαν και τον Τομ Κρουζ;

Είδαμε την ηθοποιό και σκηνοθέτη, Βαλέρια Γκολίνο στις Κάννες

Η Βαλέρια Γκολίνο είναι το δεύτερο παιδί ενός Ιταλού και μιας Ελληνίδας ζωγράφου. Μεγάλωσε στη Νάπολη της Ιταλίας μέχρι που οι γονείς της χώρισαν. Έζησε τρία χρόνια με τη μητέρα της στην Αθήνα και μετά επέστρεψε στην Ιταλία, όπου έμεινε άλλα τρία χρόνια με τον πατέρα της.

Στα 14 ξεκινά το μόντελινγκ και στα 16 της, η σκηνοθέτρια Λίνα Βερτμίλερ τής έδωσε τον πρώτο της ρόλο στην ταινία "Scherzo del destino in agguato dietro i'angolo come un brigante da strada". Αποφασίζει να εγκαταλείψει το λύκειο και την καριέρα της ως μοντέλο. Αν και δεν σπούδασε ποτέ υποκριτική η Βαλέρια το 1985 πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία "Piiccoli fuochi"του Πίτερ Ντελ Μόντε, με τον οποίο αρραβωνιάστηκε την ίδια χρονιά, ενώ ένα χρόνο αργότερα κερδίζει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο φεστιβάλ της Βενετίας για την ερμηνεία της στην ταινία "Storia d’amore".

Μετά τη συμμετοχή σε πολλές ακόμα ιταλικές παραγωγές, η Βαλέρια Γκολίνο εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες κι έγινε ευρέως γνωστή με το ρόλο της Σουζάννα στην οσκαρική ταινία "Ο άνθρωπος της βροχής", στο πλευρό του Ντάστιν Χόφμαν και του Τομ Κρουζ.

Συνεχίζει με δημφιλείς ταινίες όπως το Big Top PeeWee, το Rain Man και την τεράστια επιτυχία Hot shots.

Από εκεί και έπειτα οι επιτυχίες ήταν πολλές. Έλαβε μέρος και σε κάποιες από τις πιο εμπορικές ταινίες του Χόλυγουντ, όπως "Στραβοί πιλότοι σε F -16" (1991), "Αφήνοντας το Λας Βέγκας" του Μάικ Φίγκις (1995), "Απόδραση από το Λος Άντζελες" του Τζον Κάρπεντερ (1996) και "Φρίντα" (2002), χτίζοντας μια διεθνή καριέρα.

Φέτος η ηθοποιός επέστρεψε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών , με μια διασκευή του σπουδαίου μυθιστορήματος της Goliarda Sapienza "L’arte della gioia" ("Η τέχνη της χαράς") για την οθόνη, με πρωταγωνίστριες τις Jasmine Trinca, Tecla Insolia και Valeria Bruni-Tedeschi. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών 2024.

Read Next

16 Ιουν 2024

Γιάννης Τσαρούχης- Σαπφώ Νοταρά: Ο κρυφός, ανεκπλήρωτος έρωτας τους

Από μια μεγάλη παρεξήγηση δεν έγιναν ζευγάρι ποτέ.

Περισσότερα από

News

16 Ιουν 2024

Μπίλι Άιλις: "Έμεινα χωρίς φίλους όταν έγινα διάσημη"

Η δύσκολη περιπέτεια με το ghosting που έζησε η Μπίλι Άιλις.

16 Ιουν 2024

Καλοκαίρι 2024: 5 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσουμε με τίποτα αυτό το καλοκαίρι

Η Αθήνα γίνεται πολιτιστικός προορισμός αυτό το καλοκαίρι, καθώς φιλοξενεί εκθέσεις διάσημων καλλιτεχνών: Cindy Sherman, Henri Cartier-Bresson, Holly Waddington για το Poor Things, Martin Parr και 7 νέες εκθέσεις γυναικών καλλιτεχνών στο ΕΜΣΤ.

15 Ιουν 2024
15 Ιουν 2024

Moby: "Η δουλειά μου είναι τα δικαιώματα των ζώων, όχι η μουσική"

O Moby περιοδεύει στην Ευρώπη και πρόκειται να διαθέσει όλα τα έσοδα για τα δικαιώματα των ζώων.

15 Ιουν 2024

Κέιτ Μίντλετον: "Υπάρχουν κακές και καλές ημέρες"

Συγκινημένη για τα μηνύματα υποστήριξης που έχει λάβει απ' όταν έγινε γνωστό πως έχει διαγνωστεί με καρκίνο δήλωσε σε νέο μήνυμά της η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον.

15 Ιουν 2024

Η Ελληνίδα καλλονή που έχει σχέση με τον Κόλιν του "Bridgerton"

Ο πρωταγωνιστής της σειράς του netflix, "Bridgerton" είναι ξανά ερωτευμένος με μάλιστα με ελληνίδα.

15 Ιουν 2024

Τρεις σούπερ σταρ της κλασικής μουσικής στο Ηρώδειο

Οι τρεις κορυφαίοι σολίστες, Ιμάνιουελ Αξ, Λεωνίδας Καβάκος και Γιο-Γιο Μα θα βρεθούν μαζί στη σκηνή, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

15 Ιουν 2024

"Ξεπέρασα τα όρια": Ο Kέβιν Σπέισι σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση

Για πρώτη φορά, ο Χολιγουντιανός ηθοποιός παραδέχεται ότι τελικά στο παρελθόν είχε μία συμπεριφορά εκτός ορίων. Υπενθυμίζεται ότι είχε κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά.